21 de novembre del 2008

Pàrquing espontani a la plaça dels Dolors


Les obres que s'estan fent en diferents carrers del nucli antic de Tortosa han provocat la creació espontània d'un aparcament en superfície a la plaça dels Dolors. Fins fa poques setmanes, allò que era habitual i socialment acceptat és que hi hagués estacionat el vehicle d'algun dels membres de la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, tenint en compte la proximitat del Palau Abària i la falta de places reservades per a cotxes oficials en aquesta zona. Però ara el fenomen s'ha generalitzat des de l'inici, a la vegada, de diferents obres incloses al pla integral del nucli antic de Tortosa (Pincat). Així, ara és cada dia, que hi ha una desena de cotxes aparcats al damunt de la plaça, que també s'ha convertit en una zona d'apilament de materials de la construcció, així com de terres i runes. Les obres són necessàries i molt esperades, però hem de tenir en compte que la plaça dels Dolors és una plaça nova de trinca, acabada al març del 2007, després de més de set anys de treballs i d'una inversió de 2,7 milions d'euros. Caldrà veure en quin estat queda la plaça dels Dolors quan acaben les obres del carrer Gil de Frederich i d'altres espais del nucli històric. I també preguntar per què no se sanciona els conductors que pugen els seus vehicles al damunt de la plaça.

8 comentaris:

  1. "socialment acceptat" ... per mi, no, ei!
    Aqui el truco és que si un cotxe aparca i no li passa res, la setmana despres hi aparquen 2, etc, etc. Si un aparca en un lloc prohibit pq "només és un minut" i no li passa res, la setmana despres, aparquen 2 minuts etc etc....
    Aixi impedint el pas dels vianants i destruint les infrastructures que paguem tots.

    M'es igual qui és, a tots els han de tractar igual ..... ja que el 90% de la gent aparquem bé i fins i tot som capaços de caminar 5 minuts per arribar a la feina, no entenc pq tanta permissivitat, ni aqui, ni al Av Generalitat davant del mercat, ni a la plaça del Carrilet, ni a la vorera de l'Hife, ni a la retonda de l'estacio de trens ...... si el problema es que no hi ha llocs per aparcar, un de dos, o s'aplica la norma de dibuixar un radi de 500m al voltant de la feina i segur que trobaras alguna cosa, o voteu uns altres que faran més aparcaments ara que el formigo va barat.

    ResponElimina
  2. Jo estic en Brian, ha d'haver menys permisivitat.
    Un exemple catastrofic és el Vora Parc, casi sempre hi ha aparcaments i la gent segueix aparcant damunt de la vorera.
    Fa dos caps de setmana per la nit vaig veure aparcats damunt la vorera una furgoneta nova dels mossos d'esquadra, i tenien lloc de sobra per aparcar bé. Vaig estar a punt de trucar a la guardia urbana.

    ResponElimina
  3. Home, el que es infracció, es infracció i punt. Ara be, no es exactament el mateix aparcar damunt d'una vorera ( sinó hi ha mes remei) sense interrompre els pas de vianants que fer-ho xafant un pas de vianants ( que no es vorera).
    Encara estic esperant que algú em contesta la pregunta que vaig fer ja fa mesos: Perquè s'ha impedit mitjanzant pilons l'aparcament a la vorera de Vodafone/Restaurant xines de la rotonda dels quatre camins, i no s'ha fet el mateix al davant, a l'apar-hotel?.
    Pel mateix preu, faré una altra pregunta: Perquè hi ha permanentment vehicles de "servei" aparcats pels voltants de l'Ajuntament? Sempre tenen la feina allí, o es que treballen a la casa?.
    Que hi ha algu?

    ResponElimina
  4. Lo del Vora Parc és de jutjat de guàrdia, perquè hi ha lloc de sobres per aparcar excepte quan hi ha activitat a l'auditori. Jo veig els triangles grocs de la grua una vegada cada 6 mesos o així. Es vergonyós, l'incivisme d'alguns veins és rampant.

    ResponElimina
  5. D'aixó s'en diu incivisme, peró es que la Plaça dels Dolors es lamentable en l'estat en que es troba, plena de cotxes, si, peró i que m'en dieu de la runa, de les maquines..., es una llastima, un espai tant bonic i l'estan destroçant sense cap vergonya.
    Avui he passat per alli i he sentit vergonya, vaja com tots els dies des de fa mig any.
    Trenquen una cosa per arreglar-ne un altra?
    No te nom.

    ResponElimina
  6. No es el mateix aparcar damunt de la vorera que damunt d'un pas, es cert, pero aixo no fa que sigui aceptable, perque en 99% dels casos si que hi ha remei, i altres opcions.

    Tens rao, Ximo, en lo de l'hotel de 4 camins - no entenc res. O es vorera o es aparcament, pero les dos coses a l'hora no pot ser. Crec que si aqui, i als altres llocs que s'hi aparca la gent, realment és necessari, pos, primer que ho demostren i, despres que arranquen la vorera i que ho converteixen en parkings.
    Si el ajuntament necessita places, pq no es reserva mig Plaça Espanya per a ells, si el mercat necessita places , perque no reservar-los una dotzena de llocs de zona blava per a ells?
    No, sempre s'agafa, i es permet, lo mes facil, el lloc dels vianants...i/o com dieu, acaben fent malbé tot.

    ResponElimina
  7. I transport públic o bicicleta? No seria ben fàcil i barat d'arreglar-ho una mica?

    ResponElimina
  8. I jo que creia que era correcte aparcar a la Pl. dels Dolors ja que sempre esta allí el cotxe del Delegat del Govern i ells no tindrien que fer cap infracció per donar exemple No?

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta