29 d’abril del 2009

Els estudiants d'empresarials a l'Ebre rebutgen els horaris dels nous estudis

El 70% dels alumnes signen contra l'eliminació de les classes matinals i preparen més protestes

La majoria dels estudiants d'empresarials de la URV a les Terres de l'Ebre van presentar ahir 113 signatures a la direcció del campus a Tortosa per protestar contra l'eliminació de les classes matinals a partir del curs que ve, quan entre en funcionament el nou grau d'administració i direcció d'empreses (ADE). Els estudiants van alertar que el dèficit de transports públics al territori, així com la incompatibilitat horària amb l'Escola Oficial d'Idiomes, perjudica el campus de l'Ebre en favor de Bellisens. La URV va aclarir que el nou horari només afectarà els alumnes nous, i que podran conciliar millor els seus estudis amb la vida laboral.

Un centenar d'alumnes de l'Escola de Ciències Empresarials de la URV a les Terres de l'Ebre, un 70% dels matriculats al centre, van participar ahir al matí en un primer acte de protesta contra la supressió de les classes matinals en el campus de Tortosa. Els estudiants van entregar un document de rebuig adreçat a la degana d'Empresarials de la URV, Glòria Barberà, amb l'aval de 113 signatures. A més, van llegir un manifest a la sala d'actes de la seu actual del campus, instal·lada a la Fundació Cinca Piqué. Així, una portaveu dels estudiants, Consol Riesco, va advertir que no s'ha consultat els alumnes del campus a l'hora de decidir el canvi d'horari, i que la gran majoria només hi veuen desavantatges. Riesco va alertar que el dèficit de transports públics a les Terres de l'Ebre, però també la coincidència d'horaris amb l'Escola Oficial d'Idiomes, és incompatible amb el fet que el nou grau d'ADE només s'impartirà en horari de tarda.

La URV surt en defensa pròpia. La URV va emetre ahir una nota oficial per refermar el seu compromís amb el campus de les Terres de l'Ebre, que es traduirà en la construcció d'un edifici únic al parc de Remolins amb una inversió de 15 milions. A més, la URV va defensar la seua actuació amb els cinc professors que podrien acomiadar, quatre dels quals tenien contracte temporal de professor col·laborador. Així, la Comissió d'Avaluació del Col·lectiu Docent i Investigador, que es reuneix avui, decidirà si es dóna per extingit el seu contracte o si se'ls fa un de permanent. Segons la URV, el cinquè cas és d'un professor en comissió de serveis, una situació també temporal. Quant al conflicte pels horaris del nou ADE, la URV ha recordat que l'horari de tarda només es proposa per als nous alumnes del campus, per facilitar-los que puguen combinar els estudis i la vida laboral.

El problema del transport públic. Els alumnes d'empresarials de la URV a Tortosa no descarten mobilitzar-se aquest matí, durant la visita de la degana, Glòria Barberà, que participa en la inauguració de la XII Trobada d'Economia de les Terres de l'Ebre. Amb tot, ahir encara no tenien decidit quin tipus de protesta farien, en el marc d'unes jornades que enguany parlen de les infraestructures i l'efecte econòmic sobre el territori. «Al campus de l'Ebre hi ha gent de fora de Tortosa que no pot venir amb cotxe propi, però a partir de les vuit de la nit no hi ha gaires trens ni autobusos per tornar a casa», va recordar la portaveu dels estudiants, Consol Riesco, per exemplificar algun dels inconvenients dels nous horaris. A més, l'edifici Betània es troba en una zona molt aïllada i amb poca llum, a la qual els vianants han d'accedir per les escales de la muralla. De fet, el nou bus que ha habilitat l'Ajuntament només hi arriba fins a dos quarts de nou de la nit.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 29-04-2009 Pàgina 10

1 comentari:

  1. Els de la URV no te vergonya, sembla mentida que una universitat publica tracti els seus alumnes amb aquesta deixadesa, el tema dels accesos a la facultat de Empresarials sempre ha estat un problema provocat per la estupida idea de posar facultats a culs de mon per raons economiques imagino,

    el mateix cas que la facultat de Reus, servidor ja va posar una queixa a la sindic del rectorat de la URV i de poca cosa va servir, a veure si de un cop es començen a dir les coses pel seu nom

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta