3 de gener del 2010

L'alcalde d'Amposta reivindica la importància de «l'eix litoral» en la futura Vegueria de l'Ebre


L'alcalde d'Amposta, el convergent Manel Ferré, ha volgut tornar a intervenir en la polèmica per la creació de les vegueries, després que el 5 de desembre aprofités el seu discurs en el Diada de la Comarca de la Fira de Mostres, per refusar la capitalitat única de Tortosa que preveu l'avantprojecte de la llei de vegueries. Així, Ferré va reclamar dijous un procés obert de negociació territorial, per debatre la capitalitat de la nova vegueria de les Terres de l'Ebre i possibilitar el «reconeixement de l'esforç de l'eix litoral», així com el seu paper de «motor de creixement econòmic». Ferré va celebrar la proposta del delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó, que en una entrevista a l'ACN va proposar el desplegament de la capitalitat «en xarxa», tot descentralitzant els diversos serveis en les principals ciutats del territori. Malgrat tot, l'alcalde ampostí no va amagar el seu escepticisme davant el procés d'aprovació de la vegueria. En declaracions a ACN, Ferré va dir que considera del tot inviable que la concentració de serveis «vinga imposada» en una única població, i aposta per imitar el model que va seguir el desplegament de l'administració de la Generalitat.

Publicat a ElPunt.cat i a

El Punt Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre 02-01-2010 Pàgina 5

Foto: Diari de l'alcalde

Lllegeix tota la notícia a El Punt:
-CiU de Reus acusa d'«incendiari» l'alcalde de Tarragona i de posar inversions en perill

28 comentaris:

  1. Tot i que la divisió territorial de Catalunya neix morta, voldria recordar als que parlen de eix litoral, capitalitat en xarxa, hinterland, cocapitalitat , etc ...que matrimoni ve de “mare” com capital ve de “cap”, i una cosa amb molts de caps, normalment es un monstre.

    ResponElimina
  2. Quina casualitat: Els mateixos, mateixos arguments que l'altre dia defensava el nostre contertulià Jesus.
    Mc Calan, ja has llegit l'article sobre la Vegueria que, el teu amic, el delegat de la Generalitat, fa al seu bloc?

    ResponElimina
  3. Disculpeu, no havia vist encara que La Marfanta ja ens en parla.

    ResponElimina
  4. Es que Jesús va de incògnit......

    ResponElimina
  5. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  6. Una vegada més l’alcalde d’Amposta fa mostra de la poca imaginació que té. La capital en xarxa (o ciutats en xarxa) es portava al programa de Pasqual Maragall a les eleccions de 1999 (com aquell que diu, ja fa quasi que un segle!)

    ResponElimina
  7. Jesús; reconec que m’ha agradat la teva tesi, i es que encara estem de festes. El vinet del primer plat, el cava del segon, i el xupito, ens agermana mes del que ens separa. El que seria del tot alarmant fora que en un estat de semi eufòria reclamés per capital al meu melic.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  9. Be Jesús be, ja que avui anem d'ironies, si..." l'alcalde d'Amposta comparteix les idees de l'eix litoral, això demostra que la idea és la correcta". Es fantàstic. Una mica pilota, però fantàstic ( de fantasiós ).
    Ja veig que et va afectar això que jo criticava de no demanar obertament la capitalitat en exclusiva per a Amposta, ara si que ho fas. Enhorabona.

    ResponElimina
  10. Es que Jesús te el melic molt gros i rodo....

    ResponElimina
  11. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  12. Qui ha amollat al troll ?

    ResponElimina
  13. S’haurà posat nerviós.... No te mes importància.

    ResponElimina
  14. Jesus, al menys pel que fa a mi, t'asseguro que si m'ho expliques poc a poc això del nerviosisme, caciquisme, autoritarisme i que cridem intentaré comprendreu i rebatreu; de moment, de nervis nomes te'n veig a tu.
    Donat compte que amb els teus mateixos arguments, el demés també et podríem dir alguna cosa semblant, perquè defenses coses diferents als altres, però crec que no es això. A veure si resultara que per ser de Tortosa no podrem dir la nostra.

    ResponElimina
  15. Aqui el que dic, es que quan us discuteixen alguna cosa als d'allà dalt del vostres "dogmes" nomes sabeu dir que si fantasies, que si son coses del melic, que si trolls!!!.......Per això dedueixo que no teniu mes arguments a dir, nomès dir ximplades d'estes, i no deixeu dir res als altres, ni argumenteu, ni res. Res més

    ResponElimina
  16. No vull insistir, els "d'allà dalt" som uns dogmàtics intolerants.
    Senyoreta, senyoreta.....que em diuen fantasiós.

    ResponElimina
  17. Ximo, no ho hagueses pogut deixar mes clar del que ho has dit ja, només te feia falta lo de talibans. No insisteixis mes...

    ResponElimina
  18. Jesús, Jesús, tortosins i ampostins encara tenim el mateix ADN, i dic encara, perquès si per tu fos declararies la raça ària ampostina demà mateix.

    Amposta té bastants menys habitants que Tortosa, viviu majoritàriament del sector primari quan Tortosa disposem de tres polígons industrials prop i una maquinaria comercial que va en augment. Per no tenir, no teniu ni estació de tren!

    I si ens fiquem a mirar la història que, vulgues o no, és essencial en aquests temes, perquè no som ningú sense mirar al passat, doncs podem veure que no hi ha color.

    I per a més inri som seu episcopal. Busques on busques Tortosa està al capdavant d'Amposta en tots los sentits, menys en oci, s'ha de reconèixer que ens agradaria tenir una Metro a Tortosa.

    PD: Si vols fer un exercici curiós, obri la wikipedia i busca Amposta i Tortosa i si vols, totes les pàgines de menys que trobaràs a l’obrir l’arxiu sobre Amposta les omplis del que vulguis.

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. 1. Les pedanies també són Tortosa. O és que no se’n destinen de diners allí?

    2. El pes d'aquests polígons es superior als d'Amposta. Lo de la LEAR i Guardiola no entra dins el sector serveis, o comercial. Te'n puc dir de projectes també, un Decathlon, un Mercadona, un complex esportiu etc.

    3. Així quedem que Tortosa té estació i Amposta no.

    4. I la història si que conta Jesús, per exemple el Reial Madrid és el millor club del segle XX, no pels títols que ha guanyat a partir del 2.000 sinó per tots els que ha guanyat durant la seva historia, i si, ser el millor club del segle XX li ha donat de menjar. Quina mania de depreciar la historia, per al que voleu clar...

    ResponElimina
  21. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  22. Hi han molts comentaris fàcilment contestables i que, si fossem sincers amb nosaltres mateixos ens adonariem de la seva parcialitat.
    Hem de tenir en compte algunes coses
    La primera seria que som tan poca gent, comparat amb altres "vegueries" que Tortosa i Amposta és poden considerar una sola conurbació.
    Que hi han dues comarques, amb capitals a Mora d'Ebre i Gandesa, que les menystenim quan ens enfoquem en l'estèril enfrontament egòtic dels urbanites del sud-est de les TE.
    Que tot el proces està conduit des de els cims polítics en els quals els ebrencs pintem poc.
    Però, si la cosa funcionés, tenim un nom comú, Terres de l'Ebre, tenim una capitalitat repartida, ara mateix, entre les quatre comarques, i uns trets identitaris en els que cada ciutat, i territori, te la seva rellevància pròpia, tant a nivell nacional com internacional.
    Que s'ha de repartir la burrocracia, cap problema, si els de dalt ho permeten.
    El que crec que encara no tenim és la claredat de la direcció a prendre.
    No tenim, com a poble ebrenc, organitzacións socials comunes que ens apropen entre els pobles i comarques.
    Qualsevol mini-nació de l'Ebre primer hauria de contar amb la unió dels ebrencs sota uns punts bàsics, comuns i ben argumentats de com ens volem comportar amb les eines que anem aconseguint. Una constitucioneta, vaja.
    Un munt de feina a fer, en la que calen molt més somriures i encaixades que cares series i enrocades.
    Temps serà temps, però no d'anar cap darrera amb protagonismes somiats i centralismes alienants.

    ResponElimina
  23. Vaja, resulta que és més important tenir un Carrefour que tenir una catedral. Pos tot per a vatros !!! A mi m'agrada el comerç de proximitat, no les grans superficies.

    ResponElimina
  24. Mira quin camp de futbol té el Remolins-Bitem!

    El ferrocarril ja no té el pes de fa 100 anys, en té més i tot!! Patrimoni en ruïnes? Castell de la Zuda, Palau Episcopal, Reials Col•legis, l'Oliver de Boteller i molts altres castells, fortificacions i convents que estan ben conservats.

    Per cert i Universitat, en té Amposta? Un element cultural importantíssim és el fet de disposar d'una universitat on cursar estudis superiors i suposo que estaràs enterat de tot el projecte que està ficat en marxa aquí a Tortosa, a part de que ja contem amb la Rovira i Virgili.

    I ara no me vinguis a dir que a Amposta se pot estudiar per a mosso d’esquadra, que de xoriços ja n’hi han prous.

    ResponElimina
  25. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  26. Jesus, et mereixes la capital nomes per l'interes que hi poses, però contra les evidencies no es pot anar: trobes que deu existir algú minimament informat i objectiu que, en cas que hagi de haure una capital, aquesta no ha de ser Tortosa?. No veus que el contrari no te sentit. Perquè creus que des de Tortosa, generalment, no s'entra al debat? Una altra cosa es aquí, que estem, alguns més que altres, com si estesem a la barra del bar. T'ho torno a repetir: Si la cosa anés ficti/ficti Amposta ( ni tu ) reclamaríeu la COcapitalitat, defensaríeu la capitalitat en exclusiva.
    Si parlem objectivament i no ens deixem portar pels sentiments, greuges, rancúnies etc, haurem de convindre que la capital del Montsià passa la ma per la cara a la del Baix Ebre amb futbol, oci, ( bars, pubs i discoteques ).Peró vull fer-te notar que de la cosa que més pot presumir i sentir-se orgullosa Amposta i la seva gent ( i jo també en tant que ebrenc, si m'ho permets ), tu, no n'has parlat, i son les bandes de musica i les seves societats. Ara, en les que Tortosa esta per davant resulta que per a tu la majoria son com a conseqüència de cacicades o robatoris o no serveixen de res ( historia, monuments, habitants, serveis ). Inclús discuteixes la pertinença dels nuclis de població apartats del principal perquè dones per cert que els que aquí vivim no som de Tortosa.
    Quant a supermercats i Decatlons, això es aigua neu, creu-me.

    ResponElimina
  27. Ah, per cert, i el que xalem, ja que els reis no s'han portat massa be?.

    ResponElimina
  28. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

NORMES D'ÚS
La Marfanta permet els lectors registrats deixar-hi comentaris a cadascuna de les entrades. Amb tot, no s'acceptaran opinions que atemptin contra empreses o persones, i tampoc continguts amenaçadors o de caràcter sexista, racista o xenòfob, que seran eliminats quan siguin localitzats o notificats per algun usuari. Així La Marfanta no es fa responsable dels comentaris que facin els visitants, ni tampoc de les violacions dels drets de la propietat intelectual i/o propietat industrial de terceres persones (físiques i/o jurídiques) comeses pels visitants del web.

Disqus for Marfanta