21 de novembre del 2008

Àrabs i xinesos fan ofertes per Fadesa

Els inversors estrangers estan aprofitant la crisi immobiliària espanyola, i diferents fons d'inversió que tenen el suport de governs estatals com els de Qatar, Dubai o la Xina ja han mostrat el seu interès per comprar actius de la constructora Martinsa-Fadesa. Així ho explica avui el diari Público en la seua edició digital. Al juliol, la promotora que està construint una gran urbanització a la finca de la Palma de l'Aldea va presentar el concurs de creditors més important de la història a Espanya, i ara àrabs i xinesos han vist que els terrenys de la constructora poden ser un pastís que no poden ignorar. Encara no hi ha cap acord, però l'interès de Qatar, Dubai o la Xina pel sector immobilari del nostre país posa de manifest on hi ha ara el mateix els diners i on s'han esfumat. La inversió que Fadesa havia de fer a la urbanització Mirador de l'Ebre era de 180 milions d'euros, i a més d'un miler cases també havia de construir un hotel i una zona esportiva, que més endavant s'havia de convertir en un camp de golf si ho autoritzava la Generalitat. Però la fallida de Martinsa-Fadesa va aturar el projecte, fins que a l'octubre la promotora va reiniciar les obres per acabar la construcció dels primers 126 habitatges. De fet, la llicència d'obres era per fer-ne 224 més, tot i que el projecte encara en preveia uns 700 més. Si l'operació de compra d'actius de Martinsa-Fadesa tira endavant, podem fer periodisme ficció i imaginar una urbanització de l'Aldea poblada per milionaris àrabs o xinesos, els nous rics de l'economia mundial. Uns estrangers que seran rebuts amb els braços oberts, tot i que també resaran en mesquites o seran paisans dels que obren basars i botigues amb roba i sabates barates...

6 comentaris:

  1. Per ficció que no quedi....

    ResponElimina
  2. Gustau,

    tu mateix dius que és periodisme de ficció i no t'equivoques. A aquesta urbanització es venien apartaments des de 90.000 euros. Ja és el perfil d'habitatge que busquen els milionaris, siguin d'on siguin?

    ResponElimina
  3. Es venien. Però encara queden 700 habitatges o més per fer. Si això ho comprés un holding àrab i demanessen de canviar les condicions de la urbanització, qui seria el guapo que els ho negaria, amb la que està caient?

    ResponElimina
  4. Guatau, m'estimo molt la meva terra, però no me la imagino convertint-se en la Marbella de Catalunya.

    ResponElimina
  5. Mes val menjar poc i pair be a menja molt i tindre males digestions. Les conseqüències a tota una dècada prodigiosa i desbocada les estem sofrint ara.

    ResponElimina
  6. Gustau, pocs guapos o lleigs dirien que no. I la cosa no dependria de la bellesa de cadascú, ni tan sols de la crisi. Però tu el que plantejaves, com a ficció, és clar, era una mena de Marbella.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta