12 de novembre del 2008

Els abocadors del Montsià i la Conca reben 1,8 milions d'euros

El govern va autoritzar ahir l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) a concedir una subvenció directa, per un import màxim d'1,4 milions d'euros, al Consorci per a la gestió dels residus municipals de la comarca del Montsià. L'objectiu de la subvenció és la construcció d'una planta de tractament de lixiviats al costat de l'abocador del Mas de Barberans. Els lixiviats són els residus líquids que provenen de la fermentació de les escombraries. Fins ara, una part del tractament dels lixiviats del dipòsit controlat del Mas de Barberans es feia en una petita planta pròpia, i la resta rebia un tractament extern. Però aquest tipus de gestió ja havia resultat insuficient, donada la important generació de lixiviats a l'abocador del Montsià.

D'altra banda, el govern també va donar llum verd a una subvenció directa al Consell Comarcal de la Conca de Barberà, per executar diferents actuacions de millora a la planta de compostatge de l'Espluga de Francolí. L'ajut és de 388.600 euros, i servirà per millorar els espais de trituració de restes vegetals i per instal·lar un sistema per barrejar-les amb els residus orgànics.

El Punt (12-Novembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta