29 de juny del 2008

L'oposició ciutadana al projecte Castor es fa sentir durant les festes de Vinaròs

Més d'un miler de persones (entre 600 i 700, segons la policia local, i 1.500 segons l'organització) van manifestar-se ahir pel centre de Vinaròs contra el projecte Castor, que preveu instal·lar un dipòsit submarí i una planta terrestre de gas entre Vinaròs i Alcanar. La protesta coincidia amb la festa major de Vinaròs, i en especial amb una correguda de bous que retransmetia Canal 9 en directe. Entre els manifestants hi havia l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat (ERC), així com regidors del PSC i del PP, i el regidor vinarosenc Doménec Fontanet, del Bloc. Fins ara, és la protesta més important de les que ha organitzat la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, que ja fa un any que va iniciar la seua mobilització contra el projecte de la multinacional Escal UGS. En aquest sentit, al maig es feia públic que el govern de l'Estat concedia l'autorització d'explotació del magatzem submarí de gas a l'empresa, i aquesta mateixa setmana s'anunciava que la planta marina es construirà en un port de Cadis, i que posteriorment serà traslladada al litoral de Vinaròs. Les obres han de començar al setembre i la previsió és que el complex gasístic puga estar en funcionament a finals del 2010. La plataforma ciutadana va rebutjar ahir la falta de transparència del projecte definitiu i dels informes d'impacte ambiental, i va advertir que el complex pot afectar el turisme, l'agricultura i la pesca del territori, així com la salut i la qualitat de vida de les persones. Per això, Escal UGS ha iniciat accions legals contra la plataforma, ja que considera que perjudica la imatge del projecte amb afirmacions falses i infundades, amb la intenció de provocar alarma social i confondre l'opinió pública. Tot seguit, teniu el vídeo que Lluís Comí ha penjat a You Tube, amb la lectura del manifest a càrrec de Pepet i Marieta...



Més informació:
-Más de 600 personas acuden a Vinaròs a manifestarse en contra del proyecto Castor (Vinaròs News)
-Més de 1.500 persones es manifesten en contra del projecte Castor (El Punt)

Foto i vídeo: Lluís Comí

4 comentaris:

  1. Què se sap de la megacentral tèrmica que estan fent a Riba-Roja?
    Estan fotent moltes coses i no s'en parla massa...

    ResponElimina
  2. El tema no es nou, pero, alguna vegada ens posarem d'acord amb el numero de persones que van a una manifestacio?.
    El punt (Josep Medina): 1.500
    La Marfanta ( Gustau Moreno, tambe del Punt): Mes d'un miler, per no contradir massa al seu company d'empresa?.
    Vinaros News: Mes de 1.500.
    Policia local: entre 600 i 700.
    Per favor, no es una qüestio de vida o mort, pero si en una cosa aixo ( que es poden contar, home ) no som capaços de dir la veritat, perque algu no la diu, no?, que no farem en altres noticies mes proclius a la interpretacio i multiples lectures?

    ResponElimina
  3. No, ho he fet a propòsit per veure si picaves.
    És broma.

    ResponElimina
  4. En poc en tinc prou per a picar, jo.
    No es broma.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta