24 de setembre del 2008

Una fuita d'oli fa aturar la central d'Ascó mentre el govern reclama inversions a les nuclears

Una fuita d'oli electrohidràulic va obligar ahir a aturar la central nuclear d'Ascó I, a partir de la una de la tarda. Segons va informar el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), la fuita provenia d'una vàlvula interceptora d'una de les turbines de la central nuclear. Amb un comunicat, el CSN també va detallar que no s'havia pogut aïllar l'escapament i que s'havia optat per tancar les vàlvules de la turbina. Així, per reparar aquesta pèrdua d'oli, la planta va haver d'anar abaixant la seua potència, fins a desconnectar-se de la xarxa elèctrica, ja que no era possible corregir la fuita amb la instal·lació en marxa. Amb tot, el CSN va garantir que aquest nou incident al grup nuclear d'Ascó no va representar cap risc per als treballadors, la població o el medi ambient. De fet, el CSN va classificar la fuita dins del nivell zero de l'escala internacional de successos nuclears.
D'altra banda, el nou incident a la central d'Ascó va arribar un dia després que es conegués que la sala de control de la nuclear estava desprotegida contra un hipotètic incendi. A més, també ahir, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, va anunciar que el govern català ha demanat al CSN i a les empreses propietàries de les centrals de Vandellòs i Ascó que es plantegin un pla estratègic d'inversions a les nuclears, davant dels últims incidents a les dues plantes. A més, Saura també va reclamar un pla de formació de treballadors i un altre sobre política de subcontractacions. El conseller va expressar la seua «preocupació» pels «reiterats» accidents a les nuclears catalanes, i va recordar que l'Estatut no dóna competències al govern de Catalunya en aquest àmbit, sinó que només preveu que hi puga participar en matèria d'execució nuclear, encara per concretar.

4 comentaris:

  1. Crec que el ni PHN del PP ni lo canalet de Montilla son res en comparació amb lo que pot passar a les "nostres" nuclears.
    Quan en un cotxe no te'n surts d'entrar al taller, com fan les CN catalanes, penses continuament en canviar-lo ja que està clar que amb tanta reparació no et surt a compte.
    Srs. hem de canviar de centrals ja. I el que si hem de tenir en compte son dues coses:
    - No val la pena jugar en la nostra vida amb un "trasto".
    - La propera màquina no ha de ser de la mateixa "marca", ni amb el mateix tipus de motor, ni amb el "servei tècnic" tan patètic i embustero com el que hem tingut.

    No més CN's a Catalunya ni Magatzems Nuclears.
    Ja hem portat prou temps la mort a la motxila!

    ResponElimina
  2. Ja n'hi ha prou de fuites, accidents i tot el que no sabem. Que les tanquen d'una vegada que no cal tanta m...a aquí baix!Com sempre, ha de passar alguna cosa realment greu per a que es prenguen les mesures adequades??

    ResponElimina
  3. Perque no diuen res la gent dels pobles veins , perque callen?,.....
    La gent que hi treballa ja sap com estan, pero callen, callen pels cuartos , que molts d'ells no cobrarien en un altre lloc, i callen perque d'altres els tenen enveja ,o tenen aspiracions

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta