23 de febrer del 2009

Les Terres de l'Ebre, a tres clics

El tortosí Joan Salvatella ha creat el primer web turístic i de serveis amb notícies del sector
Joan Salvatella és un jove càmera de televisió que ha deixat temporalment l'ofici per embarcar-se en un projecte amb vocació territorial. Al costat del seu pare, aquest tortosí de 28 anys ha creat el portal digital Viu l'Ebre [www.viulebre.com], el primer web sobre turisme, tradicions i serveis de les Terres de l'Ebre, que a més funciona com un diari electrònic amb notícies específiques del sector. Durant els últims mesos, han estat treballant intensament, tant des del punt de vista de l'enginyeria del web com recollint tot tipus de dades i prenent imatges, amb l'objectiu d'oferir una informació completa, de qualitat i el màxim d'actualitzada possible sobre els 52 municipis de les Terres de l'Ebre, però també sobre les dues entitats municipals descentralitzades que hi ha al territori. «La nostra idea era fer un portal senzill però amb continguts de molta qualitat, en què qualsevol usuari pogués trobar la informació que busca amb només tres clics del ratolí», explica Salvatella. De fet, aquest és el lema amb què Viu l'Ebre ja és present a la xarxa Les Terres de l'Ebre a tres clics...

Salvatella remarca que, després de moltes proves, han dissenyat un web amb la informació molt ben estructurada i organitzada, que els permetrà anar ampliant els continguts sense que el resultat final siga l'abisme caòtic en què cauen altres portals turístics. Viu l'Ebre parteix d'un mapa dinàmic de totes les poblacions de l'Ebre, a partir del qual es pot tenir informació general, però també un directori telefònic i dades més concretes com ara les farmàcies, els serveis sanitaris, els cossos de seguretat o les entitats culturals. Evidentment, no hi poden faltar els paradors, hotels, hostals, fondes, albergs, cases de colònies i cases de turisme rural; ni tampoc els llocs per menjar, des de restaurants (xinesos o d'altres cuines del món) fins a pizzeries. A partir dels convenis que ja s'estan signant amb els diferents ajuntaments i empreses, l'objectiu de Viu l'Ebre és vincular cadascun d'aquests serveis amb els mapes de la població, tot fent servir la tecnologia de Google. En aquest sentit, un dels casos més avançats és el de Vinebre, en què ja és possible localitzar sobre el mapa els edificis d'interès, el jaciment ibèric, les farmàcies o les instal·lacions esportives. De fet, Viu l'Ebre també ofereix els espais georeferenciats, per poder introduir-los al GPS i no perdre's, per exemple, buscant una cala recòndita de l'Ametlla de Mar. En aquesta línia el portal té una secció dedicada a les rutes, a través de la qual tothom podrà conèixer els millors itineraris i els racons més emblemàtics de l'Ebre, i escollir de quina manera vol fer el recorregut.

A més, el web té una potent base de dades amb una relació de les activitats i esdeveniments socials, culturals i lúdics que es programen al llarg de la setmana a les poblacions de l'Ebre. Així mateix, a la pàgina principal hi ha una agenda cultural que ofereix primer els esdeveniments més propers, i que va actualitzant-se a mesura que avança el calendari i van celebrant-se els diferents actes programats. «Hem volgut tenir un agenda el màxim d'actualitzada possible, perquè ningú puga tenir l'excusa que no sabia que es feia tal obra de teatre o tal exposició, al seu poble o al del costat», afirma Salvatella. En aquest sentit, el responsable de Viu l'Ebre assenyala que eren conscients que un portal turístic amb aquesta filosofia s'havia de renovar diàriament amb continguts informatius sobre les festes, fires, jornades gastronòmiques, exposicions, concerts, cursets de formació o conferències que s'organitzen al territori. Per això, han volgut tenir la participació d'una periodista que redacta les notícies del sector que diàriament es renoven a la pàgina principal del web. De la mateixa manera, les imatges de cadascun dels esdeveniments s'integren en la base de dades de cada poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta