30 de desembre del 2009

ERC de Tortosa rebutja d'entrada la privatització del 49% de l'EMSP prevista per CiU


L'executiva local d'Esquerra a Tortosa va rebutjar abans de les festes de Nadal la possible externalització, durant un període de 25 anys, del 49% de l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP). El president local d'ERC a Tortosa, Felip Monclús, va explicar ahir que els dos regidors republicans, Ricard Forés i Valentí Marín, els van convocar a una reunió urgent per informar-los de la decisió que volia prendre el govern de CiU i ERC. «Els vam respondre que estàvem radicalment en contra de la privatització, però que deixàvem el tema sobre la taula perquè volíem estudiar el conveni amb la nova empresa, i escoltar l'opinió de l'assemblea local», va afegir-hi. Monclús va afirmar que la proposta de CiU els desagrada «profundament», i va recordar que la privatització de l'empresa d'aigües no figura en el pacte de govern signat el 2007.

«Això no tirarà endavant amb els vots d'Esquerra si no hi ha un acord de l'assemblea, ja que el nostre grup respectarà la decisió dels militants», va sentenciar. Però també va anunciar una «greu confrontació» si CiU opta per tirar-ho endavant sense el suport d'Esquerra: «No entenem per què volen fer entrar la iniciativa privada en una empresa municipal que està guanyant diners.» «Ens ho han presentat com un tema molt beneficiós per a Tortosa, una operació en què l'Ajuntament surt guanyant, però també volem saber quin és el benefici que en traurà l'empresa privada», va remarcar el president local d'Esquerra. Segons Monclús, hi ha dues empreses que ja s'haurien interessat a participar en la gestió mixta de l'EMSP. «Les empreses d'aigua es caracteritzen pel fet de tenir molts de beneficis», va assenyalar Monclús, que també va dir que demanaran el consell dels assessors jurídics i financers d'ERC. «Abans de vendre una part de l'EMSP, també cal veure a quin preu l'estan venent; si la volen vendre a bon preu, o si l'estan venent malament», va precisar. «No avalarem una privatització del servei d'aigües de Tortosa, perquè l'EMSP és la joia de la corona de l'Ajuntament, però sobretot perquè ens preocupa que l'aigua de la ciutat puga caure en mans de determinades empreses privades», va afegir-hi. A banda, Monclús també va rebutjar que l'EMSP s'endeutés en temps de l'alcalde Joan Sabaté, amb un préstec de 3,5 milions d'euros, per finançar el sobrecost del pavelló firal de Remolins. Però, al mateix temps, va negar que privatitzar el 49% de l'empresa d'aigües siga la millor manera d'eixugar el deute.
 


+També podeu llegir:
- Tortosa deixarà en mans privades el 49% de l'empresa d'aigües
-Aigua clara! (Bloc d'Esquerra a Tortosa)

2 comentaris:

  1. Menys mal que el senyor Monclús te bona memòria quan es refereix al préstec de 3,5 milions que l’EMSP finançà el deute del sobre cost del Pavelló del senyor Sabaté.
    No es criticable el fet de buscar fonts de finançament; però el que es qüestionable es el seu destinament, així com la despesa incontrolada del seu cost.

    ResponElimina
  2. Jo, simplement trobo una martingalada lo del privatitzar l'empresa municipal.
    Si son inútils per gestionar-la que dimiteixin!
    Com se nota que ells cobren i ben just paguen.
    Au homes a parir panteres a cap d'any!
    A que no sabeu el nom de l'empresa privada?
    Tachannnnn, no començarà per A?
    Descapitalitzar el municipi és l'unic que saben.
    Que venguen lo puto pabelló a la McDonalds!
    Inútils!

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta