17 de desembre del 2008

Tortosa prioritza les obres al nucli antic, Ferreries i els plans Portal Nord i Centre

El pressupost de l'empresa urbanística supera els 22 milions i concentra el 75% de les inversions

El govern de Tortosa va presentar ahir el pressupost de l'empresa municipal de gestió urbanística (Gumtsa) pel 2009, que per primer cop supera els 22 milions d'euros. De fet, l'any que ve l'Ajuntament canalitzarà bona part de les inversions municipals –més d'un 75%, segons Ferran Bel– a través de la Gumtsa, una societat que enguany ja tenia un pressupost d'uns 17 milions. Les actuacions més destacades seran la urbanització dels plans Portal Ciutat Nord i Centre, el complex ciclista de Vinallop i el centre cívic de l'antic mercat de Ferreries, però sobretot les obres al nucli històric, com ara el nou pàrquing a la plaça dels Rastre.

La regidora d'Urbanisme, Meritxell Roigé, va detallar ahir el pressupost de la Gumtsa el 2009, que el consell d'administració de l'empresa municipal va aprovar al novembre. La inversió més important seran els 6,8 milions per a la urbanització dels plans parcials Portal Ciutat Nord i Centre, per facilitar la transformació dels terrenys adjacents a l'autovia de l'Aldea en una zona d'indústria aparador. Segons Roigé, les obres podrien començar a final de gener, i encara quedarà un 10% de l'obra pel 2010.

En la mateixa línia, la regidora va precisar que a final de desembre tindran a punt l'estudi de viabilitat del pàrquing subterrani del Rastre, un cop la comissió de Patrimoni ha donat llum verd al projecte. De fet, la reforma de la plaça Mossèn Sol i la construcció de l'aparcament serà la segona inversió més important de la Gumtsa, ja que el govern ha previst destinar-hi 4,2 milions. Les obres al nucli històric concentren la major part de les inversions de l'empresa de gestió urbanística, ja que Tortosa ara utilitza la Gumtsa per agilitzar els projectes del pla integral del nucli antic (Pincat), finançat amb la llei de barris. Així, durant el 2009 es faran les obres a la plaça de Santa Clara (238.1600 euros) i part de les obres a la plaça de Sant Tomàs (171.850 euros), un cop enllestides les expropiacions previstes.

Reforma dels barris L'empresa municipal de gestió urbanística de Tortosa també ha previst començar durant el 2009 les obres del nou casal a la plaça de Sant Tomàs (108.000 euros), a la plaça de Sant Joan i al carrer Replà (44.612 euros). A més, continuaran les excavacions arqueològiques i les expropiacions al barri del Castell (2,9 milions), on l'Ajuntament preveu reconstruir tot el sector amb nous habitatges i habilitar-hi una nova zona verda. Altres projectes al nucli històric seran la reforma dels carrers Sant Francesc, del Vall, Oliver, Bisbe Aznar, Ciutat, Progrés i Garrofer, amb un import total d'1,6 milions.

Centre cívic al «mercadillo» L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va precisar ahir que el pressupost de la Gumtsa representa més del 75% de les inversions previstes per l'Ajuntament el 2009. Bel va anunciar que Tortosa aprovarà el nou pressupost municipal el 29 de desembre, i que l'Ajuntament farà altres inversions al marge de l'empresa urbanística. Amb tot, la Gumtsa destinarà més d'un milió al complex ciclista de Vinallop, i 1,2 milions més al centre cívic de l'antic mercat de Ferreries, lo mercadillo. També serà important la inversió a l'edifici Montcada 27, amb una partida de 821.900 euros per millorar les instal·lacions de Ràdio Tortosa i dependències de l'àrea d'Acció Social. Una xifra semblant (831.600 euros) serà per millorar l'edifici de l'ajuntament. D'altra banda, hi ha 120.780 euros per condicionar carrers i voreres al barri de Ferreries.

El Punt (17-Desembre-2008)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta