12 de gener del 2010

Amics dels Castells obre canal a You Tube i espera saber quines obres farà Tortosa amb el nou FEIL


L'associació Amics dels Castells i del Nucli Antic de Tortosa ha obert un canal propi al portal de vídeos de You Tube, amb l'objectiu de penjar les imatges de les activitats que l'entitat organitza al llarg de l'any. El primer vídeo va ser enregistrat durant el XIIè Concurs de Pintura Ràpida Ciutat de Tortosa, que Amics dels Castells va organitzar el passat mes de novembre. De fet, l'entitat celebra fins al 5 d'abril la II Fira d'Art, en la qual es poden adquirir les obres de pintura amb vistes de Tortosa i el seu patrimoni històric i artístic.



D'altra banda, l'entitat podrà saber demà quines obres té previst presentar l'Ajuntament de Tortosa per finançar-les a càrrec del nou fons d'inversió local (FEIL). Al novembre, Amics dels Castells va reclamar una inversió extraordinària per a la recuperació del patrimoni, amb l'objectiu de convertir-lo en un actiu turístic, tenint en compte que tant el recinte emmurallat com els monuments i edificis nobles s'havien quedat fora del pla integral del nucli antic (Pincat) i també fora del primer FEIL. Les obres proposades per Amics dels Castells són  la conversió de les avançades de Sant Joan en un gran centre d’interpretació modern, atractiu, de temàtica més enllà de la història local, amb noves teconologies i audiovisuals, amb fonts d'energia renovables sobre la història de la Corona d’Aragó i el passat cristià, jueu i musulmà del país; la restauració de la muralla medieval del Rastre, més el fortí de Bonete i el baluard de la Victòria, fortificacions que estan interconnectades entre elles; i la i·luminació exterior de tots els edificis històrics (Palau Campany, Palau Episcopal, Palau Despuig, Catedral, Antic Escorxador, muralles, baluards, convent de Santa Clara...). A banda, l'entitat també reclama la restauració de l'edifici central amb torre de l'antic balneari de Porcar, que podria esdevenir un equipament de ciutat, i la rehabilitació del Portal dels Romeus, en mal estat tot i les obres del Pincat que s'han fet al carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta