5 de gener del 2009

Personatge Ebrenc del 2008: Belén Fabra

En el marc del resum de l'any que estem fent aquests dies a La Marfanta, avui anunciem qui ha estat per nosaltres el Personatge Ebrenc del 2008. I la guanyadora no és altra que la tortosina Belén Fabra, que s'ha consolidat definitivament com a actriu gràcies al seu paper protagonista en la pel·lícula Diario de una ninfómana. El film dirigit per Christian Molina ha estat una de les pel·lícules espanyoles més vistes de l'any, al costat de Los crímenes de Oxford; Vicky, Cristina, Barcelona; Mortadelo y Filemón: Misión salvar la Tierra; Los girasoles ciegos i La conjura del Escorial. Belén Fabra (amb una interpretació "superlativa", segons la revista Fotogramas), va ser un dels ganxos d'una pel·lícula que es va veure afavorida per la polèmica censura del cartell a la Comunitat de Madrid, així com per l'èxit de la novel·la homònima de Valérie Tasso. L'actriu tortosina s'ha quedat fora de la candidatura al Goya a la millor actriu protagonista, una decisió incomprensible segons alguns crítics, però Belén Fabra sí opta al premi Gaudí pel seu paper a Diario de una ninfómana, guardó que anualment concedeix l'Acadèmia del Cinema Català.

Nascuda el 3 de novembre del 1977, Belén Fabra va aconseguir el reconeixement de la crítica amb l'obra de teatre Plataforma, de Calixto Bieito, i els seus primers papers importants al cinema van ser a Pactar amb el gat i Canciones de amor en Lolita's Club. Un dels seus projectes més immediats és la pel·lícula L'estació de l'oblit, un drama amb tocs de comèdia romàntica sobre les relacions intergeneracionals i l'abandonament de la gent gran, en què Belén Fabra interpretarà una dona infeliç. Christian Molina repetirà a la direcció, aquesta vegada al costat de Sandra Serna. Però al marge de la seua activitat cinematogràfica, Belén Fabra també ha destacat en el 2008 per haver donat suport públic a la campanya d'internet per aconseguir la retirada del monument franquista de Tortosa. En aquest sentit, també cal destacar la seua aposta per les noves tecnologies de la comunicació. De fet, considerem que és molt important que persones amb una certa rellevància social es mullin en assumptes que durant molts anys han estat tabú a la ciutat. De la mateixa manera, és important que la gent de la cultura i els intel·lectuals també defensen públicament allò que creuen, i per això rebutgem aquí comentaris tan retrògrads i anacrònics com els que van poder llegir-se en l'article sobre la seua interpretació a Diario de una ninfómana que Lafarga Fabregat va publicar fa un parell de setmanes a la revista gratuïta L'Estel. Per tant, tot el nostre suport a l'actriu.

Foto: TCM

3 comentaris:

  1. Dons jo si et portaré al contraria....
    Sense voler entrar en la trajectòria professional de la Belén voldria dir que una persona que diu públicament que vol mercadejar amb les calces del anunci del film , per mi vol dir dues coses.
    1.-S’haurà cregut la nova Marilyn...?
    2.-Fes-te propaganda que quelcom queda...I si a sobre te la fan la Cope i d’altres mitjans ; ja tens mitja feina feta.
    Tot respon a una acurada estratègia de marketing però ja se sap que hi ha gent que cau al parany y altra gent que no...
    A pesar de la meva critica li desitjo molts èxits professionals, que segur que no aniran per aquesta via del merchandising i si per la superació d’un treball cada cop mes acurat.

    ResponElimina
  2. Subscric l'elecció!
    Que he de dir més?
    Ha fet una bona feina.
    Com a espectacular pos ...tope.
    Es nota, però, la força d'Ebremedia en l'elecció.
    Sempre hi han grups de pressió i d'influència, que li hem de fer!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta