15 de juliol del 2009

Crítiques al paper del govern i missatges de tranquil·litat per la decisió de Foment sobre l'A-68

Encara no feia ni un mes, des que el 26 de juny va constituir-se a Falset una comissió de seguiment a favor de l'opció catalana de l'autovia A-68. Per això l'anunci fet pel ministre de Foment, José Blanco, a favor de l'opció valenciana, va caure com una «galleda d'aigua freda» al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que és un dels dos portaveus de la comissió, va ser el primer a manifestar la seva «decepció». L'altre portaveu de la comissió, el president de la cambra de Tortosa, José Luis Mora, era ahir de viatge, i durant tota la tarda es va intentar consensuar un comunicat conjunt. «Sembla que el nostre país és el cul-de-sac de l'Estat», va dir Sanromà pel seu compte, i va subratllar que l'anunci de Blanco al president de la Generalitat valenciana va produir-se «just l'endemà» de tancar-se l'acord de finançament per a Catalunya. «Comencem a estar cansats de ser les víctimes d'aquesta geometria variable que aplica el govern de l'Estat en les decisions que afecten el nostre territori», va advertir.


Amb tot, Sanromà va dir que «no està tot perdut», i va recordar que cal demanar al govern el desdoblament de la carretera N-420, en la línia del compromís expressat ahir pel PSC i pel govern català. «Hauríem desitjat que l'Estat s'hagués decantat per l'opció catalana, però hi ha contactes polítics i la voluntat de desdoblar l'N-420, la C-43 i també l'eix de l'Ebre», va precisar el senador tortosí Joan Sabaté (PSC). De fet, el secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, va assegurar a ACN que el govern català «no està satisfet» amb la decisió de Foment. Però el president de la Cambra de Comerç de Tarragona, Albert Abelló, va manifestar-se molt crític amb el paper que ha jugat la Generalitat. «Si ara diuen que han de desdoblar l'N-420, que ho facin aviat, però que no es quedi només en paraules, perquè sembla que només ho diguin per eixugar les culpes», va reclamar.


Abelló va lamentar no haver-se equivocat quan va criticar l'absència del president José Montilla i del conseller Joaquim Nadal en l'acte del 27 d'abril a Gandesa. «El compromís fluix de la Generalitat per l'opció catalana de l'A-68 s'ha traduït ara en la pèrdua d'aquesta infraestructura», va afegir-hi. També el diputat de CiU per Tarragona Jordi Jané va criticar la decisió de Foment. Més optimista es mostrava l'alcalde de Gandesa, l'independent Miquel Aubà, un dels primers impulsors de l'opció catalana de l'A-68 per aconseguir el desdoblament de l'N-420. «Encara no està tot perdut», va dir.

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-07-2009 Pàgina 4

També pots llegir:
-El final de l'A-68, per Vinaròs
-ADÉU A LA “A-68” (La Via Augusta)

Més informació a El Punt:
-L'autovia d'Aragó continuarà per Morella i Vinaròs, en detriment del Camp i l'Ebre
-Faran un estudi de l'impacte econòmic i ambiental de l'opció catalana de l'autovia A-68
-Vinaròs es mobilitzarà dissabte per reclamar l'A-68 i l'Ebre manté l'aposta catalana
- Nadal defensa el desdoblament de l'N-420
-Blanco es limita a dir que el traçat de l'A-68 es decidirà enguany, i no es pronuncia sobre les alternatives
-Clam unànime perquè l'A-68 desemboqui a Catalunya
-El Camp de Tarragona i l'Ebre fan pinya perquè l'autovia A-68 acabe a Catalunya

Més informació i foto:
-José Blanco se reune con el Presidente de la Comunidad Valenciana, Francisco Camps (Ministerio de Fomento)

4 comentaris:

  1. La percepció d’un centralisme barceloní en les decisions politiques, ja son una trista realitat.
    Catalunya ja no es una nació, sinó una Diputació....

    ResponElimina
  2. En tot cas això, Mac Calan, vendria de lluny, no es d'ara. Es mes, ara potser se'ns te una mica en compte, ja sigue per la concreta correlació de forces al territori o pel que fos. Dit això, si que sembla sospitosa la no implicació explicita i física a la reunió reivindicativa de Gandesa de Montilla i Nadal.
    Sigue com sigue, tampoc es molt estranya la resolució, a aquest bloc ja es va recordar en aquell moment que Blanco al Gener en una visita a Morella ja li havia manifestat a Puig, l'Alcalde, que creia que hauria d'anar per allí.
    Ara be, encara que fos aplicant unes dosis de demagògia, el que caldria per part de tots es fer-nos els emprenyats i capitalitzar-ho com fos, i no posar pedaços i buscar justificacions o conformis-mes dignes de millor causa.
    I desdoblament de la 420, apart.

    ResponElimina
  3. Veient la foto, no puc deixar de fer volar la imaginació i amb la cara amb que Camps es mira Blanco, segur que pensa: " si si molta A-68 però em voleu fotre a la garjola per quatre trajes...... i segur que tu te'ns alguna cosa a veure, punyetero.

    ResponElimina
  4. Tranquils que ara sortirà Sabaté i justificarà el govern espanyol com ha fet sempre.Els socialistes sempre justifiquen allò injustificable. La gent els continua votant i avant.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta