5 de setembre del 2008

Tortosa presenta un aparcament subterrani amb 200 places a la plaça del Carrilet

El govern municipal treballa per construir almenys tres pàrquings més, en diferents punts de la ciutat, abans del 2011


L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va presentar ahir per sorpresa el projecte del nou aparcament subterrani que es construirà a la plaça del Carrilet. El pàrquing tindrà dues plantes amb unes 200 places d'estacionament i la previsió del govern municipal és que les obres puguen començar durant el primer trimestre del 2009, amb un període d'execució de dos anys. Segons Bel, el projecte sortirà a concurs públic a l'octubre, i l'empresa adjudicatària haurà de construir el pàrquing i encarregar-se de la reurbanització de la plaça, a canvi d'una concessió per gestionar l'aparcament durant 50 anys. El projecte preveu una inversió d'uns 3 milions d'euros i no és l'únic aparcament que el govern de Bel voldria impulsar en aquest mandat, ja que almenys treballa en tres més.

El nou aparcament subterrani de la plaça del Carrilet té tots els ingredients per convertir-se en un dels temes de conversa en les reunions familiars de les festes de la Cinta, que Tortosa comença demà. Els problemes de falta d'aparcament que té Tortosa són tan evidents com l'efecte sorpresa que va aconseguir ahir l'anunci de Bel, que va presentar el projecte acompanyat per la regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, i pel regidor de barri del Temple, Joan Caballol. «Estem parlant d'un gran pàrquing, que donarà servei al barri, al CAP del Temple i a l'estació d'autobusos, i que serà a la principal entrada de Tortosa», va dir Bel.
Bel va precisar que haurien pogut presentar el projecte tres mesos abans, però que l'Ajuntament ha hagut de negociar amb l'Institut Català de la Salut (ICS) el retorn d'uns terrenys que el consistori va cedir a la Generalitat perquè construís el CAP del Temple. Segons l'alcalde, es tracta d'una peça d'uns 900 metres quadrats, dels 2.900 metres quadrats que té la superfície que resultarà afectada per la construcció del pàrquing. «Hem arribat a un acord perquè l'ICS ha demostrat molt bona predisposició, ja que Salut ha entès que el pàrquing també prestarà un gran servei als usuaris dels centre d'assistència primària», va explicar.
El nou aparcament, que està inclòs en el pla d'actuació municipal (PAM), era un compromís de l'equip de govern i tindrà dues plantes al subsòl de la plaça del Carrilet, just davant del CAP del Temple i de l'oficina de turisme municipal i de la Casa de l'Aigua, instal·lades a l'antiga estació del Carrilet. Segons l'estudi de viabilitat, que Bel portarà a dictamen de la comissió d'Urbanisme dimarts vinent, l'aparcament tindrà unes 200 places d'estacionament de 5 metres de llarg per 2,5 metres d'ample, i uns passadissos de 6 metres d'ample. «Hauríem pogut projectar un pàrquing amb més places, però hem preferit que els espais d'aparcament siguen molt generosos», va remarcar Bel.
D'altra banda, l'alcalde també va detallar que les obres haurien de començar durant el primer trimestre del 2009, amb un termini d'execució de dos anys, que inclouria tant la construcció del pàrquing com la reurbanització de la plaça del Carrilet. Segons Bel, l'estudi de viabilitat del projecte serà a exposició pública durant un mes, i si no hi ha al·legacions el projecte sortirà a concurs públic a l'octubre, així com la gestió del pàrquing en règim de concessió durant un període de 50 anys. L'alcalde va avançar que en el concurs es valorarà la reducció del termini de construcció i una rebaixa en el pressupost inicial, que és de 3 milions d'euros (2,6 de l'aparcament i 400.000 euros de la plaça).

El Punt (5-Setembre-2008)

Foto: Ajuntament de Tortosa

2 comentaris:

  1. Ara veig perque se sent tant malament l'audio a TTV a les "actuacions" de Bel al carrer. A la foto es veu al camara, director, realitzador i propietari de la tele, com aguanta el micro i al mateix temps grava. No pot ser.
    Poca gent per a tanta feina.

    ResponElimina
  2. De fet es una obra de la que tothom ens poden alegrar (suposo). El meu navegador Tomtom ja mel senyalava al Febrer d’aquest any ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta