16 de maig del 2008

Sabaté nega l'Ebre pel matí i obre l'aixeta a la tarda

El president del PSC a les Terres de l'Ebre, Joan Sabaté, va ser un dels dos ebrencs que ahir van votar a favor de la interconnexió de xarxes, en el marc de la reunió del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) en què va aprovar-se cedir l'aigua de l'Ebre per afrontar la situació d'emergència de l'àrea metropolitana de Barcelona. En bona part, la seua votació afirmativa és conseqüent, ja que Sabaté sempre ha defensat la interconnexió en cas d'emergència. També és comprensible si tenim en compte que Sabaté forma part del CAT a designació de la Generalitat (una de les parts interessades en portar l'aigua de l'Ebre a Barcelona) i no per la seua condició de regidor de Tortosa. L'altre ebrenc que va votar a favor de la mesura, que també preveu que l'aigua de l'Ebre es puga començar a transportar en vaixells, és el president de la Comunitat de Regants de la Dreta, Manel Masià, que també sempre ha defensat la transferència dels sobrants de la concessió del CAT a l'àrea metropolitana, a canvi d'obres hidràuliques al Delta.
En contra de la mesura van votar tots els ajuntaments ebrencs que formen part del consorci (Tortosa, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, l'Aldea, Deltebre, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar), així com la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre. No van assistir a la reunió i per tant no van votar el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó; el director territorial de Medi Ambient, Víctor Gimeno, i els ecosocialistes Jaume Forcadell i Eleuteri Arques, ja que els dos càrrecs d'ICV van fer pública ahir la seua dimissió com a membres del CAT. Però la posició favorable de Sabaté m'ha sorprès perquè feia menys de vuit hores que el PSC de l'Ebre havia convocat una roda de premsa (també d'emergència) per reclamar que s'interrompés l'enviament d'aigua en vaixells, si continuava plovent i pujant les reserves hídriques. Sabaté va dir que no calia interrompre les obres de la canonada, ja que la seua construcció no implica el transvasament d'aigua. Però al CAT, Sabaté va aprovar que es puguen endur l'aigua en vaixells i després a través de la canonada. Aigua per un tubo, i mai més ben dit.

Més informació a El Punt:
-El CAT posa a disposició d'Agbar l'aigua de l'Ebre per portar-la a Barcelona
-Els alcaldes d'ERC, en contra
-
El PSC ebrenc segueix l'exemple de Ballesteros i reclama que no s'envien més vaixells amb aigua de l'Ebre

15 comentaris:

  1. Ja és molt que no va demanar que el vot fos secret

    ResponElimina
  2. A mi el que m’agrada’t molt es la eloqüent fotografia que acompanya la noticia.
    I es que veig com el nus va baixant i escanyà políticament per sempre al protagonista...
    Si algú pot fer el fotomuntatge, ja ho sap...

    ResponElimina
  3. Gustau, ja se que em diràs que La Marfanta es un blog d'opinió personal, però d'imparcial amb aquest tema de l'aigua penso que no ho estàs sent gents.

    El titular de la noticia és totalment malintencionat, i penso pel que jo sé, que no expliques la realitat de la roda de premsa del matí.

    D'altra banda suposo que la foto es perquè la roda de premsa es va fer al saló blau de l'ajuntament, si no és així em refermo en el fet de la mala intenció de la noticia.

    ResponElimina
  4. Dons jo em refermo en la mala intenció de qui hipoteca el Territori...

    ResponElimina
  5. Què havia de fer més important lo Sr. Representant de no sé qui a les Terres de L'Ebre que no va anar a votar per a defensar el territori?
    Algú sap a on s'havia ficat?

    ResponElimina
  6. Todd, en aquest cas concret es tracta d'un article d'opinió. I una opinió sempre és parcial. La "notícia" no té cap mala intenció perquè no és una notícia, sinó un article d'opinió. La foto no és d'ahir sinó d'arxiu, però sí de fa pocs dies, ja que si no m'equivoco la roda de premsa va ser a la seu del PSC i no vaig anar perquè tenia altres obligacions professionals. Però he posat un enllaç a la notícia publicada a El Punt sobre el tema, i també al bloc de Joan Sabaté, on s'explica quina és la seua posició. He posat aquesta foto perquè surt Sabaté i, de retruc, també el nus en un quadre que el mateix Sabaté va rebre de mans de la PDE quan era alcalde.

    ResponElimina
  7. Mala intenció? Potser... No sé quina intenció se mereix una persona que ocupa els càrrec que té, i dret a votar en segons quins organismes sobre segons quines qüestions, gràcies als vots dels antitransvasistes dels quals ara se'n riu a la cara.
    Si no fos per estos vots, potser ara Sabaté només seria un simple professor d'institut, com d'altres que hi ha, ocupat tot lo dia en barallar-se en crios d'ESO.

    ResponElimina
  8. quin error , o "malintencio" , hi ha en el titul de l'article ?

    ResponElimina
  9. Mala intenció potser la del Senyor Josep Cuní.

    Mos veiem a Amposta!!!

    ResponElimina
  10. Els Ajuntaments de Tarragona i Reus, decisius en la votació del CAT i pressionats pels pagesos, no han deixat continuar la càrrega als vaixells de l’aigua dels seus pous, segons ells pel risc de salinització que comporta aquesta operació. Coincideix que el president Montilla ha visitat avui Tarragona a inaugurar un espai verd probablement regat amb aigües de l’Ebre...En tot cas aquesta visita institucional a Tarragona com s’ha d’interpretar?
    La resposta el dia 18 a Amposta

    ResponElimina
  11. Com diu el meu pare pam dalt pam baix peró ni ja que sempre es al del veí.
    Amb els articles d'opinió sempre pasa aixó, deslluirar-te dels teus prejudicis es fa dificil.

    ResponElimina
  12. Imparcial com el diari que dirigeix el germà d'un conseller del tripartit?

    MOS VEEM A AMPOSTA

    ResponElimina
  13. jo no se si serà tendencios o no l'article d'OPONIÓ de gustau,
    però la part objetiva de tot això és que pel matí va fer una roda de premsa per dir una cosa i per la tarde va votar-ne un altra,
    això va estar així,
    agrade o no, o sigue capaç de reconeixer-ho o no,

    jo no se si el titular es malintencionat o no, però quan certs diaris, entre ells el que dirigeix un parent d'un conseller del tripartit, fan titulars totalment malintencionats per a que la gent d'estes terres passessem per insolidaris i barbars, llavors no dieu ni mu,

    os falta una miqueta mes d'objectivitat i sobre tot de vergonya perque QUIEN OS HA VISTO Y QUIEN OS VE,
    d'anar agafadets de la pancarta i pegant colçades a tort i dret, a abaixar-se els pantalons i anar dient si wuana a tot,

    per cert todd, quan la chacon deia "som la garantia de que no hi hauran mes trasvasaments", no era mal intencionada?

    la gent d'estes terres tenim tot el dret a estar emprenyats, perque mos han enganyat, i ara mos volen enfrontar amb la gent de barcelona,
    els importa un pito provocar un comflicte territorial al mes pur estil tio kiko,
    els importa un bledo catalunya i els importa un bledo si ha catalunya tenim un problema
    en estos moments la gestió de l'aigua a catalunya la fa una empresa privada i la generalitat no pinta res, nomes fa les lleis i les normes per a que aquesta empresa puge fer lo que li vingue be,

    entre tots els catalans, dels nostres impostos, dels diners publics per fer escoles, hospitals i altres infrastructures, pagarem la campanya electoral de la chacon i els "SI TU NO VAS, ELLOS VIENEN!

    tan de demanar les balances fiscals, trobo que seria important tambe demanar les fons de finançament dels partits, que foren publiques

    ResponElimina
  14. "No sé com en el mon pot haver-hi països que sobrevisquin sense estudis sobre el cultiu de la xufla i sobre el ratpenat nan, però el més dificil de creure és que n'hi hagi que no en tenen de fets sobre la cloïsa brillant. Aquest ùltim és del tot inprescindible. "

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta