21 de juliol del 2008

Menjar d'autor o de casa?

Marc Duran ha ampliat La Torreta de Remolins per oferir uns menús molt assequibles, basats en la qualitat dels productes del territori

Marc Duran forma part de la nova fornada de cuiners tortosins, i el seu restaurant, La Torreta de Remolins, és un dels que han protagonitzat l'esclat del sector de la restauració a la ciutat. En només deu anys, Tortosa ha passat de tenir una trentena de restaurants a tenir-ne més de setanta al registre de Plat i Got, entitat que presideix Duran. Format a l'escola d'hoteleria de Cambrils, Duran és ara professor a la nova escola de Tortosa. Abans d'obrir el seu negoci al barri de Remolins, Duran va estar treballant a Suïssa i Anglaterra, així com a la clínica Teknon de Barcelona, on s'encarregava del menú dels directius i de pacients especials. Després, l'obertura de La Torreta de Remolins va coincidir, fa set anys, amb l'embranzida de la Festa del Renaixement i el procés de recuperació d'aquest barri del nucli antic. Primer va apostar per una cuina casolana i fàcil, que combinava amb plats més elaborats de la cuina de mercat. Ara ofereix un menú per 12 euros, a triar entre 10 primers i 10 segons plats, i posa la cuina d'autor en un pla més secundari. «El que vull és que els plats siguin bons, amb productes bons i que no siguin cars, en un ambient familiar», comenta. Després d'unes reformes per ampliar el local, Duran ha decidit que també oferirà l'organització de banquets i grans celebracions amb bons productes, menús atractius i preus assequibles. Entre els seus plats més coneguts hi ha l'abadejo amb salsa de set bolets i els daus de pernil ibèric amb reducció de pedro ximenes, un vi dolç.

El Punt (21-Juliol-2008)

3 comentaris:

  1. la veritat es uqe si ofereix menus molt assequibles i be per ell !!!!!!

    ResponElimina
  2. Sóc un client fidel de La Torreta des de fa molt de temps. Molts dissabtes vaig a dinar i la veritat és que a pocs llocs es menja tant bé com allà.
    Sempre que hi ha dinar familiar, trucada a Marc i cap allà que anem.
    Jo ho tinc clar, si algú em pregunta on anar a dinar/sopar, la meva resposta sempre és la mateixa...a La Torreta de Remolins.

    ResponElimina
  3. ...No se perquè, però em penso que t’acabes de guanyar un menú ....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta