21 de juliol del 2009

La penjada de banderes al pont de l'Estat provoca un embús monumental de trànsit a Tortosa

Tortosa es troba en la recta final dels preparatius de la XIV Festa del Renaixement, que enguany se celebra del 23 al 26 de juliol. La majoria dels carrers i places del nucli històric ja estan guarnits, però també molts dels principals eixos viaris de la ciutat. Només faltava el pont de l'Estat, i és per això que ahir van penjar unes banderes que serveixen per traslladar al segle XIV un pont que, en realitat, encara no existia. El problema és que l'Ajuntament va triar una hora molt poc apropiada. Passaven pocs minuts de les sis de la tarda i, tant al centre de Tortosa com al barri de Ferreries, el trànsit de vehicles era constant. En aquest sentit, la necessitat de tallar alternativament un dels dos carrils del pont de l'Estat va provocar un embús monumental en aquesta important via de comunicació. A la banda de Ferreries, l'avinguda Colom estava totalment plena de cotxes, i la situació no era millor a l'altra banda del riu, al centre de Tortosa. Per sort, hi havia un parell d'agents de la Policia Local regulant el trànsit, i això va fer que la situació no fos encara pitjor. Habitualment, aquest tipus de treballs es fan de nit o en les hores del dia en què hi ha menys trànsit, i no a les sis de la tarda d'un dilluns, que és un dels dies en què més vehicles circulen a Tortosa. És evident que guarnir tota la ciutat per la Festa del Renaixement provoca unes molèsties que tots hem d'assumir, però altres anys aquest tipus de treballs s'han fet en altres moments del dia, precisament per evitar aquestes afectacions.

8 comentaris:

  1. Aquestes coses passen massa vegades.
    Pos no hi ha poca gent que es posa a treballar a les 6 del mati!!!
    Parlant de banderes i banderoles....les que estan als pals que posen a les voreres, ( aquelles de color roig amb l'escut de Tortosa) la majoria estan ja esgarrades, no se si per problema de com les van guardar, o si s'han esgarrat després de posar-les, però si les han de reposar ja posades......

    ResponElimina
  2. Sí, és cert això que comentes. Jo les vaig veure poc després que les posessin, la setmana passada, i encara estaven senceres. Sembla que s'han esgarrat pel vent dels últims dies.

    ResponElimina
  3. Ximo, Gustau, no ho enteneu. Amb aquest aspecte esgarrat i vell, causen més sensació d'antiguitat. Així poden passar per més veritables i "medievals" que no pas unes de netes, pulides i acabades de planxar.... ;-)

    ResponElimina
  4. I com és que aquest any no fan res a la plaça del Rastre?Que volen amagar que tot està fet una merd*? Donc he de dir, que per a molts veïns d'allí, veure la plaça, el carrer Montcada, el Callao, el Sant Lluís, el del Mig era tot un goig... que passa que com Remolins està més remodelat tot s'ha de fer allí?
    PD: a veure si anem arreglant la plaça Sant Joan que en teoria per aquest any ja ho hauria d'haver estat!

    ResponElimina
  5. Quan vaig passar-hi jo hi havia una cua impressionant. Justament anava darrera de dos policies urbans. Lo bo va ser lo que li va dir una de les agents al senyor de la brigada que penjava les banderoles en ple caos circulatori: "Com ho porteu això?" La cara de l'home pagava.

    No em vaig poder estar de comentar-li que aquestes actuacions s'han de fer de nit (a partir de les 22 hores)i que als senyors de la brigada se'ls pagués com a hora extra que no costa res tu!!!

    Cap allà les 5 de la tarda, els agents no van tenir més remei que posar-se a dirigir el trànsit.

    Per cert, lo de posar les banderoles a les voreres una setmana abans i que s'esgarrin pel vent és una mica llei de murphy. De vegades avances feina i el temps fa de les seus. Ho haurien de reparar el més aviat possible.

    ResponElimina
  6. Un apunt més, espero que netegin una mica l'avinguda Felip Pedrell, que tota la part del Paiolet i el Palau està plena de defecacions de orenetes i altres pardals. Ho dic per què ja fan muntanyeta.

    Salut i bon renaixement!!!

    ResponElimina
  7. Aquesta vegada per col•locar les banderoles, però el que es cert es que cada dia que passa circular per Tortosa es més complicat. Ara bé , si li pregunteu a Bel, segur que us dius que es culpa de Sabaté, que no va saber organitzar Tortosa per evitar embussos.

    ResponElimina
  8. El que més fa gràcia és la foto del treballador tot apollat i passant del tema. Coincideixo amb el senyor Roig que aquestes tasques s'han de realitzar en hores nocturnes i no en hores puntes sobre l'únic punt de traspàs sobre el riu. Si tanta pressa tenienn perque no ho fan una nit abans? Jo per sort vaig creuar el riu a les quatre de la tarde però es que després no tenia més remei que anar a peu.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta