22 d’abril del 2008

La revista Info Catalunya de la Generalitat ja parlava al març de la interconnexió de xarxes

Segur que algú de vosaltres ha rebut a casa el número de març de la revista Info Catalunya, la publicació que editen el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i la Direcció General d'Atenció Ciutadana. El butlletí es distribueix gratuïtament a totes les llars, però crec que per garantir la correcta distribució cal subscriure-s'hi, cosa que explicaria que l'haja deixat de rebre. L'última setmana, com que he passat uns dies al Prat de Llobregat (sí, on s'ha de construir la famosa dessaladora), he pogut veure que el número de març d'Info Catalunya dedicava una doble pàgina a les mesures que està aplicant la Generalitat per garantir l'aigua davant la "sequera històrica" que pateix el país.
Tot i que vaig obrir la revista amb la mosca al nas, la meua sorpresa va ser comprovar que enlloc es parlava del transvasament del Segre, descartat oficialment pel govern català pels volts del 12 d'abril, sinó de fer una interconnexió de xarxes. He escanejat les pàgines de la publicació perquè ho comproveu vosaltres mateixos (podeu clicar damunt de la imatge per veure-la a pantalla completa). Hi ha una infografia en què es llegeixen les diferents mesures en marxa: dessalinització, descontaminació d'aigües subterrànies, millora de les xarxes per minimitzar pèrdues, interconnexió de les xarxes, reutilització d'aigües depurades, eficiència en l'ús de l'aigua i estalvi. En concret, al text especifica que s'esperen obtenir 35 hectòmetres cúbics "provinents de la interconnexió i l'eficiència de les xarxes", a disposar "a partir del segon semestre de l'any que ve". Vol dir això que la interconnexió es mantindrà també a partir del segon semestre del 2009, tot i que ens han dit i repetit que la canonada només s'utiltizarà fins a l'entrada en marxa de la dessaladora del Prat, cosa que hauria de passar al maig?
Però encara se'ns passen pel cap altres preguntes. Com és que una revista feta perquè puga sortir al març parla de la interconnexió de xarxes, però no de portar l'aigua dels pous de Tarragona en vaixell o del transvasament del Segre, que són les solucions extremes que es defensaven aleshores? Es considerava la captació des del Segre i l'ús de vaixells una interconnexió de les xarxes, o se'ns estava ocultant informació? Qui gasta per rentar-se les dents (2-12 litres) la mateixa aigua que per beure i cuinar (10 litres/dia)? L'únic que queda clar és que la previsió de la Generalitat és fer com a mínim una interconnexió de xarxes (veure mapa) a través de la planta dessalinitzadora Costa Sud, que s'ha de construir a Cunit, com ahir a la nit va confirmar el conseller Francesc Baltasar al programa La Nit al Dia. En efecte, al mapa podem veure que els 20 hectòmetres anuals de la dessaladora de Cunit podran anar tant cap al sud com cap al nord.

3 comentaris:

  1. de preguntes, moltes .... com és que encara tardaran un any en acabr la desaladora? si el temps per fer la interconexio, ho han pogut baixar de 18 mesos a 6 (fent 3 turns per dia com va dir Baltasar), no es pot accelerar la construccio de la desaladora també ? es un problema fisic de man-power, o es que no tenen les peces ?
    Preguntes .... com es que sabien tot aixo sobre el novembre, i van esperar fins despres de eleccions per soltar-ho ? no es podia haver començat a prendre mesures al novembre (calia neu artificial este any?) ?
    Baltasar diu que passi lo que passi, deixarà de funcionar un mes despres de inaugurar la desaladora - mentre Narcis diu que si no plou "prou" abans del maig 2009, no n'hi haura prou, i no podran tancar la aixeta - qui diu la veritat?
    Preguntes - pensen que som una colla de bobos?

    ResponElimina
  2. jo vaig rebre aquest panfleto propagandistic pagat per tots, la setmana pasada, just el dia que el consell de ministres feia el decrtasso, i em vaig reafirmar en que la interconnexió ja feia dies que estava "firmada",

    ResponElimina
  3. Dies no. Fa anys que ho tenien en ment. Us poso uns exemples:

    - maniobres per desarticular el moviment social antitransvasista, tot just derogat el PHN.

    - obres d'ampliació de la torre que el CAT té a L'Ampolla i la construcció d'una altra al Coll de Balaguer.

    - Xerta-Sénia per satisfer la més que previsible demanda del Camps (oi que no s'ha tornat a queixar després de la reunió amb la ministra Espinosa?(dona de palla que apartaran del càrrec després del transvasament).

    - obres a l'AP-7, que casualment és per on hauria de passar la canonada.

    Repeteixo, dies no, anys!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta