20 d’octubre del 2008

El Viena obre les portes a l'antic mercat del peix



Vint anys després del seu tancament i d'una polèmica ciutadana que ha enfrontat els defensors de la seua rehabilitació i els partidaris del seu enderrocament, l'antic mercat del peix de Tortosa obrirà avui les portes. El restaurant Viena culmina molts mesos d'obres, però sobretot representa la materialització de l'anhel tortosí de saber aprofitar el patrimoni cultural i arquitectònic per dinamitzar la ciutat. Els periodistes ja hem pogut veure aquest matí el resultat de cinc mesos d'obres i d'una inversió d'1,5 milions d'euros que Viena ha destinat en l'antic mercat del peix, per adaptar un edifici que prèviament havia estat rehabilitat per la societat Infraestructures Comercials de Tortosa SL. També hem tastat els primers esmorzars, i més concretament l'entrepà de pernil ibèric amb pa amb tomata (excel·lent, certament) que el crític gastronòmic del diari The New York Times va titllar com "el millor entrepà del món". La presentació a les autoritats serà aquest vespre a les 19.30 hores, i el restaurant Viena de l'antic mercat del peix obrirà pel gran públic a partir de demà, dimarts, a les vuit del matí, i fins les 23.30 hores de la nit. De fet, la gran amplitud d'horaris serà un dels atractius del Viena, en una ciutat com Tortosa en què fins ara costava moltíssim, trobar llocs oberts segons l'hora del dia o el dia de la setmana... Aquest nou local de restauració afirma que obrirà els 365 dies de l'any, i que els divendres i dissabtes ho farà fins a les 00.30 hores de la mitjanit. Es pot estar d'acord o en contra d'haver destinat l'antic mercat del peix a un restaurant d'entrepans, però el més important és que només cal recordar l'estat de degradació extrema que patia l'edifici per valorar el resultat final, i que aquesta actuació garanteix un dinamisme al centre de Tortosa que trigarem molts pocs dies en notar.

14 comentaris:

  1. Nomes afegir, pel que m'han dit, que ahir van fer "la presentació" per al personal i familiars. Bon detall.

    ResponElimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Felicitats al Viena!!!, i a tots els que o han fet possible entre els quals estaria l’empresa que va rehabilitar l’edifici i tot el seu entorn i l’anterior equip de govern.
    Aquests últim crec que va fer un error molt gros al deixa construir l’edifici del davant. Ja que si el problema era que s’ortigués rentable la inversió, se li hagués pogut cedir un terreny a un altre lloc!!!

    Felicitats al Viena!!!

    ResponElimina
  4. El Viena esdevindrà un referent al territori i farà espavilar als restauradors de Tortosa que només pensen en anar a la muntanyeta els diumenges, el Viena obre els 365 dies de l'any... Renovar-se i espavilar-se o morir...

    ResponElimina
  5. 365 dies a l'any? Quines condicions laborals tindran treballadors i treballadores? El menu va en la linia de la dieta saludable? A mi estes grans cadenes me semblen un retroces en los valors de la dignitat laboral i la vida sana... on s'han quedat aquells moments a casa cuinant en família i xerrant de les coses més o menys importants? Diuen que aporten llocs de treball pero a costa de fer tancar negocis familiars de tota la vida que no poden competir en preu pel volum de negoci.

    ResponElimina
  6. Aquest últim comentari és exemple clar de la mentalitat tan conservadora que malauradament encara existeix tant a la nostra ciutat. Que potser hi ha gent que pensa que les mateixes persones faran tots els torns o que? Bé que agraim quan anem fora trobar un lloc obert a les 4 de la tarda per poder anar a fer un mos.A qui no li agraden els entrepans doncs no hi anirà i ja està. Deixem que vinguen empreses a casa nostra i tinguem tot el que anem a buscar quan anem a Tarragona, Barcelona...després direm que "aquí no hi ha res"...quan som els primers en criticar tot el que es fa.

    ResponElimina
  7. Em puc equivocar, però precisament el fet de ser una cadena amb gran numero de treballadors amb comitè d'empresa etc. Jo diria que garanteix millors condicions laborals que les de qualsevol dependent de qualsevol comerç familiar de Tortosa. Quant al menjar saludable, potser millor un Viena que un mc Donald. I per una altra part, segur que no destruirà tants de llocs de treball, encara que siguin de "negocis familiars" com els que creara, i sense comptar el que pot suposar de dinamització de la zona. Com es possible que en tota la zona que va de pont a pont( i mes), prop del riu, no hi hagués cap lloc on seure tranquil·lament al carrer?.

    ResponElimina
  8. Ah, que la ciutat de Tortosa està oberta en diumenges ? Ara m'ho dieu!

    ResponElimina
  9. Suposo que tambe us agrada que es posin molts hipermercats a Tortosa, que creen molts llocs de treball, en bones condicions perquè tenen comitès d'empresa i que fomenten que mos trobem tranquil·lament al carrer... No ho se, però crec que gastem ulleres diferents...

    ResponElimina
  10. les meues son del Ldel: 2,99 Euros.

    ResponElimina
  11. Fa molts anys que conec els esmorzars del Viena Reus. No voldria caure amb la publicitat gratuïta, però a mi ja m’agradaven els seus croissants, petits entrepans, i d’altres articles.
    Mes recentment al Polígon de les Gavarres he pogut constatar la seva línia amb la incorporació de nous productes que com diu Ximo son molt mes saludables y mediterranis que la competència. Ara que ve la fresca podeu tenir a les mans un entrepà calent i crosquillant que al menys a mi m’agrada . Amb això no vull desqualificar cap restaurant de les nostres comarques que tenen també un estàndard de qualitat fantàstic, però son formes diferents d’enfocar un negoci.

    ResponElimina
  12. Pffff li auguro poc futur en els temps que corren, m'agradaria saber quin lloguer mensual paguen i com faran repercutir aixo en els preus. Si fan com al Starbucks on els cafes valen 3 euros, no se jo ... Al Viena de Reus hi vaig anar una vegada i mai mes, no per l'entrepa que estava bo sino per la clavada que em van arrear. Malgrat tot, li donare un vot de confiança, ara que encara conservo la feina.

    ResponElimina
  13. La cajera del turno de la mañana del día de hoy (29/01/09) del Viena de les gavarres, de Tarragona, ha sido lo más borde y mal educada que una se podría encontrar! 1º se equivoca con el bocadillo y me cobra uno que no era el que había pedido, (vale no pasa nada, supuse q se disculparía, q lo cambiaría, q me devolvería el cambio y ya está, no?! ...pues NO! 2º le pedí el favor que me devolviera la diferencia en la tarjeta tal y como le había pagado y me dice " no! ...ya lo tengo hecho y tenga las monedas!...siguiente!" (esta chica no entiende lo que es estar en un puesto de atención al cliente, q lo 1º es el respeto y los modales!). 3º estoy esperando mi bandeja y veo que una ponía el nº mio, le pregunté a la chica si ya estaba y si me la podía llevar, al decirme que sí, obvio me la llevé a la mesa y cuando empiezo a comérmelo viene la que me dio la bandeja y me dijo que> le devolviera el bocadillo que me estaba comiendo, que porque ése no era el q yo había pagado< y le dije q si se lo devolvía después de haverlo comenzado? ...que me parecía aquello vergonzoso cuando el error no había sido mío! pero bueno se lo devolví y va y me da el otro. Del disgusto que me hicieron pasar al final se me quitaron las ganas de almorzar y hasta el PU..ñetero BOCADILLO lo dejé allí (pq me levanté a pedir una hoja de reclamación y se me olvidó después) y encima la supuesta encargada quería hacerme ver que había sido yo la culpable de todo aquel pastel. En fin era una cliente habitual pero con eso la verdad que se le quitan a una las ganas de volver a este sitio, con ese trato....como para volver.... Osea q ni almerzo, me llevo un disgusto de la h... y para completar ha sido como i les regalase el dinero y la comida porque allí se quedaron los bocadillos... madre mía, para saber q luego tiran el pan, pq supongo q el jamón luego se lo pondran a otro, y con la de hambre que hay en el mundo....!

    ResponElimina
  14. et sap mal que tirin el pa i tambe que posen el pernil a un altre, ( cosa que suposes, clar)
    No em convences.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta