22 de maig del 2008

La policia local de Tortosa incorpora un gos per reforçar la lluita antidroga

La unitat canina també ajudarà la policia de barri, farà vigilància ordinària i buscarà desapareguts

Arco és un pastor belga de tres anys, i des d'ahir també és el nou membre de la policia local de Tortosa. La seua missió principal serà fer tasques preventives de vigilància, així com donar suport a la policia de barri, que l'Ajuntament ha desplegat fa uns mesos. Però el gos està especialment ensinistrat per a la defensa personal, la localització de drogues i la recerca d'objectes i persones desaparegudes. D'aquesta manera, la policia local de Tortosa serà la primera de la demarcació de la Tarragona que tindrà una unitat canina. La diferència és que Arco no viurà a la caserna, com altres gossos, sinó amb l'agent amb qui haurà de patrullar.

La policia local de Tortosa va presentar ahir la seua nova unitat canina, formada per un agent i un gos. L'alcalde, Ferran Bel, va destacar que es tracta d'una de les primeres unitats canines de Catalunya. Així, Bel va recordar que les unitats canines que han funcionat més bé són aquelles en què els animals poden conviure amb els agents. «Hem tingut aquesta disponibilitat, i això ens ha encoratjat a tirar endavant el projecte, que ens ajudarà a prestar un servei més eficient als ciutadans», va concloure Bel. La presentació de la unitat canina, ahir al matí a la plaça d'Espanya, va captar l'atenció de molts curiosos. El gos va fer una demostració de les seues habilitats, com ara la localització d'una pastilla d'haixix amagada en un vehicle o la defensa davant d'un hipotètic agressor que pretenia atacar el policia amb un pal, amb una pistola i per l'esquena.
En aquest sentit, l'inspector en cap de la policia local, Jesús Fernández, va detallar que l'agent i el gos donaran suport a la policia de proximitat, i que acudiran a tots els barris. D'altra banda, la unitat canina també farà tasques de vigilància ordinària en altres llocs, així com patrulles al voltant dels centres educatius per prevenir el consum de drogues, i de recerca de persones desaparegudes al municipi. En tot moment, el gos Arco anirà acompanyat pel mateix agent, amb qui ja conviu des de fa un parell de setmanes, per continuar la seua formació i millorar la compenetració. «De moment, el gos treballa molt bé, i estem fent un ensinistrament diari perquè l'animal ha d'anar practicant tot allò que ja sap fer», va dir l'agent Andreu Aixendri, el policia que acompanyarà Arco. Si l'experiència funciona, la previsió de la policia de Tortosa és incrementar la unitat canina amb dos gossos més, que s'assignaran a dos agents més del cos. Segons Bel, la incorporació d'Arco a la plantilla, inclosa la fase d'ensinistrament de l'animal, ha tingut un pressupost d'uns 7.000 euros.

>La nova caserna de Remolins, abans de l'estiu

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va confirmar ahir el bon ritme de les obres de la nova caserna de la policia local, que s'està construint al barri de Remolins. Segons Bel, la caserna es podrà inaugurar més aviat del que s'havia previst, i va recordar que l'entrega de les obres estava prevista pel novembre. El projecte consisteix en la reforma de l'antiga cooperativa de Sant Jaume, un edifici característic situat a la plaça de la Immaculada. Les obres van començar el juliol passat, amb un pressupost d'uns 860.000 euros, i segons Bel ja estan a punt de ser enllestides. L'alcalde només va avançar que durant el juny, «abans de l'estiu», podrà fer-se la inauguració. Bel va precisar que estan acabant els aparcaments i que les dependències de la caserna ja s'estan equipant.

El Punt (22-Maig-2008)

5 comentaris:

  1. Aquest gosset haurà de fer massa hores extres ...Jo li buscaria mes companys...

    ResponElimina
  2. he llegit el titul massa rapid i he tingut una alegria; pensava que deia "un gos per reforçar la lluita antidropo", que tambe hi fa falta :)

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Ens de partir el pit..?
    je...........je.........je

    ResponElimina
  5. ah, peró aquest es de quatre potes?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta