30 d’abril del 2008

Tortosa enllesteix el Seqtebre per actuar en cas d'accident químic

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va presentar ahir el pla Seqtebre d'emergència en cas d'accident químic. El document, que ha estat redactat per professionals del mateix Ajuntament, inclou els protocols a seguir en una situació de sinistre a les plantes de Polialco (Ercros) i Celulosa de Levante (Celesa), les úniques empreses del municipi que són considerades de risc químic. Bel va precisar que l'Ajuntament ja tenia un pla d'emergències municipal, que actualment es troba en procés de revisió i del qual depenen diferents plans sectorials, encara per redactar. Amb tot, l'alcalde va concretar que no és el cas del pla Penta d'emergència nuclear o del pla Infocat, ni tampoc del pla Inuncat, que es realitzarà a partir de l'estudi d'inundabilitat que està redactant l'Agència Catalana de l'Aigua.
Per la seua banda, el Seqtebre preveu totes les actuacions i assigna les funcions que hauran de desenvolupar les persones que formen part dels equips d'emergències, des de l'alcalde fins als grups locals logístics i d'acollida, sanitari i d'ordre i d'avisos. El pla també inclou la informació detallada de les zones hipotètiques d'afectació en cas d'accident químic, que bàsicament són els nuclis de població de Campredó i Vinallop. A més, també analitza tots els productes químics de risc, així com la seua composició i els seus efectes en cas d'accident químic. Bel també va anunciar que durant el 2008 es farà un simulacre d'accident, al marge del que faran les empreses de manera interna.

El Punt (30-Abril-2008)

Més informació a El Punt:

-Emergències posa a prova avui mig centenar de sirenes d'alerta química

Foto: Ajuntament de Tortosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta