10 de gener del 2010

La neu de Caro talla les emissions de TV3, Catalunya Ràdio i a altres emissores de ràdio i televisió


Una de les conseqüències indirectes del temporal de neu a les Terres de l'Ebre va ser la caiguda, divendres a la tarda, del centre emissor que Televisió de Catalunya té al cim de Caro, a Roquetes. Aquesta incidència va provocar que els pobles de la zona de Tortosa quedessen sense poder rebre les emissions, tant analògiques com digitals, de tots els canals de TV3 i també dels canals del grup Godó a la TDT (8 TV, Barça TV i 105 TV). Els tècnics d'Abertis no podien accedir als repetidors a causa de la neu, i ahir al matí a les vuit estava previst que un helicòpter els pugés fins a Caro, amb l'objectiu de resoldre l'avaria. Però durant tot el dia d'ahir els canals de televisió de la Generalitat, però també de Catalunya Ràdio i d'altres emissores, no es podien sintonitzar en tota la zona de cobertura de Caro.

Foto: El temps a Caro

30 comentaris:

  1. Al parlar de “caiguda del centre emissor” de Mont Caro , parles de caiguda literal del castellet metàl•lic i antenes ?

    ResponElimina
  2. Wellcome to the future! I passat dema es l'apagada analogica...em pixo!

    ResponElimina
  3. Tal com ho vaig entendre, estaríem parlant de caiguda física dels aparells. També van dir-me que mirarien d'arribar-hi dissabte en helicòpter, però que no ho veien clar perquè faria vent. A veure si algú ens ho pot aclarir...

    ResponElimina
  4. A les 14 h. ja funcionen els canals de Tv de la Corporació Catalana.

    ResponElimina
  5. La incontinència de River es contagiosa ?

    ResponElimina
  6. No parlo de la verbal... Aqui qui es pixa ets tu.

    ResponElimina
  7. algu m'ha explicat que si que va vore l'helicopter intentant arribar-hi pero era impossible (per no dir de bojos!).
    es igual, sense TV3 la vida continua !!

    ResponElimina
  8. imagina't sense les altres. De totes maneres Mc Calan ja ens informava a les 14:30, amb raó, que ja es podien veure.

    ResponElimina
  9. Per la meva experiència, trobo gairebé impossible arribar en helicòpter a Caro. A baix al restaurant encara, dalt ni parlar-ne. La mestralada aquests dies passat ha tingut que ser molt forta, impossible aterrar.

    ResponElimina
  10. El meu company Josep Baubí, col·laborador de Catalunya Ràdio, m'envia el següent missatge pe correu electrònic:

    "El problema es que van caure tres torres elèctriques que subministren llum al centre emissor de Mont Caro, i Fecsa no podia accedir a reparar-ho. Però el que no entenc es que no funciones el grup electrogen.
    Segons han dit al www.3cat24.cat, aquesta incidència a provocat que durant quasi 48 hores ens haguem quedat sense poder veure cap canal de Televisió de Catalunya, el grup de canals de TV8, la majoria d'emissions de ràdio han deixat de funcionar, com són tot el grup d'emissores de Catalunya Ràdio, Rac 1, 40 Principales, les emissores del grup FLAX, a més de tota la gent que s'ha quedat sense internet rural,... On esta el grup electrogen de gasoil? Per cert segons informa el www.3cat24.cat la incidència a afectat més de 100.000 persones.
    (...)
    Ahir, dissabte a les 6.15 vaig veure passar direcció cap al port una maquina de treure neu, i un tot terreny del grup Abertis (empresa que gestiona el centre de telecomunicacions)."

    ResponElimina
  11. Efectivament, el grup electrogen quan veu la falta de subministrament es posa automàticament en marxa, si te gasoil es clar!
    Igual el problema ha estat en els automatismes.

    ResponElimina
  12. Crec, que en aquest cas, els automatismes i la mateixa arrencada del grup son els elements febles de l'instal·lació. Com en la majoria d'aquestes.
    Si el grup va arrencar, no va "enllaçar". I si va enllaçar, el sistema no es va recuperar.
    Abans hi havia una persona permanentment de guàrdia, ara, ni robots que facen be la feina.

    ResponElimina
  13. Bé, l'helicòpter finalment va arribar, però al dia següent, quan ja no feia vent de dalt. En un minut van poguer arribar fins a dalt. Mentrestant van intentar pujar a pas de formiga, darrera de la màquina de treure neu, que el dissabte a les 2 de la matinada se va quedar sense gasoil per a continuar i va tindre de continuar en-son-demà al matí.
    Al centre emisor de TV3, sí que va entrar el grup electrògen, però una averia en el suministrament de gasoil del grup, el va deixar inactiu al cap d'unes hores.
    Un altre tema, és l'incident que a la falda de Caro van protagonitzar els alcaldes de Tortosa i Roquetes lo dissabte. Si més no graciós...

    ResponElimina
  14. Home, no se, el terme Avatar ha baixat de categoria a partir de l'aparició dels xats.
    Ara ja no cal ser ni Deu ni encarnació seva.
    Per cert, lo del color blau creus que era una "fotocopia" del de Krsna, l'avatar més conegut fins ara?
    Igual que el combat amb el "toruk" una emulació de la seva lluita amb la serp alada Kaliya?
    Ai, com mos ham de veure!
    Tot se sap, lo darrer original va ser neandertal.

    ResponElimina
  15. Al menys natros no en tenim(que jo sapiguer)d'Avatars,vull dir,van trencar els nostres "moldes"

    ResponElimina
  16. Nuria; que vol dir “una avaria en el subministrament de gasoil del grup “? Que qui transportava el gasoil va tenir una avaria i no va poder arribar?

    ResponElimina
  17. Ja que esteu tots tan ben informats....A veure qui sap el perquè hi ha pobles com Villalba dels Arcs, La Fatarella etc. segons vaig veure a TV3 anit al telenoticies, que havien de treure la neu del carrers amb mitjans propis i particulars ( tractors, pales excavadores )i al parc de la MOPU de la carretera de Tortosa/Aldea a les 12 del migdia i avui a les 14 hi havien tres camions llevaneus.
    Si la resposta es:
    -Aquests camions son de l'estat i les carreteres afectades son locals, de la diputacio o de la Generalitat.
    Llavors si que n'hi ha per a cagar-se.

    No soc dels "tiquis-miquis" que vol que tothom sigui atès immediatament i al mateix temps, per suposat que no. El que es intolerable és que hi hagin mitjans parats i neu per a treure. Ja siguin les maquines d'aquí o d'allà. Menys públics son els tractors dels pobles que han de treballar per un be dels veïns, que és com a de ser.

    ResponElimina
  18. SR. Mc Calan,
    sencillament vol dir que el grup electrògen no va poguer agafar el gasoil dels dipòsits perquè hi va haver una averia en lo conducte que hi comunicava.

    ResponElimina
  19. Sr. Ximo,
    a vore si les llevaneus eren d'empreses privades com abertis i l'estat i la Generalitat les poques que té les té pel pirineu i per les Barcelones...

    ResponElimina
  20. Avuí he sentit un comentarista (el Sr. Milian) que estava indignat pel tracte rebut per la Generalitat valenciana a pobles com Morella. La Generalitat catalana crec que tracta igual de bé (o més aviat malament) als pobles del sud que la Generalitat valenciana als pobles del nord. O sigue, que tots los d'aquí estem abandonats de la mà de Déu.

    ResponElimina
  21. Aventurant una hipòtesi i si a la caseta hi havia gasoil, cap pensar que alguna bombolla de condensació es va deure gelar, obstruint el pas. Li sembla possible ?

    ResponElimina
  22. Transcric resposta del serveis tècnics, però que no dona mes detalls:

    “L'avaria del centre de Montcaro es va produir, en primer lloc, per un problema de subministrament elèctric i posteriorment hi va haver una avaria del mateix grup electrogen. Tot i que s'ha intentat arribar al centre per diversos mitjans, terrestres i aeris, per solucionar el problema, les condicions meteorològiques presents ho han fet impossible (l'últim intent es va deixar de banda ahir a la matinada). Si tot va com està previst, el centre de Montcaro restablirà el servei al llarg del dia d'avui.

    L'avís a través del 3/24 i el "Telenotícies" es va fer al matí d'ahir, un cop es va veure que el problema no tindria una solució tan ràpida com era el nostre desig.

    Rebi una cordial salutació,

    Consultes tècniques”

    ResponElimina
  23. Mc poden ser moltes coses. La que dius és ben possible, i no cal que la bombolla es gele, només que hi sigue.
    Aquests grups van poc, i reben poc manteniment, això segur. Tan se val, si hi hagués algun avatar manifest contínuament present, però, son dels sous ebrencs que s'han estalviat. Com els dels llevaneus, etc.
    L'amo no mos tracta bé!
    No és un bon massa!
    Kunta Kinte

    ResponElimina
  24. Parlant de sous que s’estalvien... Avui han donat a conèixer l’acomiadament de 34 treballadors de INDO , o SAMO. Amb lo qual l’empresa plega definitivament.

    ResponElimina
  25. Sr. Mc Calan,
    lo que crec és que el mateix fred feia a un centre emisor com a un altre. Los dos no tenien llum i als dos funcionava un grup electrògen diferent. En canvi, al de dalt de tot, no hi va haver cap averia.

    ResponElimina
  26. Per cert, la zona afectada per la averia era més amplia. Lo Montsià també es va quedar a fosques.

    ResponElimina
  27. Ah! I a més los mossos també es van quedar sense comunicacions.

    ResponElimina
  28. Nuria, gracies per la seva informació. No obstant cada cadena te els seus grups electrògens i que s’avariï un no te perquè avariar-se l’altre . El que sol passar es el que diu “LoCelio”, i es que s’haurien de porgar, fer manteniment i posar-los en marxa de tant en tant, dons sinó es fa no es poden posar en servei quan mes els necessites. Si els Mossos es varen quedar sense comunicació, es de suposar que el repetidor de la seva emissora s’alimenta de TV3, encara que em sorprèn que no tinguin un repetidor i freqüència de reserva.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta