29 de maig del 2008

El web de l'escola bressol Mare Natura i alguns comentaris personals

L'escola bressol Mare Natura, que la setmana passada va patir un greu incendi després d'un robatori, ha obert un web a internet, en què expliquen com s'estan recuperant de l'incident per poder tornar a la normalitat en pocs dies. A la pàgina podreu veure les fotografies de la llar d'infants: amb l'abans i el després de l'incendi, però també de les tasques de reparació i de neteja dels diferents espais. El centre obrirà portes, si es compleixen les expectatives, el proper dilluns, amb els horaris i serveis habituals, excepte el menjador, que degut als danys de la cuina encara haurà de fer-se mitjançant un servei de càtering. D'altra banda, volia comentar algunes afirmacions que s'han escoltat i llegit els últims dies, que han volgut deixar una ombra de sospita sobre les circumstàncies de l'incendi, tenint en compte que l'edifici ha de ser enderrocat per la futura construcció del nou hospital de Tortosa al pla parcial de la Farinera.
En aquest sentit, és cert que l'actual escola bressol Mare Natura haurà de ser enderrocada, ja que la construcció de l'hospital és incompatible amb la seua permanència. L'anterior govern municipal i el Departament de Salut van acordar emplaçar el nou hospital en aquests terrenys, i l'actual govern de Ferran Bel ha decidit mantenir el compromís, tot i que abans de les eleccions CiU no era partidària d'aquest emplaçament. Com va dir Bel fa uns dies, si no s'hagués de construir l'hospital, el desenvolupament urbanístic del pla parcial de la Farinera podria haver estat compatible amb preexistències com la llar d'infants Mare Natura, però això ja és impossible i per tant el barri de Ferreries perdrà aquesta escola bressol, de titularitat privada però subvencionada per la Generalitat. Això fa que el govern tortosí haja previst construir la primera de les llars d'infants municipals a Ferreries, possiblement al sector del camí de Roquetes, per cobrir la demanda immediata d'un centenar de famílies que es quedarien sense aquest servei. La llar d'infants seria pública, però l'Ajuntament cediria la seua gestió a una empresa, que no té per què ser la mateixa que ara té l'escola Mare Natura.
Dic això perquè les responsables del servei territorial d'Educació van comentar la setmana passada que l'Ajuntament enderrocarà l'escola bressol Mare Natura per la construcció de l'hospital, i que la substituiran per una altra, quan la cosa no és ben bé així. D'altra banda, en els últims dies també s'han sentit comentaris molt mal intencionats, que dubten que uns lladres calin foc a un lloc en què no hi ha res, i que també vinculen l'incendi a la futura desaparició de la llar d'infants. D'entrada, no és la primera vegada que després d'un robatori hi ha un incendi, ja que hi ha lladres que no troben allò que voldrien i com a revenja provoquen un foc només pel plaer de fer mal. Això passa sobretot als robatoris de les cases de camp. I de la mateixa manera que acusen les propietàries de voler cobrar alguna assegurança, també es podria acusar els que puguin estar interessats en fer-les fora d'aquí, per haver de pagar-les una indemnització menor en el moment de l'expropiació. Aquest tipus d'acusacions gratuïtes no tenen cap valor, però el més greu és que fan molt de mal a totes aquelles persones que estan passant un moment tan difícil.

Foto: Escola Infantil Mare Natura

Més informació:
-L'escola bressol Mare Natura de Tortosa es recupera del foc
-105 xiquets sense llar d'infants per un incendi, a Tortosa
-El pla del camí de Roquetes tindrà 473 pisos i obre la porta a la llar d'infants

1 comentari:

  1. En cap moment s'ha acusat als propietaris, simplement es fa una deducció a partir de l'absurd d'entrar a robar a una escola bressol i l'existència d'un pla urbanístic. ÉS evident que als propietaris no els interessa, urbanísticament parlant, una desvalorització de llur propietat.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta