18 de març del 2008

Tortosa exposa 38 «Peces de col·lecció» de mestres contemporanis com Picasso i Miró

El regidor de Cultura, Joan Caballol, va presentar ahir l'exposició Peces de col·lecció, que es podrà veure a la sala Antoni Garcia de l'antic escorxador de Tortosa a partir del 20 de març. Es tracta d'una exposició itinerant produïda pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través del programa de circuits i difusió cultural de la direcció general de Cooperació Cultural. En concret, Peces de col·lecció és un projecte expositiu del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya, que ha fet una selecció de 38 obres d'artistes capdavanters de les avantguardes dels segles XX i XXI, com Tàpies, Ràfols Casamada, Guinovart, Picasso o Miró, en diferents disciplines artístiques com la pintura, l'escultura, el dibuix, l'obra gràfica, el collage o la fotografia. La mostra ja ha passat primer per Ripollet i el Prat de Llobregat, i després d'instal·lar-se a Tortosa també han previst que visiti les sales d'exposicions de Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Corbera de Llobregat.
Caballol va recordar que aquesta és la segona exposició d'aquest programa de mostres itinerants que arriba a Tortosa, després que l'any passat també vingués La metàfora de l'objecte de Joan Miró. El regidor de Cultura va assenyalar que Peces de col·lecció es podrà visitar fins a l'11 de maig, i va remarcar que hi participen un total de dinou galeries d'art de Catalunya, que han cedit les seues peces. «La comparació que podem fer és que si els millors sommeliers triessin el vi, sempre tindríem els millors vins assegurats», va afegir-hi Caballol. «Per tant, és una oportunitat excepcional per tenir aquestes 38 peces a Tortosa», va concloure, abans de valorar que l'exposició fa una radiografia «magnífica» del que és l'art modern durant els últims segles. Per exemple, de Picasso es podrà veure el gravat Las bañistas sorprendidas, al costat d'un altre gravat de Miró titulat Porter d'eau IV, tots dos de la galeria d'art Dolors Junyent de Barcelona. Per la seua part, la galeria Anquin's de Reus cedeix el collage sobre tela El foc és blau, de Joan Josep Tharrats. També s'hi podran veure gravats de Josep Guinovart (Terra i ocell), i de Ràfols Casamada (Horitzó de primavera). D'altra banda, la galeria Maria José Castellví, de Barcelona, ha cedit el popular quadre Audrey con pipa, d'Antonio de Felipe. Caballol també va avançar que, en acabar Peces de col·lecció, la propera exposició que s'instal·larà a l'antic escorxador serà una mostra itinerant de 160 gravats originals de Francisco de Goya, organitzada per la CAM.

El Punt (18-Març-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta