29 de maig del 2008

La PDE adverteix el govern que s'oposarà a qualsevol canonada

El col·lectiu reclama la dimissió del president del CAT i canvis en el consorci

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va rebre ahir amb prudència les informacions que especulaven amb una derogació imminent del decret del transvasament a Barcelona. El portaveu Manolo Tomàs va denunciar «l'obsessió» del govern català per tirar endavant la interconnexió de xarxes, «fins i tot ara que ja s'ha superat la crisi per la sequera». La PDE adverteix que no acceptarà cap altra canonada per portar l'Ebre a Barcelona, si la conducció d'emergència no s'acaba construint.

«Fa dos anys que sabem que volien reforçar el minitransvasament a Tarragona per fer arribar l'Ebre a Barcelona, i que també s'aprofitaran els canals de regadiu Xerta-Sénia i Segarra-Garrigues per enviar l'aigua cap al sud i cap al nord», va recordar Manolo Tomàs. Així, el portaveu de la PDE va dir que qualsevol projecte que vulga «disfressar» un transvasament a Barcelona rebrà l'oposició ferma de la gent de les Terres de l'Ebre i de la resta de catalans que estan en contra dels transvasaments. En la mateixa línia, Tomàs va denunciar que les pressions que rep la Generalitat són tan fortes que han fet variar la seua política hidrològica, i va recriminar a l'executiu de José Montilla la seua «obsessió» per tirar endavant la interconnexió de xarxes. «Baltasar encara no vol donar la sequera per acabada i encara no sabem per què, ja que l'aigua ja li surt de baix de la cadira», va ironitzar el portaveu, que també va insistir a reclamar la dimissió del titular de Medi Ambient.

La PDE també va instar la Generalitat a recuperar la planificació que havia dissenyat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per solucionar el subministrament de Barcelona sense haver de recórrer als transvasaments. «L'Ebre no pot ser una garantia per a Barcelona, sinó les obres basades en la nova cultura de l'aigua que la Generalitat havia projectat abans de la sequera», va dir la també portaveu Susanna Abella. Finalment, la PDE va reclamar la dissolució de l'actual Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) i la dimissió del seu president, Daniel Pi, per haver «enganyat» les Terres de l'Ebre. Segons el portaveu Joan Antoni Panisello, cal un canvi dels estatuts i de l'organigrama del CAT, perquè el seu president sigui ebrenc i els alcaldes i representants de les Terres de l'Ebre passin a tenir «més poder de decisió» que els municipis grans del Camp de Tarragona. Panisello va acusar Pi de donar «dades falses» sobre el minitransvasament, així com de voler influir en alguns membres del CAT, «a canvi de desbloquejar plans urbanístics», amb l'objectiu de condicionar el seu vot i autoritzar la interconnexió amb el sistema Ter-Llobretat. «Si l'Ebre té la clau i la presidència del CAT, serà més ràpid fer les infraestructures que redueixin la dependència del Camp», va dir.

El Punt (29-Maig-2008)

Més informació a El Punt:
-La Generalitat assumeix que no es farà la canonada si es garanteix l'abastament
-Ja es preveia que la dessalinitzadora de Cunit abastís CAT i ATL
-Experts i ecologistes es malfien de l'ACA i demanen un comitè independent
-Espinosa es compromet a estudiar el transvasament del Roine
-Xavier Sabaté es declara antitransvasista, però defensa «una connexió»
-Prodelta i els ajuntaments s'uneixen per aturar la regressió del delta de l'Ebre
-
La crescuda de l'Ebre nega unes 70 hectàrees agrícoles a la Ribera
-La UGT, els comerciants i CiU no volen marxa enrere
-L'ara sí, ara no de Baltasar
-El consorci del Ter reclama al Parlament el retorn del cabal
-
Desembassament a la Baells
-L'ACA acaba les obres per millorar la depuració d'aigües residuals a 75 municipis

1 comentari:

  1. Efectivament; el nou projecte que s’està elaborant al marge del decret, podria ésser tant o igual de perillós si aquestes terres no tenen la clau del CAT. Espavil que això no s’acaba aquí !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta