30 d’abril del 2008

La PDE enfocarà la lluita social i jurídica per evitar la construcció de la canonada

La plataforma del Delta també rebutja la interconnexió de xarxes i acusa l'alcalde de Sant Jaume de «traïció» al territori

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), que es troba immersa de ple en la preparació de la manifestació del 18 de maig a Amposta, focalitzarà la seua lluita social i jurídica a evitar la construcció de la canonada que haurà de portar l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona. El portaveu Manolo Tomàs, que confia que les obres no arriben a enllestir-se, va explicar ahir que el col·lectiu ja ha començat a contactar amb els veïns i els grups ecologistes dels municipis afectats per les obres de la canonada, per intentar obstaculitzar el projecte. «Hem d'evitar la construcció d'aquesta canonada, perquè després voldran fer altres transvasaments a través dels regadius Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues, i potser reforçar la concessió del minitransvasament», va advertir.

Al mateix temps que continuen els preparatius de la manifestació d'Amposta, la PDE està enllestint la batalla jurídica per evitar l'aplicació del reial decret llei 3/2008, que autoritza la recuperació de la interconnexió de les xarxes del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL). En aquest sentit, el portaveu de la plataforma, Manolo Tomàs, va assenyalar ahir que no poden permetre la construcció de la nova canonada, ja que tot seguit l'Estat i la Generalitat també voldran aprofitar el canal Xerta-Sénia i el regadiu Segarra-Garrigues per transvasar l'aigua de la conca de l'Ebre al nord de Castelló i a l'àrea metropolitana de Barcelona. «A més, també podrien reforçar el minitransvasament a Tarragona, ja que potser amb la concessió actual del CAT no en tindran prou», va dir Tomàs.
En aquest sentit, el portaveu de la PDE va remarcar que ja han iniciat els contactes amb els grups ecologistes i els veïns dels municipis afectats pel traçat de la nova canonada. La infraestructura ha de tenir uns 60 quilòmetres i, en paral·lel a l'autopista AP-7, unirà els dipòsits del CAT a Tarragona amb les instal·lacions d'ATLL a Olèrdola, prop de Vilafranca del Penedès. Després de la constitució de la Taula de la Sequera, en què el científic Narcís Prat va demanar una moratòria d'un mes per a la construcció de la canonada, va afegir-hi Tomàs: «Ja sabem que la Generalitat no té cap intenció de retardar l'execució del projecte, encara que demà mateix comence a ploure i es recuperen els nivells dels embassaments». No obstant això, el portaveu de la PDE va valorar que no creu que l'obra s'acabe del tot: pels punts febles del mateix reial decret llei; per les característiques tècniques de la canonada, i també per les modificacions que els diferents socis del tripartit voldrien incloure al projecte. «Això ha començat com un passeig militar però serà un desastre», va pronosticar Tomàs, que va denunciar que les cúpules nacionals del PSC, ERC i ICV hagin cedit davant dels interessos econòmics de les empreses que voldrien executar les obres. «Aquí hi ha gent, com Aigües de Barcelona (Agbar) i ‘la Caixa', que juga amb diferents baralles de cartes en una mateixa partida, ja que també han retardat les obres de la dessalinitzadora del Prat de Llobregat», va recriminar Tomàs. El portaveu va concloure que l'altre debat que la PDE pretén encetar a Catalunya és el de la recuperació dels aqüífers de Barcelona.

>Compartiran protestes

La nova Plataforma en Defensa del Delta de l'Ebre (PDDE) també s'oposa frontalment a la interconnexió de xarxes. Per tant, rebutja «tot l'argumentari tècnic i polític per justificar la canonada i convertir-la en un mal menor», com va afirmar el portaveu Hernán Casanova, que va advertir que serà una infraestructura «permanent i estructural» pel cost del projecte, 180 milions d'euros. Casanova ja va anunciar que la PDDE assistiria a la manifestació convocada el 18 de maig per la PDE a Amposta, i ahir Manolo Tomàs també va deixar la porta oberta perquè la PDE participe a la cadena humana que la plataforma del Delta ha convocat per l'11 de maig a Sant Jaume d'Enveja i Deltebre. «En la lluita del territori ha de participar tothom, perquè si el 18 de maig hi ha una macromanifestació el moviment social haurà recuperat la iniciativa», va dir.

El Punt (30-Abril-2008)

Més informació a El Punt:
-El Congrés aprova el transvasament amb el sí d'ICV i l'abstenció de CiU i ERC
-«Hem patit restriccions i no ens ha passat res»
-
El Mossos investiguen des de final del 2007 si hi ha avionetes antipluja
-
Agbar inicia avui les proves a les noves instal·lacions per rebre aigua amb vaixell
-
A ERC no li agrada però ho veu un mal menor
-
CiU no s'hi pot oposar perquè ho va concebre
-
Unió de Joves reclama la dimissió de Montilla
-
Iglesias diu que no és un transvasament
-
CiU d'Amposta precisa el rebuig a la moció d'ERC
-
Agbar inicia avui les proves per rebre aigua amb vaixell al port de Barcelona
-
Tarragona, també a punt

34 comentaris:

  1. Tanquem la Delegació del Govern de la Generalitat a Tortosa
    dissabte 3 de maig a les 19:00h (Delegació de la Generalitat a Tortosa, Carrer Montcada)

    no heu servit per defensar el territori davant els continus accidents nuclears
    no heu servit per a aturar els projectes especulatius que hi ha al territori
    no heu servit per a aturar la massificació eòlica
    no heu servit per a aturar la planta de gas
    no heu servit per a fer possible un futur per a la gent jove de les Terres de l'Ebre
    no heu servit per a plantar cara als transvasaments
    no només no heu servit per a defensar el territori, sinó que generalment vos heu posicionat a favor dels projectes que el condemnen

    com que és i ha estat la gent de les Terres de l'Ebre qui s'ha organitzat per a defensar el territori, hem arribat a la conclusió que:
    - no necessitem cap sucursal per a sentir de més prop el que decideixen a la Generalitat
    - ni ens representeu ni defenseu els interessos de la gent jove del territori
    - sou una despesa innecessària
    i per tant, hem decidit tancar la sucursal de la Generalitat a les Terres de l'Ebre

    no patiu, avui com ahir, serà la gent de les Terres de l'Ebre qui defensarà el futur del territori.

    Jóvens de les Terres de l'Ebre
    www.jovensebre.org jovensebre@gmail.com

    matxo que no fa fem
    fora del corral!

    ResponElimina
  2. Visca l'anarquia. Benvinguts a la república batusi de l'Ebre on les tribus plataformeres facin i desfacin sense elecció democràtica.

    Que tanquen també les escoles i els hospital i els jutjats i els ajuts socials (Tot bé de la Generalitat).

    Quines bestiesses haurem de sentir aquests dies, per això la gent va a "escola"?

    ResponElimina
  3. Batusis que son?
    Los que voten i els hi foten lo pel com a tontos?
    Mira que és llueix la sabiduria política del parlamentaris!
    Esta democràcia és una comedia on el que menys compta son los vots del poble.
    Polítics mentiders, que enganyen i amaguen i uns mitjans que com a lloros repeteixen la veu del govern.
    Merda democracia!
    No serveix!

    ResponElimina
  4. No heu trobat estrany que ja no surtiguen los pantans a la tele?
    Resulta que ara ja estan al 25% i pujant. Ara que ve el desglaç encara pujaran més.
    L'escusa de la emergència ja no la tenen. Per això volen córrer.

    ResponElimina
  5. Molt bé jovens. Allí estarem

    ResponElimina
  6. Nuria, tens rao, la "emergencia" ja potser no es tan; lo que queda es la "urgencia" de ficar els tubs abans de que ningu s'adoni de la trampa - en aixo també fan tard, ja que els hem vist vindre, ara fa falta que als 5 millions tambe els hi expliquen la veritat.

    (PD, esperem una bona riuada de "excendents" per la Fira Tortosa, o sigui cameres de tele ?)

    ResponElimina
  7. anònim... només faltaria que ni els serveis bàsics gestionessen mínimament. però és una realitat que o la gent pren consciència de la seua capacitat i planteja exigències de com han d'anar les coses, o aquí estarem sempre igual.

    mos veiem lo dissabte!

    ResponElimina
  8. Estic fart dels autoproclamats defensors de la terra, que no representen a ningú més que a ells mateixos, si us plau rectecteu la política com a sistema o acabareu com aquelll que va estar 40 anys i que deia ,"haga como yo no se meta en política". Si us plau no perdem el nord, cadascú que sigui conscient de a quí representa, i el govern més o menys democràtitc a costat molta sang i molts plors, algú que els esplique història a "aquestos joves" en lloc d'encendrels com una tea per interessos. l'objectiu de parar el transvasment segurament el compartim la gran majoría, però que les formes no ens facin perdre la raó, no equivoquem objectius.

    ResponElimina
  9. I jo estic fart de torracollons que només fan que llepar lo ses de les empreses que destrossen el territori.
    Dels polítics que el traeixen i de científics a sou d'un desenvolupisme salvatge més propi de civilitzacions pretèrites.
    Recica't nano.

    ResponElimina
  10. Que si home.. tots al paredón, acabareu gaseixant gent....

    ResponElimina
  11. Les joventuts fascistes i nazis que mataríen els dirigents per ...ficar-se ells de dirigents. ÉS la vella roda del món.

    ResponElimina
  12. Estimada Comedianta, m'adreço a tu per que comentaris com el teu em demostren el que ja se des de fa molts dies que la gran majoria de la gent esta cridant i no sap molt bé el perquè.
    El govern de la Generlaritat de Catalunya i el Govern Espanyol, son conscients del que tu has dit, es a dir, que amb les darreres plujes més totes les mesures adoptades, "vaixells, aqüifers recuperats, aigua de depuradora riu Llobregat amunt, etc. ", més el desglaç que esta a punt de començar hi ha confiança de que es pot arribar fins al mes de Novembre. Per tant ja sabem que els pantans han pujat i pujaran.
    Però hi ha un problema i es que amb les reserves que hi ha i totes les mesures preses que s'han pres, i amb el consum que hi ha dona que al mes de NOVEMBRE l'area metropolitana de Barcelona (compte no la ciutat de Barcelona l'area metropolitana de Barcelona) pot trovar-se que no te aigua. Per aquesta raó el govern que per aixó esta per a governar ha pres la desició d'estar preparats per al pitjor, ja que no podem esperar al novembre a veure si plou o no plou per a començar a pendre mesures. Desgraciadament la situació és la que és, i s'ha d'estar preparat, i jo com tots prego perquè plogue i no s'hagi de construir la canonada però no podem esperar que el govern estigue mirant al cel, el govern fa la seva feina i la seva feina es que la gent tingui aigua. I arribat el mes de maig del 2009 llavors li exigirem que compleixi la seva paraula i tanqui el tub. Entretant la gent com tu i la altres l'únic que demostreu es que cridar en sabeu molt però res més.
    mcb

    ResponElimina
  13. Al final sempre apareix un assenyat, com aquest ultim comentari, jo no ho auria explicat millor.

    ResponElimina
  14. Trist partit no cal que vos esmeleguesseu que anem a per vatros i s'està montant una revolució que no podreu parar.
    La societat civil està cansada de tanta incompetència dels polítics.
    GUANYAREM!!

    ResponElimina
  15. Els governs democràtics només els tanquen els dictadors o els militars, quina de les dos coses són els joves? A mi ningú em tanca el meu govern (governi qui governi), actes feixistes els mínims.

    ResponElimina
  16. tots els missatges anònims fets per militants de partits i càrrecs públics en vergonyes potser haurien de dedicar-se a una altra cosa:

    prou faena teniu com que només vos preocupeu de defensar el vostre honor i mantenir-vos en el càrrec!

    aneu a cagar, hipòcrites!

    ResponElimina
  17. Que nerviosos esteu politiquillos!!.
    Si voleu podeu entrari vatros dins i també vos tancarem i no vos deixarem sortir hasta que dimitiguésseu. Els joves tenen tota la rao en lo que diuen. I si per a vatros la democràcia és enganyar a la gent feu-vos-ho mirar. Mentiders, transvasistes, covards.

    Un que ja no és jove

    ResponElimina
  18. que sí home, que ara mos salvareu, i sí jo estic nerviós, el cmentaris seudo-feixistes em posen nerviós. Salvapàtries!!!!!!

    ResponElimina
  19. Anònim de la 1:17,
    tens un problema. No t'escoltes ni als teus:
    "Las lluvias aplazan las restricciones de agua hasta principios de 2009"
    29-04-2008 (El País)
    Si resulta que la dessaldora està llesta al maig de 2009, per què no fiquen estos 200 milions d'euros al sevei de córrer una miqueta més en la seua construcció?
    Ma iaia diria que tot això de la emergència és una camama.

    ResponElimina
  20. Anonim 1:17 diu, comedianta ets tan pèsima que no entenc com m'atreveixo a explicarte res.

    ResponElimina
  21. Senyor moderador avui no té la tecla suprimir o què ???

    MANS NETES

    ResponElimina
  22. Quin missatge caldria esborrar?

    ResponElimina
  23. De veritat no sé perquè perdem el temps. S'ha obert la veda als fascistes-anarquistes que no voten, o voten a partits que voten quatre, i que pensen que són Déus i tenen la veritat, i amb quatre grenyes polloses i un gos.
    Aneu-vos a la montanya, baix l'olivera, que se us mengen les mosques.

    Valents anònims que carreguen contra polítics que exerceixen el seu càrrec. Valents miserables que no creieu en cap autoritat, tret la de l'herba del Marroc que es fuma.

    ResponElimina
  24. Em fa molta gràcia tota esta gent que disculpa els transvasaments, que no els agrada la paraula traïdors, que diuen que ERC ha d'estar al govern per a parar al PSC.Esta gent no té memòria de lo ells mateixos van fer en CiU.Jo vaig ser la primera de cridar. I com me sembla que ara la traïci´o és igual o pitjor que la de CiU, ara toca passar pel tubo com els altres i esfonsar-se electoralment.
    En quant a que ERC ha d'estar al govern per parar als socialistes, jo l'únic que veig que fan al govern és plegar les caques dels socilistes, Encara no he vist ni una sola vegada que hagiservit per a res estar al govern sino és per fer de minyones dels sociates. Per tant no vulguésseu justificar el perque no plegueu que seus veu massa el llautó.

    ResponElimina
  25. Anònim de les 6.39 vés culpant als demés dels errors comesos per vatros los polítics. Aquí de peluts no n'hi ha tants, i a més tenen tants de drets com tu que si que ets un bon fascista. Si te s'acaba el txollo buscat feina com la resta de gent.

    ResponElimina
  26. Anònim de les 6.39. Tu no seràs d?ERC de Tortosa? Perque pel que comenten que despotriqueu de la gent de la Plataforma en fas tot l'angle.

    ResponElimina
  27. S'està tornant perillós comentar per aquí.
    Noto a la gent d'esquerra molt nerviosa i beligerant.
    Un consell: Relaxeu-vos. Feu pont. Descanseu. I així podreu mirar-vos les coses en una mica més de perpectiva.
    Vos ho dic de bona fe. L'enemic no està aquí.

    ResponElimina
  28. Eics, aquí l´únic que val és posar a Manolo de Delegat i que pose "firmes" a tots els sociates, els del burro catala i els xiquets de la bicicleta.

    ResponElimina
  29. Felicitats mcb de 1:17 molt be felicitats, aqui com ja s'ha dit hem anat poc a l'escola, vaja ja molt de fracàs escolar amb pretencions de movilitzador polític o social.

    ResponElimina
  30. Sempre es bo i esperançador veure que algu va aprofitar el temps.

    ResponElimina
  31. Fotem canya als politiquillos! fotem-los, abans no s'enfonsen ells mateixos per pròpia mediocritat! al menos quedarem descansats! a vegades dóna la impressió de que si el país funciona és per pura inèrcia. Estes "persones" que s'omplen la boca parlant de "democràcia", "responsabilitat de govern", "solidaritat" són les que s'estan carregant a marxes forçades el mateix significat de democràcia, responsabilitat i solidaritat. Un pico i una pala los hi donaria jo.
    Va, ara ha de sortir lo listillo que m'acuse de feixista, o batusi, o no sé massa bé lo què...

    ResponElimina
  32. m'acabo d'elegir president de la república independent de casa meva. Quan plegui a les cinc, tinc reunió, perquè m'he montat una plataforma en contra meva, però m'estic repentsant, i em penso que ne montaré un altra que em vagi millor. A la nit, desproticaré contra mi president, mi membre plataforma primera, mi membre plataforma segona. Em quedaré sol i em barallaré amb mi mateix.

    ResponElimina
  33. Si vols estar ben servit, fes-te tú mateix lo llit, però no te fasses de cap partit: imbecilitzen a la gent.

    ResponElimina
  34. en 200 millons de euros i 8 mesos de temps, i les ganes de treballar que sembla que els ha agafat ara de sobte, es poden fer moltes coses.
    Els que ho pensen/m aixi, ens veiem el dia 18 a Amposta.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta