25 de juny del 2008

Salvadó confirma que hauria dimitit si s'hagués fet el transvasament

El delegat de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, ha reconegut públicament, per primera vegada, que hauria dimitit del seu càrrec si s'hagués arribat a fer el transvasament a Barcelona. Ho vam escoltar dilluns al migdia, amb motiu d'una entrevista a Ràdio Ebre (Cadena Ser). En aquesta mateixa entrevista, Salvadó també va admetre que en algun moment va patir perquè fos el mateix govern català qui l'acabés cessant del seu càrrec, pel seu desacord amb el transvasament. Per tant, finalment ha quedat demostrat que era rigorosament cert que Salvadó havia amenaçat amb dimitir si es feia el transvasament, i que, segons va dir ell mateix, la resta de directors territorials d'ERC també marxarien cap a casa. Alguns van posar en dubte la informació que havia avançat el diari El Punt el passat 3 d'abril, quan la polèmica encara estava centrada en un possible transvasment del Segre. Més endavant, algunes veus autoritzades d'ERC a les Terres de l'Ebre, en clau interna, van atribuir les diferents informacions sobre la dimissió del delegat a una campanya mediàtica per propiciar el cessament de Salvadó i la divisió del partit. Un cop demostrat el compromís antitransvasament de Salvadó i la veracitat de les informacions, la pregunta que avui han de fer-se els militants d'ERC és si dins del partit ja hi havia algú esperant el cessament del delegat, amb el suport de la cúpula nacional del partit, per ocupar el seu càrrec. Tot plegat ja és política ficció, però algú dubta que si s'hagués fet el transvasament, ERC hauria continuat al govern?


8 comentaris:

  1. ERC és habitualment maltractada als mitjans de comunicació. El Periódico els va enlairar fa 5 anys quan volia fer fora CiU, i ara fa una demonització dels republicans que res ha d'envejar a la dels mitjans de la dreta cavernícola. A les TE, hi ha un important mitjà que li té jugada a Lluís Salvadó, les informacions sobre el qual sempre són tergiversades. Jo vaig donar en tot moment suport a Lluís Salvadó, perquè me'l creia. I també creia que no havien de dimitir els antitransvasistes. Qui és va comportar com un ... (em guardo l'expressió) va ser Montilla, quan va convidar-lo a marxar si seguia amb el seu antitransvasisme. A Lluís el defenso com a company, com a polític tothom fa coses més positives i d'altres de negatives. De ben segur, amb un altre carnet polític no l'haurien maltractat tant.

    ResponElimina
  2. Bàsicament, el substitut de Salvadó era un socialista ebrenc. ERC hagués continuat al govern català però els representants d'aquest partit al territori, no. Hi havia molts carnets a punt de trencar-se. Sortosament, el transvasament no s'ha fet.

    Salut!

    ResponElimina
  3. M'és molt difícil a n'estes altures creure en històries de bons i de dolents...

    ResponElimina
  4. Salvadó hauria d'haver dimitit, per dignitat. El govern ja feia temps que coneixia la interconnexió, per tant ERC també. Pel que fa la substitut, hauria sigut algú d'ERC, no us càpige el menor dubte. La figura de delegat no és unipersonal. Salvadó pot anar-se'n a casa i el o la delegat seguirà SENT d'ERC.

    ResponElimina
  5. Efectivament, la política ficció no mou moli. De fet tampoc mou molí la política real. El cert es que aquest episodi ara no te cap valor ni en positiu ni en negatiu. El que ens hauríem de preguntar es com reaccionarien els nostres politics en el cas de tornar a moure un transvasament per exemple a Castelló..?

    ResponElimina
  6. Gustau, puc estar equivocat (com no)pero crec que peques de generos amb la interpretacio de les paraules del delegat, quant dius:
    "finalment ha quedat demostrat que era rigorosament cert que Salvadó havia amenaçat amb dimitir si es feia el transvasament", demostrat?, per qui?, on?. Penso ho dius d'absoluta bona fe i perque ho creus, de fet, sino fos aixi, no ens posibilitaries escoltar l'audio, i es alli on podem escoltar salvador: "Una vegada ja passat el drama, fa de mal dir, fa de mal valorar, lo que si puc dir molt clarament es de que si s'hagues portat a terme, lo fet de plegar M'HO PLATEJAVA de forma molt clara i molt oberta"
    Son inerpretacions pero, aixo faltaria, despres d'haver-ho anunciat, que ara digues que no li ha passat mai pel cap. En canvi, per a mi, si la intencio fos clarissima, nomes hagues calgut dir: "Evidenment que hagues dimitit" ( per exemple).

    ResponElimina
  7. Salvado?
    Este no és lo que va votar a favor de la interconnexió de xarxes a la reunió del CAT? Sí home, aquell que va delegar el vot per a que votessen que sí en nom seu i no haver de donar la cara.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta