Les entitats i organitzacions que integren la Comissió 11 de Setembre de les Terres de l'Ebre han començat a treballar per impulsar consultes populars sobre la independència dels Països Catalans, i ja han anunciat que destinaran tots els esforços per treballar de manera conjunta i coordinada amb els pobles. Un dels portaveus de la comissió, Lluc Ulldemolins, va explicar ahir que encara és aviat per avançar quins pobles de l'Ebre podrien celebrar referèndums a l'abril del 2010. «Sobretot, volem ser una eina de coordinació i de suport per a la gent que tinga intenció de convocar-los, però que no sàpiga els passos que ha de fer», va afegir. Ulldemolins també va dir que no es pot acusar l'Ebre, una de les regions més sobiranistes segons l'última enquesta de la UOC, de ser un territori «poc actiu socialment» per no haver convocat cap referèndum popular aquest diumenge.
Publicat a ElPunt.cat i a
El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 15-12-2009 Pàgina 5
+Més informació a El Punt:
-Òmnium Cultural estudia impulsar el referèndum a Reus
-La divisió entre els organitzadors enterboleix l'endemà de les consultes
-El 13-D empeny els partits a remarcar el seu llistó nacional amb vista a les eleccions
-La premsa espanyola minimitza el 13-D, que a l'estranger veuen clau per a Catalunya
-Els observadors independentistes lloen les garanties i la participació
-Les altres xifres de la consulta
-Móra presenta al Parlament la seva ILP per demanar un referèndum vinculant
15 de desembre del 2009
La Comissió 11 de Setembre voldria coordinar el procés per fer consultes sobre la independència a l'Ebre
20 comentaris:
NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Quan la mateixa ERC reclama realisme, i no subscriu la proposta de promoure un referèndum el 25 d’abril, aquí sembla que encara hi ha gent que no ha baixat del núvol...
ResponEliminaQuan nosaltres anem, ells ja tornen...
Ara resulta que a partir d’una plataforma cívica que promou un referèndum, es crearà una plataforma política... Pregunteu-li sinó a Carles Mora, alcalde d’Arenys de Munt..
ResponElimina“ A río revuelto....”
Que fagin que fagin...
ResponEliminaDesprès del fracàs independentista d'aquest diumenge?
Vaig acudir a una conferència de Santiago Abascal i Jorge Buxade a l'Abat Oliva on parlaven de la crisis de valors d'Espanya però vist l'"èxit" de l'independentisme català potser no és tan forta com pareix.
El fracas del diumenge es deu a que la gent es pensaba que hi habia de votar enviant un missatge SMS. Jo els proxims,els convocaria pel Facebook,quedaria modern i votariem els que no sortim mai de casa i els que s'apunten a qualsevolt gilipollada.
ResponEliminaHijo mio, no conecen felicidad como la nuestra!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaSé feliz y usa tu derecha para menesteres mas higiénicos...!
ResponEliminaPos jo ho tinc molt clar. Per a mi, s'equivoca tant el que ho presenta com un èxit espaterrant com el que diu que ha estat un fracas absolut, en qualsevol cas, objectivament, tot i tractar-se d'una consulta de l'independentisme i per a independentistes, el cert es que ha estat més prop de l'èxit que del fracas. Ja sabem que les consultes es feien a unes comarques proclius i sensibles ( més que les nostres, a pesar de l'enquesta de l'UOC ) però tot i així, unes votacions sense suport institucional, una quantitat ínfima d'urnes en relació a qualsevol elecció, sense propaganda als mitjans, sense la participació decidida dels partits polítics etc, i que aconsegueixen una participació al voltant del 30 % global ( a Vic un 40 % )objectivament no es cap fracas. Per altra banda els mateixos convocants dient aspirar a una participació del 40 % i nomes en aquest sentit si que es podria considerar un petit fracas. Ara, també es ben cert ( per a mi ) que a pesar de les poques facilitats i dificultats del proces, cal suposar que tots els partidaris del SI han acudit massivament a votar, ja deia abans que es tractava d'una consulta d'ells i per a ells, mentre els partidaris del NO, no han vist la necessitat de manifestar-se, ja sigui per "l'alegalitat" de la consulta o per no contribuir a donar-li mes transcendència ni importància.
ResponEliminaDe totes maneres, l'espectacle de la picabaralla, quan encara no feia 24 hores de la consulta, entre Lopez Tena i Uriel Bertran per saber qui ho havia organitzat millor i que s'avia equivocat més, es per sucar-hi pa. O es diu barret de rialles?.
Nomes falta afegir-hi Laporta, Carretero i a hores lliures Carod que, des de la vicepresidència del govern, beneeix la consulta i troba tot collonut.
Endavant les atxes.
CONCLUSIÓ : Ni fu , ni fa, sino tot el contrari...!
ResponEliminaJa se que molts tenen com un exit la participacio del 28%,no,si al final semblara el Barça/Madrid que els madrileños depres de perdre es van anar amb la sensacio d'una "derrota amb sabor de victoria" Qui no es conforma es per que no vol. Em preguntaba,i L'Aldea...i tants d'altres que el tenien que fer,es van acollonir,o simplement son 4?
ResponEliminaEl ressó internacional ha sigut brutal, només per això ja ha valgut la pena el referèndum. Una cosa similar fan 20 anys era impensable, el millor és que es pot parlar de tot sense que ningú (tret dels 4 feixistes de sempre) faci cap disbarat. Jo quan era adolescent era l'unic indepe de la familia i sempre em barallava amb els cosins, ara ja no té gràcia :-)
ResponEliminaQue est fill unic?
ResponEliminaJa no sols els ressò internacional ha estat immens. Una bona part de la societat civil catalana ha demostrat que és ben capaç d'organitzar-se a banda de les administracions, partits polítics... amb un únic objectiu, exercir el major dels drets de la llibertat i és el del lliure dret a decidir.
ResponEliminaSi els espanyols creuen que un 30% del cens de diumenge votés, i ho fes majoritàriament en favor de la independència de la nació catalana, no és significatiu. És que estem caminant en la bona direcció per a l'alliberament nacional. No dubteu que ho farem.
Les pròximes eleccions es preveu una participació sota mínims, provocada pels mateixos partits polítics que actualment tenen representació al Parlament de Catalunya. Jo em pregunto: estos més de 200.000 vots (perquè no tothom de Catalunya ha pogut votar), en una participació sota mínims a les properes eleccions, si votessen tots a un mateix partit independentista, guanyaria o no? Recordem que Ciutadans, en 90.000 vots i en molta més participació de la que es preveu ara, va traure 3 representants.
ResponEliminaPer això Lopez Tena (que es militants de CiU des dels vuitanta) s'ha posat tan nerviós.
Mas, no toca vores i el dissabte diu una cosa i el dilluns ne diu un altra. Ja mos ha confirmat que no pensa promoure cap referendum al Parlament. Diu que té temor de que Catalunya vote, no i que (com un xiquet menut) no està preparada. El Sr. Mas no pensa en lo Quebec, on s'han fet moltes vegades el referèndum i que no els hi ha caigut cap anell per perdre.
ERC ha volgut fer-se amb los vots però li resulta dificil dir que vol ser independentista, amb los companys de viatge que té i que vol continuar tenint si sumen en un futur. I a més, donar suport a los presupuestos generales del estado (posant quaranta mil escuses).
Que s'ho fassen mirar. Reagrupament deixa les coses clares: Primer que res la independència. A qui votaran los independentistes?
Si jo governés, donaria a cada ciutadà i ciutadana un pernil, una ampolla de vi del Priorat i torrons per aquests Nadals. (Als musulmans canviaria el pernil, per una cuixa de xai). Als joves, una cònsola de la WII o la PS3, als jubilats un viatge pagat al Carib, als pares en edat escolar, una reducció de jornada pagada del 75 %.
ResponEliminaSi jo governés.....
Que fàcil es prometre coses, eh Núria Menasanch, quan no es governa.
Primer que rés la independència, Núria? Et creus les teves pròpies mentides.
Es que la Nuria es d’un purisme ortodox comparable a una paret blanca impol•luta innocent i verge... La prova es que ella mai diu mentides, sinó “errors conceptuals”...
ResponEliminaJo aniria més lluny Mc Calan, ella no menteix, perquè és la profeta de la independència, les paraules són revelades per la Suprema Deïtat de la Independència CAtalana, i per tant, s'han de tenir com a dogmes. La seva església era ERC, després Partit REpublicà Català i ara ReagrupamenCAT.
ResponEliminaTot s'ha d'entendre des de la fe, no des de la raó.
Lo que està clar, es que tant CiU (Lopez Tena) com ERC (Uriel Beltran) estan molt nerviosos pels resultats de les consultes i pel moviment social que ha generat.
ResponEliminaS'han volgut apuntar al carro a deshora i tot i així veuen com los 200.000 vots se'ls hi escapen de les mans. Estos dos partits ja han dit que no tenen com a prioritat demanar la independència de Catalunya dels opresors espanyols al Parlament. La extrapolació és molt fàcil: qui vulgue tindre representants polítics que la demanen ha de votar un altre partit que sí ho tingue com a prioritat. Este partit és Reagrupament al qual RC s'hi ha unit per a aconseguir-ho unitàriament.
Més clar l'aigua.
Si es nacionalisme espanyol son faches.
ResponEliminaSi es nacionalisme alema son nazis.
Si es nacionalisme catala son fatxes catalans.
i aixi podia seguir indefinidament
Cap, si cap, nacionalisme es bo, per definició es excloent i segregador.
Visca la barreja de cultures. Fora qualsevol tipus de nacionalisme.
Bitxo quina empanada lògica i política que portes, el PsoE és nacionalista espanyol i no és fatxa. Els nazis eren nacionalistes alemanys, però no tots els nacionalistes alemanys són nazis. Es com allò de tots els mallorquins són illencs, però no tots els illencs són mallorquins. I obviament es pot ser nacionalista català i d'esquerres. Els fatxes catalans a que et refereixes potser són els d'Estat Català, i algun que altre Reagrupat. I per suposat jo també estic a favor de la barreja de cultures, una cosa no treu l'altra.
ResponElimina