30 de setembre del 2008

Tortosa farà una exposició col·lectiva amb els guanyadors del concurs d'Amics dels Castells

L'entitat repartirà diumenge un total de 43 premis, per valor de 16.000 euros

El nucli històric de Tortosa serà diumenge l'escenari de l'onzena edició del Concurs de Pintura Ràpida i Lliure que convoca l'entitat Amics dels Castells i del Nucli Antic. En total, es repartiran 43 premis per valor de 16.000 euros, i l'organització espera que hi participin un centenar d'artistes, tot i que s'ha convidat uns 2.000 pintors professionals. Una de les novetats d'enguany és que Amics dels Castells i l'àrea de Cultura organitzaran una exposició col·lectiva amb els guanyadors, durant el 2009.

El president d'Amics dels Castells, Jordi Jordan, va recordar ahir que el concurs de pintura compleix tres dels objectius bàsics de l'associació: ser un referent cultural a les Terres de l'Ebre; ajudar a promoure i reivindicar el patrimoni de Tortosa, i educar a través de l'art sobre la importància del patrimoni històric. Jordan va detallar que el concurs tindrà lloc durant tot el matí, i que repartiran 16.000 euros en un total de 43 premis, agrupats en dos grans categories, tema lliure i pintura ràpida. El president d'Amics dels Castells va assenyalar que alguns dels premis recorden pintors il·lustres de la ciutat, com ara Antoni Casanova, Ferran Arasa o la família Cerveto, però que no hi ha cap homenatge a Francesc Gimeno, ja que l'ideal seria que l'Ajuntament tornés a convocar el premi de pintura Medalla Gimeno, el qual no atorga des de fa 22 anys. Tot i així, una de les novetats d'enguany serà la col·laboració amb l'àrea de Cultura per organitzar una exposició col·lectiva durant el 2009, amb els guanyadors de l'edició d'enguany. A més, Amics dels Castells ha convidat uns 2.000 pintors professionals d'arreu de l'Estat, i espera la participació d'un centenar d'artistes. [Consulteu aquí les bases del concurs.]

Avenços en el pacte pel patrimoni Amics dels Castells encara no ha enllestit la campanya de recollida de signatures per instar les administracions a signar un pacte per salvar el patrimoni històric, tot i que ja en té comptabilitzades unes 500. El seu president, Jordi Jordan, va explicar ahir que la majoria de les signatures van recollir-se durant la Festa del Renaixement, i que després de les vacances d'estiu encara continuaran uns mesos. Paral·lelament, l'entitat ja s'ha reunit amb l'alcalde de Tortosa, però Jordan va ser discret sobre el contingut d'aquesta primera trobada, fins que Amics dels Castells s'haja reunit amb tots els grups municipals i amb l'objectiu final d'assolir el màxim consens. L'objectiu de l'entitat, que va presentar la campanya al juliol, és assolir acord municipal, a més del compromís de la Generalitat i del govern de l'Estat per promoure la recuperació, la conservació i l'aprofitament del patrimoni històric de Tortosa. De fet, ja han demanat dues reunions amb el delegat de la Generalitat, Lluís Salvadó, i amb la subdelegada del govern a Tarragona, Teresa Pallarès.

El Punt (30-Setembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta