25 de juliol del 2009

Així recrea una ciutat el segle XVI

Tortosa bullirà avui amb el dia més fort de la Festa del Renaixement

Tortosa viurà avui el dia més fort de la XIV Festa del Renaixement. Fins a la una de la matinada, els carrers i les places del nucli antic, amb els jardins del Príncep i les Avançades de Sant Joan, seran l'escenari d'un centenar d'actuacions. La música i el teatre de carrer també animaran el mercat d'època, les tavernes i els campaments.

El president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, va ser l'encarregat d'inaugurar ahir al vespre Lo Taulell al Carrer, l'acte amb què l'organització de la Festa del Renaixement reconeix la implicació del comerç local en la festa. Al matí, mentre les parades del mercat d'època i les tavernes encara arrossegaven la ressaca de la nit anterior, tant l'illa de vianants del carrer Sant Blai com el mercat central es van omplir d'animació i de parades guarnides a la manera renaixentista. De fet, la posada en funcionament d'aquest gran mercat de carrer va coincidir amb els primers seguicis de les famílies nobles, amb l'actuació dels Abanderats de la Festa del Renaixement i espectacles de carrer amb Fantoccini, Di Venezia, La Suterranya, els Cavallers Ambulants i Los Genovesos. A més, la zona de Lo Taulell al Carrer i el mercat d'època estaven ahir molt concorreguts per diverses excursions de xiquets que participen en els campus d'estiu de Tortosa. A banda, al vespre va tenir lloc una de les novetats d'enguany en el programa d'actes propis, amb la mostra d'armes dels trasts de defensa de la ciutat, a la plaça d'Espanya.

Però si ahir va ser un dia intens en la Festa del Renaixement, avui encara ho serà més. Des de les onze del matí fins a la una de la matinada, hi haurà un centenar d'actuacions a càrrec d'una quarantena de companyies, amb cinc produccions de gran format i més de 50 espectacles diferents. Així, hi haurà 19 espectacles d'animació i teatre, 15 d'animació i música, sis campaments (de les Quincalles, de les Cavalleries, de Le Puy, dels Pescadors, del Pou i dels Lansquenets de Bretten), una desena d'ambients del segle XVI, diversos actes propis i tres espais infantils, així com cinc espectacles de pagament. La novetat principal és El torneig de les quatre virtuts, una competició de cavallers amb la participació del personatge històric Joan d'Aldana, a càrrec de la Colla Jove de Dolçainers, que es fa al camp de la Torreta de Remolins. Però també cal tenir en compte Les peripècies d'Arlequí, el nou muntatge de la companyia Tamquam al pati dels Reials Col·legis, lloc on l'any passat van sorprendre amb la seua versió de Molt soroll per no res. Per la seua banda, el Cor Tyrichae i el grup Lympha proposen La juguesca dels Déus, al Palau del Bisbe. El claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes és l'escenari de Dindirindin, un repertori de música profana del segle XVI a càrrec de L'Harmonia del Parnàs. Finalment, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries repeteixen a les Avançades de Sant Joan amb el seu clàssic La taverna d'Enrico.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 25-07-2009 Pàgina 31

Per saber més:
-El programa d'actes de dissabte, 25 de juliol
-El programa d'actes de diumenge, 26 de juliol
-Els espais de la XIV Festa del Renaixement, a Google Maps

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta