30 de desembre del 2009

Tortosa amplia als dissabtes al matí els horaris del bus que uneix Sant Llàtzer i Remolins


El trajecte de les 6.45 hores, però, se suprimeix pel poc ús tant en la línia 3 com en la 2.

La línia 3 del transport urbà de Tortosa, que travessa la ciutat des del raval de Sant Llàtzer fins al barri de Remolins, també funcionarà els dissabtes al matí. Des del consistori s'ha ampliat el servei de la línia, que fins ara només operava de dilluns a divendres, per afavorir el transport públic en horari comercial. Amb tot, també s'ha acordat suprimir el primer trajecte del dia.

A partir del dia 2 de gener, la línia 3 del transport urbà de Tortosa també funcionarà els dissabtes no festius, des de les nou del matí fins a les dues del migdia. El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Valentí Marin, va explicar ahir que la decisió té el suport dels venedors del mercat municipal per difondre els nous horaris, ja que un dels objectius de la mesura és afavorir el transport públic en caps de setmana, i especialment en l'horari de comerç i del mercat central. De fet, l'ampliació dels horaris de la línia 3 als dissabtes havia estat una petició dels comerciants del centre de la ciutat i els del mateix mercat per a les festes de Nadal, que és quan hi ha més afluència de vehicles a la zona centre. Segons Marin, però, també havia estat una demanda que s'havia fet des de les associacions de veïns de Remolins i de Sant Llàtzer. «L'objectiu és prestar un millor servei de transport públic, així com millorar la connexió dels barris més allunyats, i aconseguir que els dissabtes al matí entrin menys cotxes al centre», va remarcar.

El regidor va explicar que la mesura es va aprovar per unanimitat en el marc de la comissió informativa de Mobilitat, el 28 de desembre. Amb tot, ja fa uns quants dies que hi ha cartells informatius a les parades de les línies 2 i 3, que anuncien als usuaris del transport públic l'ampliació de l'horari i també la supressió del primer trajecte del dia. Així, els itineraris entre Sant Llàtzer i Remolins, i entre el centre de Tortosa i l'hospital Verge de la Cinta, començaran a les 7.15 h, i no a les 6.45 h com fins ara. El mateix servei, de dilluns a divendres (feiners), s'acabarà a les 20.45 h. «Hem fet un estudi d'ocupació de les dues línies i aquesta és la millor forma d'optimitzar els recursos», va aclarir Marin. El regidor va precisar que les dues línies tenien una mitjana d'entre una persona i una persona i mitja en el primer trajecte, i que l'afectació, en aquest sentit, serà mínima.

Els busos tenen 465.000 usuaris 

Fins ara, ni la línia 2 ni la 3 funcionaven els dissabtes. El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Valentí Marin, va explicar que, a més de l'ampliació del servei de la línia 3, es negocia amb la Generalitat la millora del servei de la línia 1. Es tracta d'un servei que no és competència municipal, sinó de la Generalitat, ja que uneix el centre de Tortosa i el barri de Ferreries amb l'EMD de Jesús i la població veïna de Roquetes. Marin no va concretar quines són les millores que podrien acordar amb els responsables del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, tot i que va dir que les converses van a bon ritme. Només va detallar que els canvis no seran de recorregut, sinó de freqüència de pas, i que la línia 1 té un miler d'usuaris diaris, uns 365.000 viatgers anuals. Les dues línies que són competència de l'Ajuntament (la 2 i la 3), en canvi, tenen un global de 100.000 viatgers anuals, segons les dades del 2008. Marin va explicar que des del consistori s'han d'aportar uns 150.000 euros cada any per pagar el servei, que és deficitari i que està cedit en concessió a l'empresa Hife, però que han tornat a congelar tots els preus per al 2010.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta