11 de novembre del 2008

Els grups de Facebook de les Terres de l'Ebre, referenciats en un mapa

Les entitats Blocaires Ebrencs i Atictes hem presentat avui el projecte conjunt facebook.ebresfera.cat, un portal que permet visualitzar tots els grups de Facebook que hi ha a les Terres de l'Ebre, i georeferenciar-los mitjançant el seu posicionament en un mapa. Per qui encara no ho conegui, Facebook és una xarxa social per Internet. Normalment, per buscar feina i ampliar el grup d’amistats o socis per fer negocis recorrem als amics dels nostres amics, i ens toca dependre de la seua intermediació. Però amb Facebook podem accedir-hi de forma directa. Durant aquest 2008, la gent de les Terres de l’Ebre està descobrint, d'una forma tan espectacular com la que va tenir en el seu moment l'aparició de centenars de blocs ebrencs, que gràcies a eines com Facebook també pots recuperar el contacte amb gent que fa temps que no veus: amics del col·legi, de l’institut, de la feina, gent del poble que ara és a la ciutat… Per exemple, el grup Gent de les Terres de l'Ebre ja té 330 membres; el grup Terres de l'Ebre, avui ja en té 478 membres; el grup de l'Ebresfera, 77 membres, i el grup Tortosa, 204 membres. També podeu trobar grups sectorials o professionals: en el nostre cas, per exemple, ens contactareu al grup de l'IES Joaquim Bau, amb 168 membres, i el grup de la Xarxa de periodistes de les Terres de l'Ebre, que just vam crear ahir i que aquest matí ja té 17 membres.

En aquest sentit, Facebook és una pàgina d’internet en què els usuaris acostumen a posar el perfil, la foto, les aficions, la història personal i també enllaços, vídeos i tot tipus d'informació que es vulga deixar d’un mateix. A través de Facebook podem tindre la nostra agenda de contactes que s’actualitza automàticament (renovant la foto o afegint informació actualitzada), així com enviar missatges que arriben directament al correu electrònic. També podem estar informats d’activitats culturals o simplement apropar-nos a gent que viuen lluny. A més, cada vegada són més habituals els contactes entre els pobles de l'Ebre per la xarxa social, i es poden trobar punts en comú amb els teus amics que encara no sabies, o fins i tot saber que dos amics teus ja es coneixien al marge teu, perquè han estudiat junts o han coincidit en alguna feina. D'altra banda, una de les primeres coses que fas a Facebook és buscar el teu municipi, per veure si hi ha veïns que utilitzen aquesta xarxa. Amb aquest projecte, és possible trobar de forma ràpida la gent de la teua població i dels pobles veïns, i sumar-te al grup o trobar la gent que coneixes d’una manera fàcil. També hi pots trobar una aplicació de moda, que envia Regals Ebrencs als teus contactes de Facebook. Registrar-te al Facebook és molt fàcil i només necessites tenir un correu electrònic, i ho pots fer aquí http://ca-es.facebook.com/.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta