15 de març del 2008

La consulta sobre el parc eòlic d'Horta provoca el rebuig ecologista i d'ICV

El grup Gepec-Ecologistes de Catalunya va enviar ahir un comunicat conjuntament amb l'organització Seo/Birdlife, que rebutja la consulta popular sobre el parc eòlic dels Pesells que ha convocat per demà el govern municipal d'Horta de Sant Joan. Segons els ecologistes, el referèndum està dirigit i condicionat, i té la intenció de comprometre la població amb un parc eòlic que tindrà «greus impactes en la fauna i el paisatge dels Pesells». El document recorda que la serra dels Pesells va quedar «inexplicablement» exclosa de la Xarxa Natura 2000, tot i que les espècies de fauna i flora afectades són úniques. Segons el Gepec i Seo/Birdlife, la convocatòria de la consulta és «irregular i antidemocràtica», ja que s'ha fet precipitadament i amb intenció de provocar una resposta favorable a la instal·lació del parc eòlic. De fet, reclamen que la Generalitat desautoritzi i prohibeixi el procés, que també ha denunciat la Plataforma de la Terra Alta.
Per la seua banda, ICV de les Terres de l'Ebre també va criticar ahir el text amb què l'Ajuntament planteja la consulta de demà, ja que la pregunta inclou una referència explícita als possibles efectes positius de la instal·lació del parc dels Pesells. Segons ICV, la referència als beneficis econòmics és «tendenciosa i condiciona greument el resultat de la consulta». A més, afirma ICV, la carta enviada per l'alcalde als veïns els «predisposa» a acceptar el parc eòlic.

El Punt (15-Març-2008)

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta