27 de juliol del 2009

La consellera Capdevila inaugura a Amposta el primer centre d'acollida per a menors tutelats de l'Ebre

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, inaugurarà el proper dimecres a Amposta el primer centre d’acollida per a menors tutelats de les Terres de l’Ebre. Aquest equipament resol una mancança històrica de la demarcació, ja que fins ara els menors tutelats de les Terres de l’Ebre es derivaven al centre de La Mercè de Tarragona. El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha invertit 266.000 euros en la construcció del centre d’acollida, que serà gestionat per l’entitat d’iniciativa social Suara. L’equipament té una capacitat de 20 places per a infants i adolescents d’entre zero i 18 anys.

Els centres d’acollida formen part de la xarxa de recursos residencials de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Secretaria d’Infància i Adolescència. És un servei residencial d’estada limitada per fer l’observació, el diagnòstic, la guarda i l’educació en casos d’atenció immediata i transitòria de situacions d’urgència que afecten a menors en alt risc social. Un cop fet l’estudi, l’equip proposa la mesura de protecció més adient: retorn a la família biològica, acolliment familiar simple o preadoptiu, o acolliment en un centre residencial de llarga durada. A la inauguració del centre d’acollida també hi assistiran l’alcalde d’Amposta, Manel Ferré; la secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez; i el director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs.

Foto: Bloc de Carme Capdevila

2 comentaris:

  1. El Consell de Ministres , va autoritzar ahir dia 31 al Govern de la Generalitat emetre deute extern ( per fer operacions de crèdit d’acord amb la Lofca) per un import màxim de 1.115 milions d’euros..Una prova del magnífic sistema de finançament aconseguit..!

    ResponElimina
  2. Qui estigui interessat en comprar-ne, ja ho sap !

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta