21 de juliol del 2008

Cuina «elaborada i d'aquí»

Clara Segarra i Cinta Curto han unit esforços al restaurant Paiolet, que fusiona la gastronomia local amb les innovacions formals

Si avui en dia té mèrit obrir un negoci al nucli antic de Tortosa, fa set anys encara en tenia més. La cuinera Clara Segarra és la propietària del restaurant Paiolet des del 2001, però fa uns mesos va associar-se amb Cinta Curto, que havia regentat el restaurant Montcaro durant 13 anys. Abans ja havien col·laborat en uns quants projectes com ara un llibre amb receptes de cuina tradicional, i van acordar unir esforços perquè «l'ofici és dur». A més, tenien l'objectiu d'obrir cada dia de la setmana i tots els festius de l'any, des de les nou del matí fins a les dotze de la nit. «Només vam tancar el dia de la manifestació a Amposta contra el transvasament», recorda Segarra. D'altra banda, des del 23 d'abril tenen una terrassa d'estiu al carrer Canvis, que ha estat un èxit.
Segarra, formada a l'escola de Cambrils, va fer pràctiques al País Basc, a França i Suïssa. La seua proposta gastronòmica es basa en una cuina «elaborada i d'aquí», amb productes del territori. Així, Segarra reivindica productes com ara l'albergínia i la galera, que al Paiolet podem trobar que acompanyen un risotto. Amb tot, el plat estel·lar és l'arròs caldós del menú de pitança, que és un arròs caldós amb peix de la mar de l'Ebre, fet i servit amb cassola de terra. En l'aposta per renovar la cuina regional, Segarra també reivindica la sopa de frígola, «un plat dels de tota la vida» que inclou en la seua carta sense complexos. A més, Curto explica que a finals d'estiu oferiran un menú vegetarià, aprofitant la qualitat de les verdures de l'Ebre, i que després faran els menús eròtics i els cursos de cuina per a no professionals.

El Punt (21-Juliol-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta