1 de novembre del 2008

Tortosa no ha rebut «ni un euro» del pressupost de l'Estat del 2008

L'Ajuntament aprovarà una moció d'ERC per exigir els 10,6 milions previstos

A dos mesos perquè s'acabi l'any, el govern de l'Estat encara no ha executat ni un sol euro dels 10,6 milions de les diferents inversions que afectaven Tortosa, i que estan incloses al pressupost del 2008. Es tracta de partides per a projectes com el tercer pont viari, l'arribada de la via verda del Baix Ebre o l'autovia de l'interior. En aquest sentit, el govern de Tortosa té previst aprovar en el ple de dilluns una moció d'ERC, per reclamar a Madrid el desbloqueig de les diferents inversions previstes.

«Donem molta importància al debat sobre el pressupost de l'Estat per a l'exercici del 2009, però al mateix temps també cal vigilar l'execució de les partides previstes per enguany», va valorar ahir el portaveu d'ERC i segon tinent d'alcalde, Ricard Forés. En aquest sentit, la moció dels republicans ha estat consensuada amb el grup de CiU, els seus socis al govern municipal, i per tant no tindrà cap problema a l'hora de ser aprovada en el ple de dilluns. En concret, la moció recorda que Tortosa i les Terres de l'Ebre pateixen un «dèficit històric en dotació d'infraestructures públiques, tant de transport com turístiques i culturals». A més, el text també denuncia que els diferents governs espanyols s'han caracteritzat pel fet de destinar unes quantitats «absolutament insuficients» per garantir les necessitats de desenvolupament de Tortosa i del territori. Finalment, remarca que també hi ha una «tendència històrica» a no executar «aquelles poques partides que al final queden reflectides i que moltes vegades són fruit d'esmenes de forces polítiques catalanes i entitats associatives i empresarials de les Terres de l'Ebre».

Forés va ser contundent. «No és normal que totes les partides encara estiguen per obrir, quan només falten dos mesos per acabar l'any», va dir. «A l'Ajuntament, intentem executar tot el que tenim consignat pel 2008, i per això ens sembla molt greu que l'Estat encara tinga les partides intactes», va lamentar Forés, que va posar en dubte que el govern del PSOE tingui algun interès a executar els diferents projectes que afecten Tortosa. «El projecte del tercer pont viari sobre l'Ebre torna a no sortir a l'esborrany del pressupost, i si l'any passat van destinar-hi 250.000 euros va ser per una esmena de CiU», va recordar Forés. Així, el segon tinent d'alcalde va dir que enguany ERC també presentarà una esmena per comprometre l'Estat en la construcció del nou pont entre Ferreries i Remolins. «Des del govern de Tortosa no podem fer res més que exercir la màxima pressió, i donar a conèixer aquesta situació als ciutadans», va concloure.

El Punt (1-Novembre-2008)

9 comentaris:

  1. Un pressupost es nomes això....Un suposar previ...Però ja es diu que “del dicho al hecho hay mucho trecho”. Què es guanya assignant partides pressupostàries si desprès no hi ha capacitat de executar-les? De qui es culpa ?

    ResponElimina
  2. Avui mateix llegia al diari El Punt aquest article de Gustau. O sigue, mentre es constata que Tortosa no ha rebut ni un cèntim del que es pretenia invertir en la ciutat, la Generalitat ofereix oportunament capital per retirar el polèmic monument del riu...Ens estan fent llum de gas o què??? A mi em sembla una clara maniobra de distracció per enfrontar partidaris i detractors del monument i fer que ens oblidem d'assumptes moltíssim més importants per a casa nostra com els que estaven contemplats als pressupostos estatals.....

    ResponElimina
  3. Tota la raó marta, però això i en molts altres casos i els que no ens assabentem és perquè ja ens l'han colat.

    Quantes "patranyes" ens hauran inculcat per anar passant i deixar-nos de la mà de Déu.

    ResponElimina
  4. Es que ens les foten tant grosses!!!!. Quina gran frase aquella de que "el paper tot ho aguanta".
    Peró fillets meus ( diputats, senadors i polítics del territori) desperteu d'una punyetera ( puta) vegada, no?. Ja fa temps que hi penso amb aquest tema. De tant en tant veig, de vegades en una pagina, de vegades en dos, als mitjans locals ( sobre tot la Veu de l'Ebre)un llistat d'obres i inversions previstes per al territori ja sigue de l'Estat o la Generalitat. I en la meva "bona fe" em pregunto: però d'això hi ha algú que en fasi un seguiment?. mc calan diu que un pressupost es un supòsit, be però es en base a aquest supòsit que tothom ens ho ven com l'accio mes important d'un govern; uns, el que el confeccionen, volen demostrar a traves d'ell que compleixen el programa, el altres, la oposició, intentant colar algunes esmenes, de tal manera que, també davant el seu electorat ( i el potencial) queden be i volen demostrar el seu interes i poder d'influència que esta directament relacionat amb la necessitat que tenen de compta amb els seus vots. Ara, al marge del marketing que porta implícit tot plegat i el consegüent rendiment electoral, hem de convindre que tot es paper mullat?. No però casi. No fa molt a l'Ajuntament de Tortosa ens parlaven d'una important xifra d'extrajudicial ( no pressuposat), fa dos dies la oposició a l'ajuntament d'Amposta denunciava que a dos mesos vista d'acabar l'any no s'ha executat ni hi ha projecte d'executar el 20 % del pressupost d'inversions. Per cert que el Sr. Bel, no estaria de mes que dones alguns suggeriments al seus companys coreligionaris d'Amposta per tal que no caiguessin en allò que ell denunciara i reclamara solemnement al ple de demà dilluns.
    Fem política, juguem o les dos coses. O jo soc un incaut? ( ja deu ser això, ja)

    ResponElimina
  5. Una obra d’envergadura pressupostada i que s’hauria d’executar dintre del bienni 2009/2010 fora la construcció i remodelació del passeig fluvial que patrocina la “Confederació Hidrogràfica del Ebro”, (Ministerio de Medio Ambiente Medio Rural i Marino) per cert amb nou director general recent estrenat d’origen lleidatà( R.R)...Vosaltres sabeu quan començaran les obres?...Jo tampoc....

    ResponElimina
  6. I l'hospital nou que ha d'anar a Tortosa? L'acabarem veient al final o sols serà un pressupost? I això encara afecta més a la gent de les Terres de l'Ebre perquè s'està jungant amb la seva salud.

    ResponElimina
  7. El tema de l’hospital son inversions de la Generalitat. Altra cosa es la idoneïtat del emplaçament que molt possiblement canviï.

    ResponElimina
  8. Parlant d'Hospital.....algú sap si ha de durar molt el desgavell que existeix per culpa -diuen- del canvi de sistema informàtic?

    ResponElimina
  9. Pel que jo sé aquest “desgavell informàtic” al que fas referència es conseqüència de la implementació d’una nova plataforma corporativa amb caràcter d’experiència pilot i que haurà de estendre’s a tota la xarxa hospitalària i CAPs. Aquests protocols, encara s’hauran de rodar un temps fins trobar el seu punt òptim i fer-lo extensiu paulatinament a tota la xarxa . Si hi ha cap lector afectat professionalment per aquest tema podrà ampliar la informació...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta