26 de novembre del 2008

La nova ordenança de civisme de Tortosa uniformitza les taules i cadires a terrasses

L'Ajuntament l'aprovarà avui i entrarà en vigor el gener

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà avui al migdia la nova ordenança de civisme, just un any després de la suspensió de la tramitació de la que s'havia aprovat en la recta final del mandat anterior. El nou text tindrà, com a mínim, la majoria dels vots del govern (CiU i ERC), i la previsió és que puga entrar en vigor el gener, un cop esgotada la fase d'al·legacions.

La regidora de Governació, Rosa Cid, va ser l'encarregada ahir de presentar la nova ordenança de civisme de Tortosa, que el ple de l'Ajuntament té previst aprovar aquest migdia. Cid va recordar que el govern de Ferran Bel va optar per suspendre la tramitació de l'anterior proposta d'ordenança, tot i que CiU havia votat al costat del PSC, perquè pensava que podia millorar-ne el contingut i també des del punt de vista jurídic. La regidora va reiterar que l'ordenança és només «una eina per millorar la convivència» al municipi, i que l'Ajuntament preferirà la mediació entre els veïns abans d'optar per la imposició de sancions. «Tenim l'obligació de fomentar la cultura cívica», va remarcar Cid, que va assenyalar que Tortosa tindrà ara una ordenança «molt àmplia, que regula una casuística molt extensa, i que té un gran consens social».



Acord amb l'associació Platigot L'alcalde, Ferran Bel, va afegir-hi que s'ha facilitat l'esborrany de l'ordenança als grups polítics i a les entitats que havien presentat al·legacions al text anterior. A més, Bel va precisar que també s'han escoltat les aportacions de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i d'entitats com Platigot, l'associació d'empresaris de la restauració. Així, Bel va explicar que s'ha negociat amb Platigot la intenció municipal de regular la instal·lació de cadires, taules i tendals a les terrasses de bars i restaurants. Segons Bel, en un període de quatre anys hauran de substituir les taules i cadires de plàstic, i les terrasses no podran exhibir elements publicitaris que no siguen dels mateixos establiments. A més, els bars i restaurants no podran apilar cadires a la via pública fora de temporada. D'altra banda, una aportació que ha estat acceptada pel govern ha estat el fet de permetre el consum de begudes alcohòliques al carrer, sempre que no es moleste els veïns. A més, també s'ha eliminat la venda de drogues de la casuística, ja que és una activitat que ja està castigada penalment.

El Punt (26-Novembre-2008)

2 comentaris:

  1. Ja veurem al seu moment com queda aquesta Ordenança de Civisme (no he vist encara l’esborrany) però de entrada he trobat un aspecte que per mi es massa intervencionista. Aquest es el voler uniformitzar la ciutat amb el que respecta en taules, cadires i tendals dels bars i restaurants.
    Vull recordar al Ajuntament que la lliure empresa implica també la llibertat de la imatge corporativa, que acomplint la normativa pot perfectament encaixar en la reglamentació corresponent. Per tant aquesta pretesa norma uniformadora res te a veure amb el civisme i que perfectament es podria suprimir d’aquesta Ordenança per evitar el perill d’una monotonia ambiental que ningú desitja per la ciutat.

    ResponElimina
  2. En això estic d'acord en vostè senyor Mc Calan

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta