22 de maig del 2008

105 xiquets sense llar d'infants per un incendi, a Tortosa

El foc a l'escola bressol Mare Natura va ser provocat per uns lladres

Un incendi va cremar ahir al matí una llar d'infants de Tortosa, l'escola bressol Mare Natura, que està situada a l'avinguda dels Ports. Segons va confirmar la directora pedagògica, l'incendi va ser provocat per uns lladres, que en fugir van calar foc al centre. Així, 105 xiquets van quedar sense escola, tot i que ja es busca una solució.

«L'únic que sabem és que hi ha hagut un robatori, i que fruit d'això s'ha produït un incendi, que la policia i els bombers estan investigant», va assenyalar l'alcalde de Tortosa. Així, Ferran Bel va dir que la regidora d'Educació i l'àrea de Benestar i Família estaven treballant amb la direcció de l'escola Mare Natura per intentar trobar una solució, i reubicar el centenar d'alumnes que ahir van quedar sense llar d'infants. De fet, la directora pedagògica, Maria Ferreres, va confirmar que intentaran reobrir les aules menys afectades pel fum, i que també podrien llogar un barracó que s'instal·laria al pati del centre, o bé aprofitar part de les instal·lacions d'alguns col·legis privats que ja els han manifestat la seua solidaritat.
La primera a detectar l'incendi, ahir al matí, va ser la monitora que sempre obre l'escola bressol, i de seguida es van avisar els bombers i la policia local. «Els bombers ja ens han confirmat que el foc va ser provocat, i que descarten un curtcircuit», va dir Ferreres. La directora va explicar que avui ha de visitar l'escola la policia científica, per determinar les circumstàncies en què es va declarar el foc. L'incendi va afectar la totalitat de la planta baixa, i a més el fum i l'escalfor també van afectar tretze aules, i només tres aules van quedar intactes. «Ha estat un trasbals per a les famílies i un desastre per al centre, ja que se'ns ha cremat molta documentació i molt de material; però per sort no hem hagut de lamentar danys personals», va valorar Ferreres. A més, sobre els objectes que han trobat a faltar, va dir que són una televisió, dos reproductors de DVD, un microones i altres electrodomèstics.

>Trasbals a les famílies

«Si es confirma això del robatori, és molt injust que haguem de quedar sense un servei tan necessari per a la gent que treballa», va lamentar ahir un dels pares afectats per l'incendi. «A més, hem quedat sense les joguines, els treballs, les fotos i l'espai on els nostres fills passen moltes hores i aprenen tantes coses», va afegir-hi. L'escola bressol Mare Natura és una de les sis llars d'infants privades que funcionen a Tortosa, i en concret una de les tres que estan subvencionades per la Generalitat. Només hi ha llars d'infants municipals a l'EMD de Jesús i al poble de Bítem. Amb tot, l'Ajuntament en projecta tres més: una a Ferreries, una al nucli antic de Tortosa i l'altra al poble de Campredó.

El Punt (22-Maig-2008)

També pots llegir:
-Qui pot cremar una escola bressol? (L'asgorfa)

5 comentaris:

  1. És molt curiós que uns lladres calin foc al lloc on han robat, a més què hi esperaven trobar a una escola bressol que entra dins d'una reqüalificació urbanística en la qual deixava d'existir. ;-)

    ResponElimina
  2. Una cosa es pensar-ho...L'altra el dir-ho...

    ResponElimina
  3. Si ja es prou dolorós que d’avui per demà et cremin el negoci, s’ha d’afegir un greuge més gran, que sentis comentaris dels “veïns” del poble, o quedi escrit a un blog, que has segut tu mateix el que has provocat el foc, no se ben be per quin motiu urbanístic.

    En aquest cas en concret m’agradaria que exposessin quins beneficis n’han tret les seves propietàries, que des del primer dia del sinistre el seu objectiu no ha segut altre que el de tornar a posar en marxa el negoci, obrint el més aviat possible (el proper dia 2 de juny), per tal de perjudicar el mínim possible als seus clients, 105 famílies. Esforç que els ha comportat molta feina i molts maldecaps en uns moments que precisament haurien de dedicar a altres qüestions personals agradables en un cas, com es el naixement d’un fill, i de recuperació de salut per una operació greu en l’altre cas.

    - En principi es podria suposar que haguessin pogut incendiar la llar per millorar les instal•lacions. Preguntant als pares dels alumnes, als visitants que haguessin vist les instal•lacions abans de l’incendi, o visitant la pàgina web (www.marenatura.com), podrien trobar la resposta.

    - Per cobrar possibles indemnitzacions de l’asseguradora? En aquest cas no tenen contractada la cobertura de pèrdua de beneficis per paralització del negoci.

    - Per temes urbanístics? Que esbrini el moderador del blog, que es periodista, si l’incendi de la llar beneficiava o perjudicava a les seves propietàries.

    Per acabar creiem que els dos comentaris anteriors, que atén-te’n contra el bon nom de les persones fossin censurats per moderador d’aquest blog.

    ResponElimina
  4. Entenc perfectament la vostra posició, Pares Recents. Jo també no crec que les propietàries hagin incendiat Mare Natura per poder cobrar. Però si suprimeixo els anteriors comentaris, també hauria de censurar el vostre, ja que també feu una referència indirecta als comentaris que estos dies s'han escoltat per la ciutat.
    D'altra banda, voldria aclarir a l'Irreverent de pas que no és la primera vegada que uns lladres calen foc a un lloc on s'esperaven trobar més coses, només pel plaer de fer mal. De casos semblants, n'hi ha un munt.

    ResponElimina
  5. Res a dir a la teva resposta Gustau, només agrair-te la nota publicada al teu blog el dia 29/05/2008 on queda mes que aclarida la situació en la que es troba la llar.

    Salutacions.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta