17 de setembre del 2008

Una comèdia amb Joan Pera i «Espectres», plats forts de la temporada de l'auditori de Tortosa

Robert Faltus presentarà un homenatge musical al poeta Gerard Vergés

L'espectacle musical i literari Cançons de mandràgora, que el músic d'origen eslovac Robert Faltus ha creat basant-se en textos del poeta tortosí Gerard Vergés, obrirà el 26 de setembre la programació de tardor-hivern del teatre auditori Felip Pedrell. Altres plats forts de la nova temporada de teatre, dansa, música i circ a Tortosa són la comèdia Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes, amb Joan Pera i Lloll Bertran; i l'obra Espectres, d'Ibsen, amb Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas.

El regidor de Cultura, Joan Caballol, va presentar ahir la nova temporada de teatre, música, dansa i circ a l'auditori Felip Pedrell. En aquest sentit, Caballol va explicar que han tornat a apostar per una programació que combina «espectacles de diferents estils», per apropar el teatre als diferents públics de la ciutat i del territori. «Així, tancarem un any que ha estat molt interessant per a l'auditori, amb un increment de públic i també d'abonaments i de carnets de l'espectador», va dir Caballol, que va recordar que l'objectiu de l'Ajuntament és convertir l'auditori, «amb modèstia, en el far cultural de les Terres de l'Ebre».
L'espectacle que obrirà, el 26 de setembre, la nova temporada serà el muntatge musical i literari Cançons de mandràgora, que el músic Robert Faltus ha creat a partir dels textos de l'obra La raíz de la mandrágora, del tortosí Gerard Vergés. Faltus, un compositor d'origen eslovac que actualment viu i treballa a Móra d'Ebre, tocarà el violoncel i tindrà la participació de la soprano Isabel Cañas i dels pianistes Josep Catellví i Alba Roca. A més, alguns escriptors ebrencs com ara Josep Igual, Tomàs Camacho, Manel Ollé, Vicent Pellicer, Jaume Llambrich, Emigdi Subirats o Emili Rosales llegiran els fragments de l'obra de Gerard Vergés. D'altra banda, Caballol va anunciar que durant l'espectacle també es farà l'entrega del III Premi de Narrativa Cristòfor Despuig, que Josep Igual va guanyar amb l'obra Quaderns Deltaics.
Un altre moment destacat de la nova temporada de l'auditori tortosí serà el 10 d'octubre, amb l'obra Òscar, una maleta, dues maletes, tres maletes. Es tracta d'una comèdia de Claude Magnier que l'actor Abel Folk va dirigir l'any passat per al Teatre Condal de Barcelona. Caballol va admetre que l'obra és una de les apostes de l'àrea de Cultura per omplir l'auditori en la nova temporada, després de l'èxit de públic i de la «bona crítica» que ha recollit la nova comèdia de Joan Pera. D'altra banda, pel 19 d'octubre han programat l'espectacle de circ Comeback, a càrrec de la companyia Els 2 Play, dins del cicle d'espectacles infantils Diumenges en família i en el marc de l'acord pel qual Tortosa s'ha declarat ciutat amiga del circ. L'altre plat fort de la temporada és l'obra Espectres, d'Henrik Ibsen, una producció del Teatre Romea dirigida per Magda Puyo. Espectres ha reunit Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas, que enguany han visitat Tortosa amb dues obres que ja van omplir l'auditori, Carta d'una desconeguda i A la Toscana.

El Punt (17-Setembre-2008)

Foto: Teatral.net

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta