21 de gener del 2009

La PDE desconfia de la titularitat dels pous

La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) va tornar a manifestar ahir els seus dubtes sobre la titularitat dels dotze pous que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) té previst construir a la pedania tortosina de Vinallop, dins del pla d'emergència del projecte de descontaminació del pantà de Flix. El portaveu Manolo Tomàs va insistir que la veritable finalitat dels pous és reforçar el minitransvasament a Tarragona, i va revelar que fa quatre anys un conseller de la Generalitat «que ara és diputat» va demanar a la PDE que acceptés un increment de la concessió actual de fins a 2 metres cúbics per segon més. «En realitat, els pous no tenen res a veure amb la neteja del pantà de Flix», va dir Tomàs, que va afegir-hi que la PDE necessita que es facen públics els plans d'emergència i que hi haja un debat «social i econòmic». «Cal que algú ens concrete què pot passar durant la neteja de l'embassament, quina és la previsió d'episodis de contaminació al riu i com es podran afrontar en cada cas», va assenyalar el portaveu.

En aquest sentit, Tomàs també va advertir que la reunió multilateral de dilluns a Lleida, tot i satisfer les demandes de l'Ajuntament tortosí, no va servir per aclarir ni la titularitat ni la gestió dels pous de Vinallop. De fet, el portaveu va reiterar que la PDE es mantindrà «al costat» dels propietaris afectats per les expropiacions. «Volem saber quin serà el paper de les institucions de l'Ebre, de les comunitats de regants del Delta i del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), perquè no confiem gens ni mica en la gent que està portant el procés», va alertar. De fet, va detallar que els pous no poden ser gestionats per la CHE perquè les finques expropiades no es troben dins del domini públic hidràulic, i que la PDE «desconfia» del fet que puguen ser gestionats pel CAT o per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). De la mateixa manera, Tomàs va voler remarcar que la PDE no acceptarà que ningú puga dir que el polígon Catalunya Sud no té aigua per culpa del moviment antitransvasament, «ni menys encara» que algú insinue que la neteja del pantà de Flix s'està retardant per culpa de la plataforma. Tomàs va concloure que el 2009 serà un any «crucial» per al territori, ja que a més de la neteja de l'embassament també es tirarà endavant el Xerta-Sénia i el nou pla de conca de l'Ebre.

El Punt (21-Gener-2009)

2 comentaris:

  1. Quina novetat, la PDE desconfiant d'alguna cosa. Si confiés seria una notícia bomba ! Estan fregant la paranoia, no sé si se n'adonen.

    ResponElimina
  2. Em pregunto si els ajuntaments de Reus i Tarragona confien o desconfien....

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta