21 de juliol del 2008

Menús per a tots els gustos i per a totes les butxaques a la Festa del Renaixement

Les tavernes de la Ruta de la Saboga són una bona opció per dinar, berenar o sopar durant la Festa del Renaixement. Però amb motiu de les jornades Mengeu de Festa, els restauradors de l'associació Plat i Got han preparat una sèrie de menús adaptats a tots els gustos i aptes per a totes les butxaques. Així, a la carta del bar Nou trobem meló agredolç, caragols amb conill i bolets, llagostins amb julivertada, cassola d'anguila o espatlla de corder rostida al forn. El bar Sport continua oferint els seus bunyols de cucafera (amb espinacs) i també l'escabetx de taverna, la tonyina fresca amb ceba, ous amb olives morrudes, potatge de sèpia i ànec, prim de corder amb romer i truita de calçots amb mel. I per beure, com és habitual, cervesa a l'estil del 1516, per no oblidar que Tortosa està recreant el Renaixement. Per la seua banda, el restaurant de l'hotel Corona proposa receptes com la cassoleta de baldana, carxofes amb polp i puré d'olives d'Aragó, una cassola d'anguiles del Delta amb picada de fruits secs, o una torrada d'abadejo cuit a la cendra i amb crosta d'allioli. El menú a l'hotel Corona costa 20 euros. També és molt temptadora la carta del bar restaurant El Parc, amb un menú de 30 euros, tot i que el local regentat per Laia Ferrer també ofereix la possibilitat de degustar plats individuals. Així, hi ha suggeriments com els fesols aromàtics amb espinacs capolats, espàrrecs amb salsa fina, potatge de calamars i sípies, o escabetx de lluç.
D'altra banda, el restaurant Rosa Pinyol proposa enguany un menú més curt que en altres edicions, ja que el fet d'estar al barri de Ferreries li ha restat impacte en la Festa del Renaixement, des que l'organització va decidir tallar el pont de l'Estat al trànsit de vehicles. Algunes de les propostes del cuiner Joan Forcadell són la bavorada de peix, l'abadejo amb mel i borraines, o la ginesta amb xarrup de taronja sanguina. També al barri de Ferreries, el restaurant Lo Llaüt té una carta renaixentista amb plats com les albergínies farcides amb carns, el potatge amb espinacs i cansalada amb llet de cabra, l'ànec cuit amb bones herbes, o el lluç amb porros i crosta d'allioli. D'altra banda, el restaurant Paiolet ha adaptat el seu habitual menú de pitança, tot prescindint de productes d'Amèrica com el pimentó i la tomata, i també ha preparat un menú de platillos amb propostes com les llesques de porc, les resoles de peix, o l'enciamada de verdolagues i salsa verda. Els altres restaurants que participen en les jornades són La Torreta, El Riu, La Caldereta, La Fusteria, La Piràmide, L'Estudi, La Tertúlia, Nolla, Xampú Xampany, Omar, el Parador, Renaixement, Sabogabar, Sant Carles, i l'Amets, que també han inclòs una selecta carta de postres renaixentistes als seus menús.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta