9 de juliol del 2009

El 81% està d'acord amb la revisió del padró de guals i la lluita contra els aparcaments fraudulents a Tortosa

El 81% dels lectors de La Marfanta que ha participat en l'última enquesta del bloc està d'acord amb el procés que ha iniciat l'Ajuntament de Tortosa per revisar el padró de guals i evitar els aparcaments privats fraudulents a Tortosa. L'Ajuntament diu que hi ha situacions il·legals i que no és just que uns ciutadans paguin i altres no, mentre la policia local ha iniciat una campanya per detectar els aparcaments privats fraudulents i regularitzar els guals que hi ha als carrers del municipi. «Ens hem trobat amb casos de guals que no són legals, ja que hi ha gent que fa anys que no els paga, o que compren les plaques en una ferreteria qualsevol», va explicar el regidor de Seguretat i Trànsit, Jordi Folqué. Però des del PSC s'opina que la veritable intenció del govern és reactivar una antiga ordenança pel dret de pas per la vorera. El portaveu socialista, Joan Sabaté, va afirmar que el govern de CiU i ERC té un «afany recaptatori» que els porta a activar aquest padró. Sabaté va afegir-hi que aquesta mesura no té res a veure amb la revisió dels guals, ja que no és una taxa voluntària, i que es podria donar el cas que algú que ja pagués el seu gual també hagués de pagar una taxa per poder travessar la vorera amb el seu vehicle. Però la regidora d'Hisenda, Matilde Villarroya, va replicar aquestes declaracions de Sabaté, i va aclarir que la policia local està revisant el padró de guals per posar fi a «l'important desgavell existent». Villarroya va dir que als ciutadans que tenen un accés de vehicles des de la via pública sense gual «se'ls requereix perquè el posen, ja que passar per sobre de la vorera suposa infringir la normativa de circulació». Segons la regidora, també implica un greuge comparatiu amb els ciutadans que sí que paguen els seus guals des de fa temps, en funció de l'ordenança aprovada el 1998. Villarroya va desmentir que l'Ajuntament vulga recuperar un suposat impost sobre dret de pas, com havia dit el PSC, ja que no existeix. Per la regidora, l'únic que s'hi podria assemblar era un impost sobre dret de pas de carruatges, que el consistori va eliminar el segle passat. Per la seua banda, el 19% dels 89 lectors de La Marfanta que han contestat el sondeig estan en contra de la mesura.

8 comentaris:

  1. Reitero el que he dit en un altre post. Un gual s’obté per concessió ; mai per imposició.

    ResponElimina
  2. Ben dit... però igual que es fa la revisió de guals, que es lluite contra qui no els respecta... com les distancies de sortida del gual a les zones amb aparcament en "oblicuo"
    i ho dic també pels senyors Mossos d'esquadra... Que no se si ho saben pero els seus 4x4 no son una moto i no es pot aparcar a un aparcament de motos...
    i reitero que si van a fer el café, se'l tenen guanyat, si convé els ho pago (altra vegada)... donin exmple de respecte i civisme, co*****ns, també ho han de respectar...

    ResponElimina
  3. Ves per on que en poc temps ja me he assabentat de dos infraccions comeses per “alguns” mossos. Una relacionada amb el mòbil ( com deia un col•laborador del blog), i ara aquesta.

    ResponElimina
  4. Pel mateix preu, en vols una altra?
    Un comandament del Mossos, de paisà i amb una altra persona al cotxe que puc dir model i matricula tot just pel davant del Lidl venint del quatre camins un cop passat el semàfor en comptes de girar a la dreta ( que es per on es pot anar únicament ) van girar cap a l'esquerra. Jo estava aturat al semàfor de Homatic. Be no?

    ResponElimina
  5. Tal i com van les coses en poc temps, em dona la lleugera impressió que aviat això serà l’Oeste...

    ResponElimina
  6. Per curiositat he mirat els guals del carrer Marques de Bellet, de 7 nomes 2 estaven revisats a l'any actual. Un fins i tot portava 10 anys sense revisar. Li faran pagar retroactivament ?

    ResponElimina
  7. Que un gual no tingui l'enganxina nova no vol dir que el seu propietari no hagi pagat. L'Ajuntament no t'envia l'adhesiu a casa, amb el mateix sobre del rebut. Ha d'anar la gent a l'Ajuntament a buscar-ho.

    ResponElimina
  8. ok no ho sabia. Estaria bé que enviessin l'enganxina, per agilitzar el procés.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta