7 de juliol del 2009

El festival Felip Pedrell de Tortosa consolida la doble aposta per l'ensenyament musical i la qualitat

L'Ostia Chamber Orchestra i els sud-coreans Sori Ensemble seran els plats forts

Un concert gratuït de l'Ostia Chamber Orchestra, sota la direcció de Marco Fiorini Cervera, servirà per obrir la 29a edició del Festival de Música Felip Pedrell de Tortosa, que enguany serà del 13 al 22 de juliol. El regidor de Cultura, Joan Caballol, i la directora de Joventuts Musicals, Mar Lombarte, van presentar ahir el programa, que enguany torna a estar vinculat a una estada internacional. Caballol va refermar la doble aposta per la qualitat i l'ensenyament musical, un retorn als orígens de Pedrell.

Caballol va assenyalar que han publicat el programa del festival en cinc idiomes, i que Turisme de Catalunya ja està difonent la programació del Felip Pedrell a totes les seues oficines de turisme, així com a les oficines espanyoles de l'estranger. El regidor de Cultura va remarcar que un dels objectius és «posar Tortosa en valor, com una de les ciutats que té tres festivals en ple estiu: la Mostra de Jazz, el festival Felip Pedrell i la programació del festival Ebre Terra de Vent». Així, Caballol va destacar que el fet de vincular el festival amb el IV Curs Internacional de Música permetrà «optimitzar els recursos» i tenir a la ciutat «una oferta de formació i de concerts de gent de primer nivell mundial». «Tenim l'obligació d'ennoblir la figura de Felip Pedrell i de potenciar la formació; això és el que ens ha de dignificar i posar-nos al mapa com a ciutat», va insistir. Caballol va afegir-hi que l'any que ve, amb motiu de la 30a edició, hi haurà una programació especial, ja que el Felip Pedrell és un dels festivals de música clàssica més veterans del país.



L'Ostia Chamber Orchestra, que l'any passat ja va participar tant en el festival com en el curs internacional, podrà comptar enguany amb el seu director, Marco Fiorini Cervera, que obrirà el festival. El concert inaugural serà el 13 de juliol als Reials Col·legis, un lloc amb una acústica «sorprenent», segons Mar Lombarte. La directora de Joventuts Musicals també va destacar la participació dels Sori Ensemble Korea, un grup especialitzat en música contemporània, que a més de far classes al curs també actuarà en el festival, el 18 de juliol. A més, els sud-coreans tenen previst interpretar una peça del compositor Antoni Sebastià, de Deltebre. Lombarte també va apuntar la importància del concert dels professors del curs (17 de juliol), amb gent com el guitarrista Xavier Coll o el clarinetista Miquel Àngel Marín, així com el concert de cloenda (22 de juliol), en què els alumnes que hagin guanyat el concurs podran tocar acompanyats per l'orquestra simfònica del curs. La directora de Joventuts Musicals va detallar que enguany ja s'han apuntat a l'estada més de 60 alumnes de tot el món: «Tots seran d'un nivell altíssim, i això també dóna prestigi i projecció internacional al festival.»



EL PROGRAMA
-Dilluns 13 de juliol
Concert inaugural, amb l'Ostia Chamber Orchestra. Als Reials Col·legis (gratuït)

-Divendres, 17 de juliol
Concert dels professors del curs. Miquel Àngel Marín (clarinet), Xavier Coll (guitarra), Volkmar Holtz, Marc Armengol i Eva Grauvin (violins), David Matheu (viola) i Sergi Boadella (violoncel). A l'auditori (10 euros)

-Dissabte, 18 de juliol
Sori Ensemble Korea. Al claustre del Casal Tortosí (10 euros)

-Dilluns, 20 de juliol
Selvadore Rähni, amb Miquel Àngel Marín (clarinet) i Albert Atenelle (piano). A l'auditori (10 euros)

-Dimarts, 21 de juliol
Concert d'alumnes del curs. A l'auditori Felip Pedrell (gratuït)

-Dimecres, 22 de juliol
Concert de cloenda amb l'orquestra de l'Stage 2009 i els solistes guanyadors del segon concurs. A l'auditori (10 euros)

Publicat a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 07-07-2009 Pàgina 32

1 comentari:

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta