16 de gener del 2009

Sorpresa desagradable al 'Més Ebre'



El periòdic Més Ebre ha tornat a sortir avui al carrer, setmanes després de no fer-ho, amb una portada en què afirmen que segons el darrer rànquing d'audiències de mitjans de comunicació de Catalunya són el setmanari líder a les Terres de l'Ebre, amb més de 24.000 lectors. En aquest sentit, cal felicitar-los per aquesta fita mediàtica, que demostra que la premsa gratuïta té encara molt de recorregut al territori, malgrat la crisi general que afecta el sector [el diari ADN anunciava fa uns dies que tancava la seua edició digital]. Per això, hem agafat un exemplar d'un dels expositors situats a Tortosa i en obrir-lo ens hem trobat amb una sorpresa desagradable que, avui, també ens obliga fer-los una bona estirada d'orelles. A la pàgina quatre del número d'avui, sota el titular Tortosa aprova l'estudi de viabilitat del primer pàrquing soterrat del nucli antic, apareix una fotografia que vaig fer jo i que vam publicar tant a El Punt [veure la notícia del 28 de novembre de 2007] com a La Marfanta, el passat 29 de novembre.

Ja he comentat altres vegades que no m'importa si algú reprodueix o publica fotografies fetes per mi, però que ens agrada més quan se'ns reconeix l'autoria. En aquest cas, el més greu és que al Més Ebre la fotografia està signada per un altre professional que no sóc jo, amb el qual sempre he tingut una relació molt cordial. El peu de foto diu que "El nucli anic de Tortosa podria disposar d'un pàrquing soterrat", quan la imatge és de les obres del carrer Sant Domènec. Per tant, sembla que l'errada s'explica perquè la notícia del bloc en què apareixia aquesta foto duia el següent titular: Llum verd al pàrquing del Rastre i sobrecost de les obres del carrer Sant Domènec. Crec que no hi ha dubte sobre el que estem dient, però per il·lustrar-ho millor hem fet una fotografia de la pàgina del periòdic al costat de la pantalla de l'ordinador. Només espero que en el proper número publiquen alguna fe d'errades o algun tipus de rectificació a mode de disculpa.

1 comentari:

  1. Gustau, no t’ho fiquis al cap. A més Ebre li manca molta professionalitat i li sobra partidisme. Només calia veure la secció de craks de la setmana...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta