28 de gener del 2010

La policia de Tortosa recull un 207% més de denúncies i atestats en només dos anys


L'Ajuntament ho atribueix a la policia de barri, a la cooperació amb els Mossos i a l'ordenança cívica.

La Policia Local de Tortosa ha tingut més feina durant el 2009. L'increment de la plantilla i el desplegament de la policia de barri, però també la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la major demanda de seguretat per part dels ciutadans, són els factors que expliquen que la Policia Local haja fet un total de 14.259 actuacions administratives i de convivència, assistencials, de seguretat ciutadana i de trànsit, amb un increment del 36,7%. Però la dada més significativa és que les 4.077 actuacions de policia de seguretat, amb 101 detinguts durant el 2009, s'han traduït en un repunt del 207% en el nombre d'atestats i denúncies en dos anys.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernández, van donar a conèixer ahir la memòria policial del 2009. Unes dades que confirmen la consolidació de la policia de proximitat i el bon funcionament del conveni de col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, així com la major pressió policial en l'àmbit del trànsit i els resultats dels primers mesos de l'ordenança de civisme. Fernández va explicar que ara la plantilla té 62 agents –el 2004 només en tenia 44–, i que això els ha permès implantar la policia de proximitat en onze barris policials. De fet, els cinc nous agents que s'estan acabant de formar a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya permetran que, a partir del juliol, l'Ajuntament puga completar la implantació de la policia de barri al centre comercial i a la zona de Remolins, on faltaven dos agents de proximitat.

D'altra banda, el 36,7% de les actuacions fetes durant el 2009 van ser de policia de trànsit. Tot seguit, el 28,6% de les actuacions van ser de policia de seguretat ciutadana, i el 28,4%, de policia administrativa i de convivència. Finalment, el 6,3% van ser de policia assistencial. La implantació de la policia de barri i la major col·laboració entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, en el primer any del desplegament de la policia catalana a l'Ebre, es tradueix en un increment del nombre d'actuacions de la policia administrativa i de seguretat. Així, l'any passat es van recollir 820 denúncies per diversos fets, un 112% més que el 2008 i un 207% més que el 2007. El nombre de persones detingudes també va créixer, i va passar de 50 el 2007 i 81 el 2008 a 101 el 2009. En l'apartat de policia administrativa i de convivència, destaquen les 345 actuacions en aplicació de la nova ordenança municipal de civisme, vigent des del maig del 2009.

+[Àudio] La Policia Local de Tortosa ha fet un total de 14.259 actuacions durant el 2009
+[Àudio] Jesús Fernández compara les xifres de la policia local de Tortosa del 2008 i 2009

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 28-01-2010 Pàgina 10

1 comentari:

  1. La ampliació de plantilla de la Policia Municipal i el desplegament del Mossos no son la conseqüència directa de que hagin mes intervencions. Estarem d’acord en que mes gent fa mes feina, però la realitat es que la feina ha augmentat.
    De vegades es donen noticies sense ànim d’alarmar a la gent que les llegeix, i aquest es un exemple clar.
    Precisament la necessitat d’ampliar plantilles respon a un augment de delictes, que donada la precarietat econòmica que es viu anirà a mes.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta