19 de setembre del 2009

[Carta d'un lector] 'A Roquetes Reciclem', de Jaume Castellà, del col·lectiu Vianda


Aquesta primavera a Roquetes, la meva ciutat, es va començar una campanya per la recollida selectiva de residus. La vaig conèixer gràcies a una festa per a xiquets i xiquetes que es va fer a la biblioteca municipal i que vaig participar-hi amb la meva parella i el meu fill. En aquesta festa hi havia un berenar sostenible on t'havies de portar el got per així reduir residus. Ho vaig trobar molt interessant perquè la campanya no només tracta sobre la importància de reciclar sinó també el fet de produir menys residus.

La meva sorpresa va ser quan a la barra de la terrassa d'estiu, espai principal de les Festes Majors, els gots que s'utilitzen són de plàstic d'un sol ús. A la majoria de Festes Majors des de fa anys a Catalunya s'utilitzen gots de plàstic reutilitzables, que desprès els tornes a la barra i els renten.

Un bona oportunitat perduda per poder fer una mica més de pedagogia de cara als adults i que es podia haver emmarcat en la campanya. Davant d'aquest fet, un vespre vaig acostar-me a la barra per comentar-ho. La persona que me vaig trobar amb va tractar amb indiferència i fins i tot es va sentir molesta.

Segueix llegint la resta de la carta


Pel què tinc entès la barra la gestiona el Club de Futbol, que li proporciona gran part de la finançament anual. Una entitat que aporta als xiquets (perquè les xiquetes estan discriminades) uns valors d'esportivitat, companyarisme, noblesa, saber guanyar i respecte per l’adversari, treball d’equip, que l'important és participar, que el resultat no ho és tot, que també importa el com i no només el què... bé però això no ho és tot. També tenen com a ídols, i per tant com a referents, uns jugadors com Messi, Xavi o Cristiano Ronaldo.

En el moment actual que estem vivint, on molts xiquets i xiquetes viuen drames familiars com veure el seu pare o la seva mare (o tots dos) com és queden sense feina i la hipoteca s'ha de pagar igualment cada més, els preus de les necessitats bàsiques pugen, en un moment de crisis com el què estem vivint, Caja Madrid, una entitat financera que l'estat li ha hagut d'injectar una barbaritat de diners per sanejar els seus comptes, dóna un crèdit astronòmic al Real Madrid per poder comprar un d'aquest futbolistes que apassionen els nostres fills.

Les entitats financeres actualment no amollen un cèntim a empreses del nostre territori que han de tancar per falta de liquiditat, i que si ja no en tenen, és perquè el mateix sistema financer a provocat que les petites i mitjanes empreses se sostinguin a base de crèdits.

Per acabar-ho d'adobar el president del Real Madrid, és la mateixa persona que presideix l'empresa que gestiona els residus a la nostra comarca: Fomento de Construcciones y Contratas (FCC). Uf!

A Roquetes podem està orgullosos perquè ara ja podem reciclar com cal ja que tenim uns contenidors molt moderns, soterrats i que són capaços d'amagar la gran quantitat de residus que produïm cada dia.

També podem està contents perquè sembla que el Roquetenc ha preparat una bona plantilla per pujar l'equip de categoria, i sinó estic tranquil perquè sempre ens queda el Barça.

COPA, LLIGA i XAMPIONS!!!

Jaume Castellà i Carlos és veí de Roquetes i membre del col·lectiu Vianda pel consum conscient i ecològic

Foto: Ajuntament de Roquetes

1 comentari:

  1. Benvolgut Jaume; trobo perfecte que es generalitzi la sensibilitat cap el medi ambient, fins i tot amb la vesant del reciclatge de les escombraries, però el que trobo ridícul es que qualifiqueu un esmorzar com “sostenible”. Al llarg de la teva exposició sembla com si l’esmorzar no et fes profit, dons el poti poti que fas relacionant Caja Madrid, amb Florentino, i per extensió amb els fixatges del Reial Madrid es de pel•lícula de temor. Ja no diguem el teu anàlisi financer en base a un got de plàstic , que de ben segur supera el que podria fer En Sala Martin.
    Una abraçada i agafa’t vacances ...

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta