8 de maig del 2008

Allau d'adhesions per formar la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments

Agruparà entitats socials i veïnals, ecologistes i sindicats de la regió de Barcelona

Una nova plataforma coordinarà l'acció de tots els habitants i els col·lectius de l'àrea metropolitana de Barcelona que estiguen en contra dels transvasaments. El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Manolo Tomàs, va confirmar ahir que ja hi ha una allau d'adhesions al manifest que pretén renovar la complicitat de tots els barcelonins contraris al transvasament.

«Nosaltres hem quedat sols, sense forces polítiques, però la Generalitat quedarà sense suport social», va assenyalar Tomàs. El portaveu va anunciar que la creació de la Plataforma Metropolitana contra els Transvasaments (PMT) ja està força avançada, i que esperen donar-la a conèixer en un acte públic que es farà a Barcelona d'aquí a pocs dies. «A més de la lluita social i jurídica; i al marge dels contactes per mobilitzar els municipis, propietaris i pagesos afectats per la construcció de la canonada del transvasament, també volem portar el problema de l'Ebre a Barcelona», va dir. Segons Tomàs, la PDE demostrarà que els ciutadans han estat «manipulats i enganyats amb l'excusa de la sequera, perquè Aigües de Barcelona (Agbar) puga fer i gestionar l'obra de la seua vida». Així, després de la manifestació del 18 de maig a Amposta, la nova PMT coordinarà l'acció «de tots els moviments socials, entitats veïnals, sindicats, grups ecologistes i persones individuals» que durant la lluita contra el Plan Hidrológico Nacional (PHN) van treballar al costat de la plataforma.
El portaveu va precisar que els Jóvens en Defensa de l'Ebre, la branca juvenil de la PDE, han estat els encarregats de fer els contactes i difondre el manifest, que segons Tomàs ja ha rebut un nombre suficient d'adhesions. De fet, els actes que els Jóvens han previst per avui i demà a Barcelona, a l'Ateneu Popular de l'Eixample i al Casinet d'Hostrafancs (amb xerrades, documentals i un sopar popular amb un concert del grup Pepet i Marieta), seran la targeta de presentació del moviment antitransvasament a la capital. «Necessitem la societat ebrenca mobilitzada, però també és important traslladar la discussió a Barcelona, i obrir un debat sobre el creixement i els recursos hídrics a Barcelona, per qüestionar que la interconnexió de xarxes siga necessària», va explicar. El portaveu va remarcar que la PDE i la plataforma metropolitana tenen el suport dels grans grups ecologistes que van participar en la lluita europea contra el PHN, i que ara els falta acabar de lligar el suport de la pagesia, «important per evitar les expropiacions de les finques que travessarà la canonada», i amb una important entitat veïnal de Barcelona.

El Punt (8-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-UP es manifestarà dissabte amb tractors a Tarragona perquè l'aigua dels vaixells no es tregui dels pous
-
Aregio (CiU) diu que si l'aigua de l'Ebre es porta en vaixells hi haurà confusió
-
Un episodi de pluja podria deixar fins a 100 litres per metre quadrat
-
L'alcalde de Saragossa diu que no es pot negar mai la portada d'aigua a Barcelona
-
Els assessors del govern demanen una moratòria del minitransvasament
-
Alcaldes del PP per l'aigua de l'Ebre


Foto: Jóvens en Defensa de l'Ebre

19 comentaris:

  1. On estan penjades estes adhesions?

    ResponElimina
  2. Endavant!!
    Hi ha molta gent de Barcelona que hi està en contra.
    Tots tenim fills i filles transvasats a Barcelona per falta d'oportunitats a les Terres de l'Ebre, però tot i que físicament estan a Barcelona, lo seu cor encara està aquí.
    Tots junts ho aconseguirem!
    No al transvasament!

    ResponElimina
  3. I si transvaséssim la comedianta? A veure, si en algun altre lloc la fan treballar i la desenganxen de l'ordinador.

    ResponElimina
  4. Lo mateix podríem dir de tu, si no fos perquè molts sabem que Núria és una dona i mare treballadora. A partir d'ara no toleraré més atacs gratuïts contra la seua persona.

    ResponElimina
  5. aviat es donarà a conèixer...

    ResponElimina
  6. Ja era hora , perque cada dia , passa el mateix , ja dos entrades primeres a altres noticies, que si jo fos el propietari del bloc les haves eliminat.
    Però si no deixes fer comentaris dels anònims sense insults , la cosa perd molt, però tu ets el propietari del bloc i pots fer el que vulguis , jo procuro cumplir les normes d´ús i puc dir que dels meus comentaris no n´has eliminat cap , perque la censura la ha de fer un mateix.

    ResponElimina
  7. No se si es per lo de la gota i el got, pero Gustau, pos no hauras tingut poques ocasions en que podies sortir amb defensa de la comedianta i molts altres que ara.
    Lo de les 10.51 ( que no soc jo ) no ho trovo gens escandalos.

    ResponElimina
  8. Cucafera, sí, és lo de la gota i el got.
    Coincidiràs amb mi que durant els últims dies Núria ha rebut massa. I fins aquí hem arribat.

    ResponElimina
  9. ui si ! jajaja un allau de ateneus i anarquistes, va no fasses riure home! intenta ser objectiu.

    ResponElimina
  10. Gustau, t'estranya que la comedianta rebi? Per a ella tots són corruptes, transvasistes i busquen cadira i poder. Falta al respecte a tothom i no es fa mai enrera, ja que, com diu ella, diu les "veritats". Ve a ser com Jesucrist.

    ResponElimina
  11. Pero la comedianta té prou dignitat per donar la cara, cosa que els que l'ataquen no en tenen

    ResponElimina
  12. Mira que escriu malament la comedianta! Ella no practica el dialectalisme, fa ús del català fonètic, sense cap mena de criteri. Sort que no hi ha absolutament ningú que escrigui com ella.

    ResponElimina
  13. Lo títol del post no té res a vora en la Comedianta. A vere si mos centrem. De tota manera, només puc dir que, tot i que moltes vegades he estat en desacord en ella, i que fins i tot alguna vegada li he replicat amb certa duresa, de cap manera veig que se mereixque esta espècie de linxament a que tothom s'apunta. De fet, en lo tema de l'aigua estic 100% i a muerte en la Comedianta. Potser és este lo motiu pel qual alguns li tenen tantes ganes. Què passa, prosociates i esquerranosos transvasistes, no teniu res millor que fer per a tapar-vos les vergonyes que atacar-la a n'ella?

    ResponElimina
  14. Passo de la comedianta. A l'anònim anterior només dir-li qui aguanta la PDE a moltes poblacions del territori. Faltar al respecte a militants de partits és molt fàcil, quan aquests fan feina social. I, a més, molts militants d'ERC i d'ICV, ompliran la manifestació. Tens dret a faltar-los al respecte?

    ResponElimina
  15. Als militants només los hi demanaré que siguen mínimament conseqüents en les seues accions. És lo menos que se'ls hi pot demanar. No és lícit prometre coses en campanya preelectoral, treure'n profit, i tot seguit fer tot lo contrari del que s'ha promès. Així de fàcil.

    ResponElimina
  16. L’actitud de Manolita no em sorprèn gens. Sé que és una persona molt implicada amb la PDE i, segurament per això, va ser l’encarregada de signar el compromís.
    Tota la meva solidaritat cap a ella.

    ResponElimina
  17. Ja ha plogut!!!!
    I diuen que plourà més!
    Se'ls hi acaben les escuses de mal pagador,
    Me'n vaig a vore Polònia. Bona nit!

    ResponElimina
  18. sense entrar a treure-li ni donar-li la raó a la comedianta, una mica d'afany de protagonisme sí que té...

    ResponElimina
  19. no ja dingu al mon qu'escriga pisó que la comedianta, senyoreta amoto i agrip.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta