29 d’abril del 2009

Els últims passos de barca del Delta, a l'Espai Terra de TV3

El programa Espai Terra de TV3 va emetre ahir al vespre un reportatge del nostre company Víctor Sorribes, sobre els últims passos de barca del delta de l'Ebre. A partir d'avui, el reportatge ja es pot veure a través del servei 3alacarta, i en aquest cas també es permet incrustrar el vídeo en altres webs. A més de Sorribes, en la realització del reportatge també han participat Robert Guinart, com a operador de càmera, i Jordi Allepuz, com a ajudant de càmera. Sorribes parla amb el barquer Fermín Llambrich, que fa mig segle que fa passar la barca d'una banda a l'altra de l'Ebre, i que explica que els avenços tecnològics han fet més fàcil la seua feina. El transbordador de Llambrich és l'únic que manté ara un servei regular, dels tres que queden al Delta. La construcció del nou pont entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja acabarà amb els transbordadors, un mitjà de transport molt atractiu per als turistes, però també força engorrós per tots aquells que l'han d'utilitzar diàriament. En aquest sentit, el reportatge també recull l'opinió d'Adrià Bertomeu, un usuari habitual del pas de barca. Finalment, també parlen amb la historiadora Maite Subirats, que explica la importància de la construcció del Pont Penjant d'Amposta, i mostren el pas de barca de Miravet, un vestigi de l'antiga navegació fluvial per l'Ebre que no perilla, ja que de moment no s'hi ha de construir cap pont. D'altra banda, l'Espai Terra d'ahir també començava amb imatges del Delta, ja que Tomàs Molina explicava l'inici de la inundació dels arrossars i els canvis de color que hi haurà en els propers mesos en el paisatge deltaic.

2 comentaris:

  1. "el barquer Fermín Llambrich, que fa mig segle que fa passar la barca d'una banda a l'altra de l'Ebre, i que explica que els avenços tecnològics han fet més fàcil la seua feina"....(..)

    Mira si li han posat fàcil, al pobre, que ara aquests avenços li foten la feina. Ironies de la vida!!

    ResponElimina
  2. Son dues o tres generacions de pas de barca..Quan porto familiars de Barcelona sempre ha estat visita obligada, per l’encant de creuar per creuar el riu amb aquesta barcassa.
    Romanticisme? Es clar que si!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta