21 de maig del 2008

ICV dissol la intercomarcal de l'Ebre i crea una plataforma crítica

L'objectiu del nou corrent intern, Coherència i Territori, és aturar la interconnexió

Les organitzacions locals d'ICV a l'Ebre van fer pública ahir la dissolució de la comissió política intercomarcal. El motiu és la seua disconformitat amb la posició de la direcció nacional d'ICV sobre la gestió de la sequera i la interconnexió de xarxes. El tortosí Jaume Forcadell, fins ara president de la intercomarcal d'ICV, també va anunciar la creació de la nova plataforma Coherència i Territori, un corrent d'opinió «crític» que intentarà sumar més adhesions per forçar ICV a rebutjar la canonada.

La primera intenció dels càrrecs electes d'ICV era presentar la seua baixa del partit en bloc, en la línia del que van fer els dos regidors i la secció local de Sant Carles de la Ràpita. Però finalment, ahir les organitzacions locals d'ICV a les Terres de l'Ebre van anunciar la dissolució de la comissió política intercomarcal, l'òrgan de govern d'ICV al territori, i la seua substitució per la nova plataforma Coherència i Territori. En aquest sentit, Jaume Forcadell va aclarir que continuen militant a ICV, i que la creació d'una plataforma crítica és una mesura prevista a l'article 107 de les normes de funcionament dels ecosocialistes. Un extrem que van confirmar altres fonts d'ICV, que van assenyalar que la constitució de la plataforma Coherència i Territori ja s'havia comunicat i acordat amb la direcció nacional del partit.

El fins ara president va remarcar que el partit ha deixat de tenir una organització territorial a l'Ebre, i que, per tant, queden fora de «la disciplina de partit». A més, Forcadell va advertir que buscaran «aliances» dins d'ICV per aturar les obres del transvasament a Barcelona, i que ja han rebut «moltíssimes mostres de solidaritat». En aquest sentit, la plataforma Coherència i Territori s'ha marcat una sèrie d'objectius «a curt termini», com promoure la «paralització» de la interconnexió de xarxes i estendre l'aplicació de la nova cultura de l'aigua o exigir un canvi de model territorial al país i recuperar la «democràcia interna» a Iniciativa.

>«Fer la canonada és un gran frau»

La plataforma Coherència i Territori, formada per «la gent d'ICV a les Terres de l'Ebre», va anunciar ahir que donarà suport i participarà en totes les mobilitzacions convocades «amb l'objectiu d'aturar la interconnexió de xarxes». A més, Jaume Forcadell va explicar que en els propers dies presentaran un calendari propi d'activitats, ja que Coherència i Territori està «oberta a la participació de la societat civil». «Seguint els camins ordinaris, la direcció d'ICV no ens ha fet cas», va remarcar Víctor Gimeno, que va advertir que ahir no compareixia com a director territorial de Medi Ambient. Tot i així, Gimeno va assenyalar que a ICV de l'Ebre es neguen a donar la batalla per perduda, i va apel·lar al «sentit comú» expressat pel president, José Montilla. De fet, va dir que ara ja no hi ha «arguments polítics o tècnics» per construir la canonada. Així, Gimeno va afirmar que tirar el projecte endavant «seria un gran frau». Forcadell va concloure que tenen dos mesos per intentar canviar les coses, i que, si la canonada tira endavant, ja decidiran si abandonen ICV.


El Punt (21-Maig-2008)





També podeu llegir:
-Coherència i credibilitat (Jordi Jordan)

Més informació a El Punt:
-El delegat del govern a l'Ebre defensa ara la interconnexió «perquè és puntual»
-Salvadó ja ho va advertir ara fa dos anys
-Carod matisa, Mas ataca
-Aigua de pous o de l'Ebre?
-El Baix Penedès vol contraprestacions pel pas de la canonada
-Els pantans del Ter-Llobregat superen els 205 hm³, i es preveuen més pluges
-El govern recupera sis pous al Francolí
-Aigües de Reus ofereix a les empreses un servei per reduir el consum d'aigua
-La Taula de la Sequera serà un fòrum
-
Aragó anuncia un recurs si es fa el transvasament



5 comentaris:

  1. això sembla el cha cha cha, un paso delante, per part de ICV-TTE, un paso gran per devant de Joan Sabate, i un cap atras per Lluis Salvado :(
    Lluis ara és el moment de desenmascar els enganys, i tornar el transvasament al calaix, com dirien alguns. Estem a 205 hm i pujant...!! Han pujat molt més del doble de l'aigua que aparntement "necessitaven".
    La ciutadania ebrenca, i d'altres llocs, ha mostrat fermesa i convenciment que aquesta obra no tenia, ni te, sentit. Els nostres representants també han de jugar el seu paper - lo de representar-nos.
    i l'ajuntament de Tortosa, com tenim el tema juridica, contra la votacio del CAT, contra el Real Decret ... ?

    ResponElimina
  2. FELICITATS A TOTS, CAL GENT COHERENT COM VATROS QUE ENS FACE CREURE ENCARA QUE LES COSES PODEN CANVIAR

    VISCA LES TERRES DE L'EBRE
    VISCA CATALUNYA LLIURE

    ResponElimina
  3. Algo és algo, dijo un calvo...

    ResponElimina
  4. Posaria la mà al foc que el delegat no ha dit en cap moment el que diuen avui els diaris. El conec poc, però prou com per saber que abans d'agredir el seu territori s'hi deixarà la pell per evitar-ho. I també conec poc als periodistes, però prou també com per saber que n'hi ha alguns que "interpreten" el que diu segons qui.

    ResponElimina
  5. Llorenç,
    no cal interpretar-lo, tan sols calia sentir-lo per la ràdio.
    Lo periodista no s'ha inventat res.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta