22 de febrer del 2009

Gandesa impulsa una ordenança de gestió de runes de la construcció i tramita l'abocador

L'Ajuntament de Gandesa ha aprovat inicialment una ordenança de gestió de runes de la construcció, per adequar la normativa municipal a la legislació mediambiental. L'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, va explicar que l'Ajuntament pretén regular la gestió controlada de terres, enderrocs, runes i residus que es generen en les diferents obres d'enderrocament, construcció i excavació, per evitar el seu abandonament incorrecte. Així, Aubà va precisar que l'ordenança estableix les fiances i avals que hauran de presentar els constructors, així com un règim sancionador amb multes que oscil·len entre els 120 euros, per als casos lleus, i els 6.000 euros, per a les infraccions molt greus. De fet, l'Ajuntament també es reserva el dret de suspendre les obres provisionalment, així com d'ordenar mesures correctores o la reposició dels danys provocats. També podrà denunciar els abocaments davant de la fiscalia, que determinarà si hi ha indicis de delicte mediambiental si l'actuació realitzada per l'infractor representa un risc potencial per a la salut de les persones, per al medi ambient o per als béns.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha continuat la tramitació d'un projecte privat per instal·lar a Gandesa un abocador de residus de la construcció. Aubà va assenyalar que l'empresa ja ha presentat la documentació complementària que li havia requerit la comissió territorial d'Urbanisme. D'altra banda, sobre la decisió del Pinell de Brai de mantenir la tramitació del seu projecte d'abocador de runes de la construcció, Aubà va reiterar que la viabilitat econòmica de dos abocadors a la Terra Alta és una qüestió que han de determinar les empreses.

El Punt (22-Febrer-2009)

Foto: Francisco Sánchez a CliCat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta